Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GET LUCKY TOUR
Set lista z Nowego Jorku jest MonteleoneUśmiech
1. Border Reiver
2. What It Is
3. Sailing To Philadelphia
4. Coyote
5. Prairie Wedding
6. Hill Farmer's Blues
7. Romeo And Juliet
8. Sultans Of Swing
9. Donegan's gone
10. Monteleone
11. Marbletown
12. Speedway At Nazareth
13. Telegraph Road
14. Brothers In Arms
15. So Far Away
16. Piper To The End
Odpowiedz
I cudownieUśmiech Myślę że to bardzo przemyślane posunięcie. Pamiętacie jak Mark opowiadał że to tak naprawdę włosko-amerykańska, nowojorska historia. O trzech lutnikach włoskiego pochodzenia De Angelico, De Cristo i Johnie Monteleone. Mark osobiście poznał Johna Monteleone który zrobił dla niego gitarę. Zresztą co ja będę opowiadałUśmiech Myślę że dobrze się stało że "Monteleone" pojawilo sie w Nowym Jorku. I w ogóle myślę że fajnie by było gdyby Mark mial w repertuarze takie utwory które opowiadają czy są związane z jakimś konkretnym miejscem, miastem a potem były wykonywane podczas koncertu. Np. w Berlinie obowiązkowo powinien się pojawić "Rudiger"Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
wczoraj Mark zagral jedynie 15 utworow wypadlo "get lucky"
Odpowiedz
a kto przyjedzie do frankfurtu i na luxemburg ze mna ruszy? kto? prosze sie meldowacUśmiech
Odpowiedz
zmęczenie czy zniechecenie?
Odpowiedz
ja mysle ze mark zmeczony bo mam problemy z noga.mam nadzieje ze sie wykuruje przez te kilka dni do koncertow w Europie
Odpowiedz
Tak ja też uważam, że po prostu fizycznie jest zmęczony. Zwykle oczekujemy dobrego i długiego show z wyrafinowanymi solówkami i chcemy usłyszeć taki utwór a taki zapominajac że Mark to 49 rocznik i nie zawsze siły pozwalają. No i jeszcze ta noga. Nigdy nie zapomne tego uczucia kiedy po raz pierwszy wziąlem do ręki te czerwoną gitarę MK którą wygrał Kuba. Kurcze sam instrument naprawdę ma swoją wagę, jest ciężki. Nie wiem w jakiej musiałbym być kondycji żeby na niej grać dwie godziny z hakiem.
Odpowiedz
No to pozostaje nam życzyć Markowi dużo zdrówka i sił na trasę w Europie. Mam wrażenie, że jednak trasa w USA jest bardziej wymagająca fizycznie np. odległości, a z punktu widzenia artystycznego chyba również mniejsze zaangażowanie publiczności, a to za pewne ma wpływ na samego artystę, czy mu się po prostu zwyczajnie chce Uśmiech
Odpowiedz
Dawid napisał(a):z punktu widzenia artystycznego chyba również mniejsze zaangażowanie publiczności, a to za pewne ma wpływ na samego artystę, czy mu się po prostu zwyczajnie chce Uśmiech

Ktoś (nie wiem czy nie Mirek) zdał piękną relację z koncertu w Niemczech, gdzie na widowni wcinano kiełbaski i przepijano piwem Duży uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
jak wszystko dobrze pojdzie wybieramy sie z dziadkiem z forum i jego zona do luxemburga.mam nadzieje ze dostanie urlopUśmiech
Odpowiedz
Pozdrów od nas Dziadka, i zadaj mu ode mnie osobiste pytanie: "dlaczego zniknął????"
CZEKAMY
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Andrzeju nie zniknal jest ale inaczejUśmiech wczoraj z nim telefonowalemUśmiech pozdrawia wszystkich.
Odpowiedz
Dziadek potwierdzil Luxemburg, wiec bedziemy i tym malym krolestwie widoczni Uśmiech
Odpowiedz
W fajnym miejscu bedzie koncert w Dublinie 19 maja. Ja chcę "So Far From The Clyde" !!!

http://www.local-hero.org/images/venues/...o2_big.jpg
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=Ui0Y-Eer_qQ

Mamy na co liczyć? Oczko
...now the sun's gone to hell...
...and the moon's riding high...
Odpowiedz
Ale o co chodzi?
Odpowiedz
No jak o co, o podobieństwo zagrania kawałka solówki - jakby ta kilkusekundowa część wyjęta z Tunnel Of Love i wątpię, że to przypadek był! Knopfler chyba celowo tak zagrał...
...now the sun's gone to hell...
...and the moon's riding high...
Odpowiedz
AhaUśmiech To muszę odsłuchać na innym kompie bo tu gdzie piszę nie mam odsłuchówUśmiech
Odpowiedz
no wlasnie piorunsko podobne kawalkiUśmiech
Odpowiedz
Pioruńsko podobne to jest HFB i Border Reiver. Zwrotki na tych samych akordach
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz