![]() |
|
MK TRACKER Tour - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: MK TRACKER Tour (/showthread.php?tid=2469) |
MK TRACKER Tour - Robson - 04.05.2015 Jeśli podczas kwietniowego występu na światowej premierze nowego Volkswagena w Amsterdamie Mark wykonał Your Latest Trick to kurcze może wrócą do tego tematu podczas dużego tournee. Bardzo bardzo bym chciał. Może taki właśnie jest plan w końcu płyta Brothers In Arms w tym roku ma 30 lat i może Mark ma to na uwadze. Walk of life Romeo and Juliet Sultans of swing Your latest trick So far away Going home MK TRACKER Tour - Raingod - 04.05.2015 Ja chętnie bym całą BiA odsłuchał na zywo
MK TRACKER Tour - wojciechmo - 04.05.2015 Niestety to nic nie znaczy, podczas bodaj prezentacji Land Rovera parę lat temu też zagrał parę klasyków (nawet Money for Nothing) i nie przełożyło się to na koncerty. Obstawiam wręcz trend odwrotny, a więc porzucenie już na zawsze Sultans of Swing, Brothers in Arms i zagrożenie pozycji któregoś z dotychczasowych pewniaków - Romeo and Juliet oraz Telegraph Road. MK TRACKER Tour - Robson - 04.05.2015 Wojciechmo niestety też tam uważam. Poza tym gdyby Your Latest Trick miałoby być w podstawowym secie to Nigel Hitchcock musiałby być na całej trasie. No ale Brothers musi być! MK TRACKER Tour - Jeżozwierz - 05.05.2015 Your Latest Trick chętnie usłyszę na koncercie, ale błagam tylko nie Walk Of Life i Money For Nothing. Zdecydowanie wolę solową twórczość Marka. Guy pisał, że Mark gra zawsze te utwory, na które ma ochotę, a nigdy takie, na które czeka publiczność i na pewno Dire Straits to margines setlisty. Chodzi po prostu o to, żeby nie był to koncert utworów, które dawno mu się znudziły i musi je zagrać - tylko świeży wykon, który wynika z radości grania. Dla mnie to zrozumiałe
MK TRACKER Tour - mirek - 05.05.2015 Za kilka dni wszystko bedzie jasne. MK TRACKER Tour - Robson - 05.05.2015 Jezozwierz jasna sprawa Ale marzenia nie bolą i byłoby super usłyszeć coś więcej z jubileuszowej płyty Ja się trochę stesknilem za Money nie ukrywam.
MK TRACKER Tour - elsinore - 05.05.2015 A tak na marginesie tęsknoty za MfN - czy została gdzieś kiedyś wytłoczona i upubliczniona wersja czysto muzyczna bez wokalu ? MK TRACKER Tour - Robson - 05.05.2015 A był taki zwyczaj? MK TRACKER Tour - elsinore - 05.05.2015 Nie sądzę, ale tak pytam - bo czasem wracając do BiA mam wrażenie, że lepiej gdyby w MfN Mark wyłącznie grał...
MK TRACKER Tour - Robson - 05.05.2015 Są tu na forum ludzie którzy mają podobne zdanie ale nie dotyczy Marka
MK TRACKER Tour - elsinore - 05.05.2015 Ok Robson, nie rozwijajmy zagadnienia, nie ten temat
MK TRACKER Tour - Robson - 05.05.2015 Ależ owszem właśnie ten temat
MK TRACKER Tour - mirek - 12.05.2015 Co chcielibyscie uslyszec z nowej plyty? ja Laughs... dobre i w srodku koncertu jak Marbletown, jest mozliwosc improwizacji Basil klimatycznie Teormina River Towns Beryl a z DS marze o Tunnel of love Pierwszy koncercik 31 maja w Salem z zacnym nam forumowiczem Waldemarem Jumbo-jet Jambore
MK TRACKER Tour - mirek - 12.05.2015 Jesli Bog pozwoli a ludzie nie przeszkodza mam zamiar posluchac Marka w: Salem Dortmund Mainz Mannheim Köln Bad Kissingen Stuttgart - polowanie na Marka ![]() Leipzig Krakow ze zlotem (moj pierwszy raz) i moze jeszcze Piazolla sul brenta MK TRACKER Tour - Robson - 12.05.2015 Mirek zaczyna swój lot
MK TRACKER Tour - Andrzej - 12.05.2015 Zazdroszczę.Czekamy na relacje. MK TRACKER Tour - mirek - 12.05.2015 Uwidzim
MK TRACKER Tour - retro13 - 13.05.2015 rozgrzewka http://www.setlist.fm/setlist/mark-knopfler/2015/unknown-venue-london-england-5bc8c3f4.html Note: warm-up gig for the Tracker Tour, played in front of only 300 people. Soundcheck included Telegraph Road, Broken Bones and Wherever I Go. MK TRACKER Tour - Igor23 - 13.05.2015 jest Terminal
|