Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Chyba już czas na rozpoczęcie takiego wštku wszak do startu K2GC TOUR miesišc z haczykiem. Poczštek w Holandii a ja cały czas się zastanawiam jak Mark poukłada repertuar koncertu. Jak to będzie procentowo wyglšdać jeli chodzi o DS a MK solo. I ile z najnowszej płyty? Jaki opener? Czy szykuje się set akustyczny z herbatkš? Mam nadzieję że pelne dwie godziny z bisami. To może nawet ponad  Jakie sš Wasze typy na openera?
Pojawiła się pierwsza data na USA- Colorado 24 czerwca.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 5
Na plakatach, które widziałem na ebay.de widniało sporo tytułów DS.
Tylko nie wiem w jaki sposób można zinterpretować:
" featuring the greatest hits of Dire Straits and Mark Knopfler [...] and from the new album KTGC"
Tu jeden z nich:
To te 7 tytułów które tam sš wymienione napewno uslyszymy ale reszta pozostaje niewiadomš
Liczba postów: 757
Liczba wątków: 20
a ja chce It Never Rains.................
tea
Liczba postów: 234
Liczba wątków: 16
Faktycznie, mógły się chłop zastanowić trochę nad rzadko granym ostatnio materiałem. "Tunnel Of Love?" Kiedy on to grał na żywo? 16 lat temu...  Jesli chodzi o openera - stawiam "Punish The Monkey".
Nie gram z nut, gram z serca
Tak to byłby wietny opener też o tym pomylałem  Długi wstęp na bongosach (przypominajacy mi trochę "Your Latest Trick" np. z Bazylei 92) i zaczynajš
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 5
już się nie mogę doczekać B)
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
Cytat:Originally posted by Stach@Feb 13 2008, 08:47 PM
Faktycznie, mógły się chłop zastanowić trochę nad rzadko granym ostatnio materiałem. "Tunnel Of Love?" Kiedy on to grał na żywo? 16 lat temu... Jesli chodzi o openera - stawiam "Punish The Monkey".
To była ulubiona piosenka ojca Knopflera - przez co nie gra jej od czasu jego mierci.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Liczba postów: 786
Liczba wątków: 22
Mnie dręczy inne pytanie: jakim składem ruszy w trasę Knopfler, bo oglšdajšc na dvd koncerty promocyjne, to widzę jak dwóch bolków. Mało, że często się mylš to jeszcze wyglšdajš jakby wpadli na koncert przed dancingiem
Liczba postów: 1,651
Te dwa "bolki" to zapewne Luke Brighty i Dudley Phillips. Często się mylš? W którym miejscu? Mark był z nich zadowolony.
Skład muzyków na trasie KTGC ma być następujšcy:
MK - wiadomo
Guy Fletcher - klawisze
Richard Bennett - gitary i inne strunowce
Danny Cummings - bębny i bębenki
Glenn Worf - basy i kontrabasy
Matt Rollings - klawisze
John McCusker - skrzypeczki i inne folkowe strunowce
Swojš drogš - widzielicie co napisał Richard Bennett na swojej stronie internetowej?
Wiosnš i latem będę na tournee z Markiem Knopflerem. W marcu rozpoczynamy próby w Londynie i perwsze koncerty zagramy w Amsterdamie pod koniec tego miesišca. Jeli zaproponowana setlista utrzyma się, będš to zupełnie inne koncerty niż te, które gralismy to do tej pory. Z niecierpliwociš wypatruję już przyszłych miesięcy.
Chłopaki jeszcze mogš nas niele zaskoczyć  .
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Cytat:Originally posted by numitor+Feb 13 2008, 05:55 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor @ Feb 13 2008, 05:55 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Stach@Feb 13 2008, 08:47 PM
Faktycznie, mógły się chłop zastanowić trochę nad rzadko granym ostatnio materiałem. "Tunnel Of Love?" Kiedy on to grał na żywo? 16 lat temu... Jesli chodzi o openera - stawiam "Punish The Monkey".
