Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ktgc Tour 2008 - Setlista
Pisałem niedawno, że list jest "miodzio", na chwilę obecna jedna uwaga do setlisty: za mało utworów z Golden Heart-dla mnie najlepszej solowej-piosenkarskiej płyty Marka.
Taki numer jak Darling Pretty jest przecież perełkš, że nie wspomnę o "rockerach": Imelda czy No Can Do. Za dużo numerów z TRPD-jak ktoœ słusznie zauważył-trasa póki co promuję tę właœnie płytę bardziej niż KTGC. Z drugiej strony-fajnš sytuację ma Marek-jest z czego wybierać prawda? Oczko
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Apr 6 2008, 07:07 PM
Pisałem niedawno, że list jest "miodzio", na chwilę obecna jedna uwaga do setlisty: za mało utworów z Golden Heart-dla mnie najlepszej solowej-piosenkarskiej płyty Marka.
Taki numer jak Darling Pretty jest przecież perełkš, że nie wspomnę o "rockerach": Imelda czy No Can Do. Za dużo numerów z TRPD-jak ktoœ słusznie zauważył-trasa póki co promuję tę właœnie płytę bardziej niż KTGC. Z drugiej strony-fajnš sytuację ma Marek-jest z czego wybierać prawda? Oczko
TO FAKT !! Szczęśliwy BO PRZYDAŁABY SIĘ JESZCZE TAKA PIOSENKA JAK RUDIGER/
TUNEL OF LOVE/SKATEAWAY/SOLID ROCK. Duży uśmiech WYWIEŒMY TRANPARENT I NAPISZMY TE TYTUŁY,TO MARK POŁOWĘ ZAGRA !! Szczęśliwy WTEDY TRZEBA BYĆ Duży uśmiech
DOBREJ MYŒLI!! Szczęśliwy POZDRAWIAM. Duży uśmiech PAWEŁ. Duży uśmiech
Odpowiedz
Niepokorni Hiszpanie 1min 50sek Duży uśmiech
http://youtube.com/watch?v=F-yBxJfseDI&feature=related

no i TO
http://youtube.com/watch?v=F9qqXOkagg4

jak zwykle
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Apr 6 2008, 06:07 PM
Imelda - najgorsze co się mogło Knopflerowi przytrafić..
No can Do - to jest dobry utwór ale nie na duży koncert tym tropem to można by było np. zaproponować "Vic and Ray" - œwietne ale nie na koncert
Zgodzę się że "Darling Pretty" mogłoby być, chciałbym usłyszeć - œwietny utwór
Dla mnie koncert mógłby trwać ze 4 godziny wtedy można by było dołożyć:
"Planet of New Orleans" - nie wiem czemu tego nie gra na koncertach, to wybitny utwór
"The last Lough" - może być bez Morrisona, czy "Old Pigweed"
Można wymyœlać...piękne utwory
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dziadek@Apr 6 2008, 05:25 PM
Witam goršco wszystkich nowych uczestników tego forum!
Dla mnie na liœcie - mimo wszystko najbardziej brakuje - let it alll go.
Po prostu strasznie mi się on podoba, i szczególnie w Warszawie
byłoby fajnie usłyszeć (Marka i publicznoœć) w tym numerze.
Nie mogę też tego zrozumieć, że utwór prezentowany na koncertach promocyjnych
w Berlinie i Basel ( i brzmišcy tam moim zdaniem rewelacyjnie) zastaje pominięty
na koncercie. Bo chyba muszę się z tym pogodzić... a może?
Dziadku - troche wczesniej pisalem tak właœnie, cyuje:

"Let it all go" - gdy kupiłem KTGC i w drodze powrotnej z Berlina do domu słuchalem jej w samochodzie - na tej piosence sie zatrzymałem. 10 wrzeœnia na koncercie w Berlinie, tez najbardziej przypadla mi do gustu. I tak już zostało. Zatem Maruœ - nie rób nam tego i dołšcz do setlisty.
Setlista jak dla mnie za krótka. Zdecydowanie można by jš powiekszyć co najmniej trzykrotnie.
Ja ze swej strony moge zapewnić, że podczas koncertu ( bez wzgledu na to, ile by trwał) napewno nie wyjde siku, zresztš na co ja się porywam - jak zwykle nie bedę mial drobnych w kieszeni. I nawet jesli WC gratis na Torwarze - to i tak nie pójdę, niech sie dzieje co chce.
Cieżko uwierzyć, że to już niebawem......niesamowite.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio+Apr 6 2008, 09:31 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fakungio @ Apr 6 2008, 09:31 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Apr 6 2008, 06:07 PM
Imelda - najgorsze co się mogło Knopflerowi przytrafić..
No can Do - to jest dobry utwór ale nie na duży koncert tym tropem to można by było np. zaproponować "Vic and Ray" - œwietne ale nie na koncert
Zgodzę się że "Darling Pretty" mogłoby być, chciałbym usłyszeć - œwietny utwór
Dla mnie koncert mógłby trwać ze 4 godziny wtedy można by było dołożyć:
"Planet of New Orleans" - nie wiem czemu tego nie gra na koncertach, to wybitny utwór
"The last Lough" - może być bez Morrisona, czy "Old Pigweed"
Można wymyœlać...piękne utwory [/b][/quote]
Na trasie z roku 1996 Imelda brzmiała moim zdaniem super Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Mar 31 2008, 11:44 PM
Hillbilly

