Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
MK TRACKER Tour - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: MK TRACKER Tour (/showthread.php?tid=2469)

MK TRACKER Tour - Robson - 04.05.2015

Jeśli podczas kwietniowego występu na światowej premierze nowego Volkswagena w Amsterdamie Mark wykonał Your Latest Trick to kurcze może wrócą do tego tematu podczas dużego tournee. Bardzo bardzo bym chciał. Może taki właśnie jest plan w końcu płyta Brothers In Arms w tym roku ma 30 lat i może Mark ma to na uwadze.

Walk of life
Romeo and Juliet
Sultans of swing
Your latest trick
So far away
Going home

MK TRACKER Tour - Raingod - 04.05.2015

Ja chętnie bym całą BiA odsłuchał na zywo Uśmiech

MK TRACKER Tour - wojciechmo - 04.05.2015

Niestety to nic nie znaczy, podczas bodaj prezentacji Land Rovera parę lat temu też zagrał parę klasyków (nawet Money for Nothing) i nie przełożyło się to na koncerty. Obstawiam wręcz trend odwrotny, a więc porzucenie już na zawsze Sultans of Swing, Brothers in Arms i zagrożenie pozycji któregoś z dotychczasowych pewniaków - Romeo and Juliet oraz Telegraph Road.

MK TRACKER Tour - Robson - 04.05.2015

Wojciechmo niestety też tam uważam. Poza tym gdyby Your Latest Trick miałoby być w podstawowym secie to Nigel Hitchcock musiałby być na całej trasie. No ale Brothers musi być!

MK TRACKER Tour - Jeżozwierz - 05.05.2015

Your Latest Trick chętnie usłyszę na koncercie, ale błagam tylko nie Walk Of Life i Money For Nothing. Zdecydowanie wolę solową twórczość Marka. Guy pisał, że Mark gra zawsze te utwory, na które ma ochotę, a nigdy takie, na które czeka publiczność i na pewno Dire Straits to margines setlisty. Chodzi po prostu o to, żeby nie był to koncert utworów, które dawno mu się znudziły i musi je zagrać - tylko świeży wykon, który wynika z radości grania. Dla mnie to zrozumiałeUśmiech

MK TRACKER Tour - mirek - 05.05.2015

Za kilka dni wszystko bedzie jasne.

MK TRACKER Tour - Robson - 05.05.2015

Jezozwierz jasna sprawa Ale marzenia nie bolą i byłoby super usłyszeć coś więcej z jubileuszowej płytyUśmiech Ja się trochę stesknilem za Money nie ukrywam.

MK TRACKER Tour - elsinore - 05.05.2015

A tak na marginesie tęsknoty za MfN - czy została gdzieś kiedyś wytłoczona i upubliczniona wersja czysto muzyczna bez wokalu ?

A był taki zwyczaj?

Nie sądzę, ale tak pytam - bo czasem wracając do BiA mam wrażenie, że lepiej gdyby w MfN Mark wyłącznie grał... Oczko

Są tu na forum ludzie którzy mają podobne zdanie ale nie dotyczy Marka Uśmiech

Ok Robson, nie rozwijajmy zagadnienia, nie ten temat Uśmiech

Ależ owszem właśnie ten tematUśmiech

MK TRACKER Tour - mirek - 12.05.2015

Co chcielibyscie uslyszec z nowej plyty?

ja Laughs... dobre i w srodku koncertu jak Marbletown, jest mozliwosc improwizacji

Basil klimatycznie

Teormina

River Towns

Beryl

a z DS

marze o Tunnel of love

Pierwszy koncercik 31 maja w Salem z zacnym nam forumowiczem Waldemarem Jumbo-jet JamboreUśmiech

Jesli Bog pozwoli a ludzie nie przeszkodza mam zamiar posluchac Marka w:
Salem
Dortmund
Mainz
Mannheim
Köln
Bad Kissingen
Stuttgart - polowanie na MarkaUśmiech
Leipzig
Krakow ze zlotem (moj pierwszy raz)

i moze jeszcze
Piazolla sul brenta

MK TRACKER Tour - Robson - 12.05.2015

Mirek zaczyna swój lot Uśmiech

MK TRACKER Tour - Andrzej - 12.05.2015

Zazdroszczę.Czekamy na relacje.

Uwidzim Uśmiech

MK TRACKER Tour - retro13 - 13.05.2015

rozgrzewka
http://www.setlist.fm/setlist/mark-knopfler/2015/unknown-venue-london-england-5bc8c3f4.html

Note: warm-up gig for the Tracker Tour, played in front of only 300 people. Soundcheck included Telegraph Road, Broken Bones and Wherever I Go.

MK TRACKER Tour - Igor23 - 13.05.2015

jest Terminal Uśmiech