27.05.2015, 23:43
JK7 napisał(a):Proponuję wybrać się na koncert Springsteena i przekonać się czy odstawia chałturę weselną. Nie twierdzę, że tak uważasz, bo odniosłeś się tylko do liczby, ale czuję się niejako wywołany do tablicy.
Od ponad 40 lat to jeden z najlepszych muzyków koncertowych na świecie. Poza tym, ja nie napisałem, że ma przygotowanych 200 utworów do wykonania. On po prostu może to zrobić, jeśli ma taką ochotę. Miałem okazję być na 10 koncertach, usłyszeć w sumie 304 utwory, z czego 93 różne utwory, w tym 3 pełne albumy, i brzmiało to nie gorzej od popisów Knopflera. Słucham koncertów z lat '70 i '80 i dalej i w 99% przypadków nie ma mowy o żadnym szukaniu nut. Co najwyżej dostrojenie instrumentów, kilka akordów i jazda. To jest pełen profesjonalizm i albo Knopfler to potrafi, albo nie.
Inna sprawa, że może po prostu nie chcieć...
O to mi chodzi. Knopfler powinien przygotować zestaw zaskakujący, inny niż dotąd. Pozmieniać aranżacje itd. Powiem tak, gdybym był nim chciałbym dawać radość słuchania poprzez dobieranie i tu zaznaczam, nie co każdy koncert ale zestaw, na całą trasę, utworów dawno nie granych oraz paru popularnych.. Wszystkie jego piosenki lubimy, więc nie widzę problemu...