Mnie bardzo leża te cztery kawałki kończšce poczštkowe koncerty trasy, chociaż usłyszeć Solid Rock, The Long Highway czy Setting Me Up-byłoby bezcenne Uśmiech

PS. Poza Torwarem będę w Pradze-czyli tylko Spodka brakuje do powtórki z 2005 roku Oczko Zresztš tym razem szykuje się większa ekipa z Forum w T-Mobile Arena. A jak Twoje plany koncertowe?
TAK.TUTAJ SIĘ STOBĽ ZGODZĘ W 100% MNIE NAJBARDZIEJ BRAKUJE TAKICH
PIOSENEK JAK: TUNEL OFLOVE/SKATEAWAY/RUDIGER/IMELDA/SKATEAWAY Duży uśmiech
CZYLI COŒW RODZAJU POWTÓRKI Z BAZYLEI NAJBARDZIEJ TUNEL OF LOVE/ RUDIGER NA ŻYWCA CZY NP.GDYBY ZAGRAŁ JESZCZE DLA NAS LADY WRITER!!BYŁOBY TO BEZCENNE !!POZDRAWIAM. Duży uśmiech PAWEŁ. Szczęśliwy
Odpowiedz
Coœ czuję, że zagra Rudigera w Niemczech Oczko
Odpowiedz
A Money for nothing napewno zagra w Stanach bo Amerykanie przeciez
kochajš :wub: ten utwór Uśmiech .
Odpowiedz
Ale kulfony też sadzi (solo)...ehh

http://pl.youtube.com/watch?v=TIjQ7nmDcH4

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Witam No zgadzam się z przedmówcš że ten Speedway troszke brzmi gorzej od poprzednich tras Oczko i BiA też już nie to samo co kiedyœ ale nie ma co narzekać Uśmiech i tak jest cool Oczko
Odpowiedz
Chcę poinformować, że na Dime sš dwa koncerty do pobrania: z Barcelony i z Granady.
Odpowiedz
co to jest dime ? bo zbytnio nie jestem wtajemniczony ?

Jak możesz to podaj linka Uśmiech

THX
[Obrazek: dsd6ad.jpg]
[Obrazek: ds25815.jpg]
[Obrazek: ds3cf62.jpg]
[Obrazek: ds4914d.jpg]
Odpowiedz
Witam no to widzę ze ruszyła karuzela bootlegowa z trasy KTGC Uśmiech
Odpowiedz
Powyzsze koncerty sa tez na KnopflerTK, do tego jest dostepnych kilka filmow, nie tylko na youtube.

http://poupystar.free.fr/index02.htm

http://users.telenet.be/markknopfler/

Tak wiec nagrania sa, pozostaje byc cierpliwym Uśmiech
Everybody's looking for somebody's arms to fall into...that's what it is
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Filip@Apr 7 2008, 05:38 PM
Witam No zgadzam się z przedmówcš że ten Speedway troszke brzmi gorzej od poprzednich tras Oczko i BiA też już nie to samo co kiedyœ ale nie ma co narzekać Uśmiech i tak jest cool Oczko
Spokojnie. Nie wszystko słuchałem ale też nie należy za bardzo sugerować się YouTube gdzie dŸwięk jest bardzo często słaby, nieczytelny i po prostu pozostawia wiele do życzenia. Koncert trzeba przeżyc samemu a nie oglšdać na YouTube Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Apr 8 2008, 04:45 PM
Koncert trzeba przeżyc samemu
Zwłaszcza że zostało do niego trzy tygodnie z haczykiem!!!
Wywracanie oczami :wub:
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Witam
No niestety sam nie bede mógł przeżyć koncertu Smutny więc pozostaja nagrania Uśmiech
Odpowiedz
Całkiem nieŸle brzmi z Rotterdamu choć nagrany z publiki dŸwięk jest calkiem fajny. Polecam Uśmiech

http://users.telenet.be/markknopfler/holland2008.html
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Mark@Apr 7 2008, 10:56 PM
co to jest dime ? bo zbytnio nie jestem wtajemniczony ?
http://www.dimeadozen.org
po wejœciu na stronkę trzeba się zalogować - mogš z tym być problemy z powodu braku miejsc, ale ta sytuacja może zmienić się już po kilku godzinach
znajdziesz na tej stronie do œcišgnięcia 73 bootlegi MK i około 70 DS
Odpowiedz