Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson- Promo Tour
Założyłem taki wštek bo tak naprawdę nie wiedziałem gdzie napisać to co chce napisać Uśmiech A poza tym koncertów MK na trasie promocyjnej całkiem sporo i ja bardzo się cieszę.
Berlin 10 wrzeœnia
Madryt 20 wrzeœnia
Amsterdam 26 wrzeœnia
London Radio 2 showcase 5 paŸdziernika. Widzieliœcie setlistę z tego występu?

Donegan's Gone/Rüdiger/True Love Will Never Fade/The Fizzy and the Still/Let It All Go/Going Home/Postcards From Paraguay/Brothers In Arms/Our Shangri-La/So Far Away.

Going Home w œrodku! Nie mogę uwierzyć Uśmiech 19 listopada mam nadzieje uda się ten koncert zarejestrować Oczko

13 paŸdziernika Mark wystšpił we włoskiej telewizji RAI TV's w programie: Che Tempo Che Fa

Po drodze występy telewizyjne i radiowe. Ano właœnie niezapomniany występ radiowy w Filadelfii w stacji WXPN 88.5 gdzie Mark zagrał The Fizzy And The Still, Poscards From Paraguay i fenomenalnie Brothers In Arms. Co do Pocztówek coraz bardziej nie mam wštpliwoœci ze ten kawałek uslyszymy na KTGC TOUR A.D. 2008 Oczko

To oczywiœcie nie do końca uporzšdkowany program tournee promocyjnego Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Oct 16 2007, 12:57 PM
Po drodze występy telewizyjne i radiowe. Ano właœnie niezapomniany występ radiowy w Filadelfii w stacji WXPN 88.5 gdzie Mark zagrał The Fizzy And The Still, Poscards From Paraguay i fenomenalnie Brothers In Arms.
Małe sprostowanie Uśmiech. Te nagrania zostały zarejestrowane w Londynie a następnie zostały rozesłane do stacji radiowych w Ameryce, w których ma pojawić się MK. Wspomniał o tym Guy zapytany o promocje albumu w USA. Słuchajšc jednak wywiadu z Philadelphii można odnieœć wrażenie, że chłopaki grajš w studio na żywo, gdyż tak to zostało przedstawione przez prezentera - jednak jest to nieprawda.

Co do samego wywiadu - doœć standardowy, choć dla mnie istotonš rzeczš jest fakt, że Mark potwierdził moje przypuszczenia/obserwacje co do refrenu w Let It All Go Uśmiech. Rozmawialiœmy o tym na antenie, prawda Roberto? Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Tak to prawda to taki mały 'oszukaniec' który spokojnie można zastosować w stacjach radiowych Oczko Wiedziałem Kuba że Twoje przypuszczenia nie wzięły się z powietrza co do Let It All Go. To jest niesamowite Uśmiech Jakby nie było ja uslyszałem o nich pierwszy i jeszcze kilka osób po drugiej stronie odbiornika Uśmiech Dzięki. Dobrze że nie zachowałeœ tego tylko dla siebie. Ja czasami mam takš pokusę aby pewne przemyœlenia czy refleksje zatrzymać tylko dla siebie Oczko Nie zawsze warto Oczko
Odpowiedz
Moglibyscie sie podzielic tymi przemysleniami? Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
No właœnie !!

Ci SUŁTANI (!!Oczko zawsze tacy tajemniczy !!

Proszę się tu ładnie dzielić swoimi spostrzeżeniami !!

P.S.
Robercie !! Czekam na cynk...Pamiętaj o Pištku !!

Uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Jacy tam tajemniczy, przecież rozmawialiœmy o tym na antenie i z tego co wiem, niektórzy z Was słuchali Oczko.

Moje przypuszczenia dotyczyły znaczenia refrenu w Let It All Go. Wydawało mi się, że zarówno po pierwszej jak i drugiej zwrotce narrator (stary malarz) stara się odwieœć młodego od swej profesji. Mówi mu: "Zapomnij o tym (o malarstwie), niech ci to szybko minie". Jednak po trzeciej zwrotce te same słowa nabierajš zupełnie innego znaczenia.
"Jeœli zostałeœ stworzony by odpowiedzieć na zew" (ależ on to pięknie powiedział) "(...)musisz zapomnieć o wszystkim innym, niech cała reszta odejdzie" (a poœwięć się tylko malarstwu).
Cały trick polega na użyciu tych samych słów - "Forget it, Let it all go" lecz w różnych kontekstach sytuacyjnych. Rzecz w sumie błaha, lecz jak sšdzę - warta odnotowania, gdyż pokazuje niewidoczne na pierwszy rzut oka mistrzowskie posunięcia autora tekstu, które nadajš opowieœci innego blasku. Według mnie to jeden z najlepszych tekstów Knopflera.

