23.06.2015, 19:01
W sobote 20 czerwca bylo Mannheim, na poludnie od Frankfurtu w strone Szwajcarii, 127 km ode mnie. Na koncert zabralem mojego kolege Piotra, ktory nie mial nigdy do czynienia z muzyka Marka. Bylem ciekawy czy mu przypadnie muzyka Mistrza.
Bylismy w Mannheim ok 18.00. Po wurstsie i niemieckim piwie. Poszlismy obejrzec SAP Arene na zewnatrz.
Tam spotkalem Andrzeja , polaka, ktory przed chwila wyszedl ze meet&greet z Markiem.
Andrzej znalazl sie na tym spotkaniu, przez pewnego niemca, ktory wygral spotkanie z Markiem dla dwoch osob w konkursie radiowym.
Z Andrzejem mialem kontakt internetowy juz przed Mannheim, i wiedzialem ze idzie na spotkanie z Knopflerem.
Teraz spotkalem go osobiscie.
Andrzej opowiedzial nam, ze spotkanie dla 10 osob trwalo ok 10 min, na poczatku weszli do sali gdzie Richard, John i Mike brzdakali sobie na instrumentach, pozniej wszedl Mark z Menagerem, usciski dloni, autografy, wspolne zdjecie i koniec.
Andrzej nie mogl ochlonac.
Ciesze sie ze mu sie udalo, nie malo co a ja moglbym byc na jego miejscu
Odbieramy bilety z Piotrem i idziemy do wewnatrz, hala zapelniona prawie do ostatniego miejsca.
Mamy siodmy rzad z prawej strony, zaraz pod glosnikami.
O 20.05 gasna swiatla, znajome wprowadzenie i odlot.
Akustyka przednia, chlopaki w swietnych nastrojach. Widac ze maja chec do grania.
BB, CBC, Priv, FaS, HFB, po SKy piekne efektowne przejscie ... jest Lajodrsm.
Tak chcialem to uslyszec siwetnie wypada
R&J, Sultani rozwalaja Arene, owacje na stojaco,
wyciszenie HA, paragwaj z prezentacja artystow,
Mtown imrpwizacje, owacje dla muzykow,
Speedway...rozpierducha
Po speedwayu jestem z przodu godzinna 12.00 przed Markiem
TR bombastisch z bliska
Owacje przed scena i na arenie
SfA znowu ludzie sie bawia
PtE piekne zakonczenie koncertu.
Owacje, gasna swiatla oni juz tu dzisiaj nie wroca bo sa w drodze do Frankfurtu.
Peter zachwycony koncertem, puszczam mu Menchester w samochodzie bo malo
mu
niespodziewal sie, ze tak moze wygladac swietnie.
Jest begeistert, jak to mowia niemcy.
Ja tez jestem zadowolony,
jutro tez jest dzien
jutro tez jest koncert
jutro tez jak dobrze pojdzie bedzie meet&...
Bylismy w Mannheim ok 18.00. Po wurstsie i niemieckim piwie. Poszlismy obejrzec SAP Arene na zewnatrz.
Tam spotkalem Andrzeja , polaka, ktory przed chwila wyszedl ze meet&greet z Markiem.
Andrzej znalazl sie na tym spotkaniu, przez pewnego niemca, ktory wygral spotkanie z Markiem dla dwoch osob w konkursie radiowym.
Z Andrzejem mialem kontakt internetowy juz przed Mannheim, i wiedzialem ze idzie na spotkanie z Knopflerem.
Teraz spotkalem go osobiscie.
Andrzej opowiedzial nam, ze spotkanie dla 10 osob trwalo ok 10 min, na poczatku weszli do sali gdzie Richard, John i Mike brzdakali sobie na instrumentach, pozniej wszedl Mark z Menagerem, usciski dloni, autografy, wspolne zdjecie i koniec.
Andrzej nie mogl ochlonac.
Ciesze sie ze mu sie udalo, nie malo co a ja moglbym byc na jego miejscu

Odbieramy bilety z Piotrem i idziemy do wewnatrz, hala zapelniona prawie do ostatniego miejsca.
Mamy siodmy rzad z prawej strony, zaraz pod glosnikami.
O 20.05 gasna swiatla, znajome wprowadzenie i odlot.
Akustyka przednia, chlopaki w swietnych nastrojach. Widac ze maja chec do grania.
BB, CBC, Priv, FaS, HFB, po SKy piekne efektowne przejscie ... jest Lajodrsm.
Tak chcialem to uslyszec siwetnie wypada

R&J, Sultani rozwalaja Arene, owacje na stojaco,
wyciszenie HA, paragwaj z prezentacja artystow,
Mtown imrpwizacje, owacje dla muzykow,
Speedway...rozpierducha

Po speedwayu jestem z przodu godzinna 12.00 przed Markiem
TR bombastisch z bliska
Owacje przed scena i na arenie

SfA znowu ludzie sie bawia
PtE piekne zakonczenie koncertu.
Owacje, gasna swiatla oni juz tu dzisiaj nie wroca bo sa w drodze do Frankfurtu.
Peter zachwycony koncertem, puszczam mu Menchester w samochodzie bo malo
mu
niespodziewal sie, ze tak moze wygladac swietnie.
Jest begeistert, jak to mowia niemcy.
Ja tez jestem zadowolony,
jutro tez jest dzien
jutro tez jest koncert

jutro tez jak dobrze pojdzie bedzie meet&...