To była ulubiona piosenka ojca Knopflera - przez co nie gra jej od czasu jego mierci. [/b][/quote]
To chyba nie jest jednak powód. Nie gra, bo nie ma ochoty.
Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 14 2008, 02:08 AM
Te dwa "bolki" to zapewne Luke Brighty i Dudley Phillips. Często się mylš? W którym miejscu? Mark był z nich zadowolony.
oj mylš się mylš..... przyład - proszę bardzo: So Far Away w radiu BBC2 - dramatycznie wyszło, zwłaszcza poczštek; fragment instrumentalny w Rudigerze na koncercie AVO z Basel; Done With Bonaparte z twgo samego koncertu - tam kontrabas całkowicie milknie przez chwilę; pierwsze utwory w Berlinie sš grane bardzo niepewnie - widać zwłaszcza na dvd momenty gdzie muzycy szukajš Marka w chwilach niepewenosci; jeszcze mogę wymieniać ale przecież nie o to chodzi.
Jeli chodzi o Berlin to tutaj Andrzej mógłby wiele powiedzieć. Widział i słyszał. Mam zapis tego występu ale jako nie zauwazyłem niepewnoci ale też nie liczyłem na perfekcjonizm czy wielkš dyscyplinę. Warto mieć mieć wiadomoć że nie wszystko musi od razu idealnie zabrzmieć na koncertach promocyjnych.
Cytat:Originally posted by aaadam@Feb 15 2008, 07:47 AM
oj mylš się mylš..... przyład - proszę bardzo: So Far Away w radiu BBC2 - dramatycznie wyszło, zwłaszcza poczštek; fragment instrumentalny w Rudigerze na koncercie AVO z Basel; Done With Bonaparte z twgo samego koncertu - tam kontrabas całkowicie milknie przez chwilę; pierwsze utwory w Berlinie sš grane bardzo niepewnie - widać zwłaszcza na dvd momenty gdzie muzycy szukajš Marka w chwilach niepewenosci; jeszcze mogę wymieniać ale przecież nie o to chodzi.
Zgadza się, nie było idealnie i perfekcyjnie  ale jak to mówił wielki Chet Atkins
It's the 'bad' notes in music that make it sound so good
czyli
To dzięki tym 'złym' dwiękom muzyka tak dobrze brzmi.
Chet był niesamowity, potrafił w trakcie wykonywania utworu odwrócić się do kamery i powiedzieć z umiechem: wszystkie pomyłki sš zamierzone
Zauważyłem, że Mark również mocno odpucił ten swój słynny perfekcjonizm wykonawczy. Na tychże włanie koncertach promocyjnych mylił się (intencjonalnie  ) kilka razy. Mylę, że u tej klasy artysty to dodaje pewnego uroku. Sprawia, że muzyka na wykonywana na żywo brzmi bardzo autentycznie. A to bardzo cenne w dzisiejszych czasach gdzie do końca nie wiadomo co jest grane z playbacku a co nie  .
Kolejne nowe daty na Amerykę Północnš. Olaf na razie jeden w Kanadzie w Ottawie 18 lipca. Łapiesz się?
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
Mylę, że jednak poczekam na koncert w Toronto.
Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 15 2008, 03:09 PM
Zgadza się, nie było idealnie i perfekcyjnie ale jak to mówił wielki Chet Atkins
It's the 'bad' notes in music that make it sound so good
czyli
To dzięki tym 'złym' dwiękom muzyka tak dobrze brzmi.
ok jeli chodzi o przytupajki typu Done With... ale gdyby miały być pomyłki w Telegraph... - to już mniej by mi się podobało
Przytupajki? :blink: "Done With Bonaparte" jest kapitalne.
Oczywiscie, ze jest wietne, ale technicznie - przynajmniej w stosunku TR - proste i to miałem na myli w wypowiedzi powyżej
A tak to sobie możemy wszystko porównywać
|