Wracajšc jednak do tematu - we wspomnianym przez Robsona wywiadzie - Mark potwierdził te przypuszczenia Uśmiech.
Odpowiedz
Jak najbardziej warta odnotowania Oczko Ja jednak gdyby nie Kuba nie zwróciłbym na to uwagi. A jeszcze teraz kiedy potwierdza to sam Mark to już w ogole brak słów Oczko Tak to prawda jesetem tego samego zdania w Let It All Go objawia się prawdziwy geniusz Marka Knopflera jako poety i tekœciarza. Zresztš te słowa pasujš mi do całego albumu.
Odpowiedz
12 listopada Mark w Bazylei oczywiœcie z KTGC Oczko
Odpowiedz
Przyglšdajšc się tej mini-trasie promocyjnej nie mogę pozbyć się myœli, że tego typu koncert zabrzmiałby IDEALNIE w trójkowym Studio im. Agnieszki Osieckiej, co Wy na to? Już kilka lat temu Kaczor mamił nas takš możliwoœciš (podczas promocji The Ragpicker's Dream bodajże) lecz nic z tego nie wyszło. Wtedy byłby to swego rodzaju ewenement, gdyż Mark takich koncertów generalnie nie grał, ale teraz szansa na taki kameralny występ, uważam, jest większa niż kiedykolwiek wczeœniej. Zaraz piszę do Kaczora Oczko.
Odpowiedz
O tak, też o tym pomyœlałem, tylko, czy Mark wie o istnieniu takiego studia? Może teraz się dowie - od Kaczora!
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
O tak! Ja naprawdę wierzyłem że ten koncert wtedy dojdzie do skutku ale sprawa się wyciszyła. Gdyby jednak sie udało to miejsca starczyłoby chyba tylko dla nas. Mam na myœli nasze forum Uśmiech
Odpowiedz
To jest siła i niezapomniany urock takich koncertów. Poza tym - czyż na to nie zasługujemy? Oczko
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
O tak zdecydowanie! Uśmiech To byłoby naprawdę wielkie przeżycie. Tylko My i Mark w zasięgu ręki.
Odpowiedz
Ach te marzenia..., sš po to, by je spełniać!!!
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
A my jestesmy od tego by pomóc marzeniom się spełnić Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom@Oct 20 2007, 03:31 AM
O tak, też o tym pomyœlałem, tylko, czy Mark wie o istnieniu takiego studia? Może teraz się dowie - od Kaczora!
Mark nie musi wiedzieć o istnieniu takiego studia. To studio (w tym przypadku stacja radiowa) powinna wiedzieć o nim i jego sposobie promocji albumu. Inicjatywa musi wyjœć od organizatora a nie od artysty. Napisałem list do Kaczora, zobaczymy czy połknie haczyk, czy raczej zignoruje - jak to ma w zwyczaju.
Odpowiedz
Mam nadzieję Kuba że użyłeœ argumentów na tyle mocnych że przynajmniej Ci odpisze Uśmiech Ja w tej sprawie pisałem a nawet dzwoniłem (bez skutku) już trzy lata temu kiedy ukazywała się płyta Shangri-La. Bez odzewu. A brak odzewu bardzo zniechęca.
Odpowiedz
To prawda Roberto. Nie wiem czy użyłem wystarczajšcych argumentów, nigdy wczeœniej do Kaczora nie pisałem. Może on wcale nie jest odpowiedniš osobš? Może warto skierować taki list do kogoœ innego, kto przynajmniej odpisze? Czekam na propozycje Uśmiech.
Odpowiedz
Myœlę że Piotr Kaczkowski jak najbardziej. Choć pewnie to bardziej złożony problem. Zgodnoœć terminów ze strony Trójki i Marka to podstawa. Promocja nie jest bez znaczenia oczywiœcie mam na myœli ewentualne konsultacje Kaczora z działem promocji czy sekretariatu programowego bo z tego co wiem takowy istnieje. Ale rzeczywiscie gest i ukłon a przede wszystkim zaproszenie, propozycja to wszystko powinno wyjsć od gospodarza planowanego występu.
Odpowiedz
Myœlę, że dla MK jakiœ wolny termin w grudniu by się znalazł Oczko. Przypuszczam, że może być jeszcze jeden (większy) problem, mianowicie finansowy. Nie jestem do końca pewien czy takie występy promocyjne sš organizowane za darmo? Logika podpowiada, że skoro jest to promocja i ograniczona liczba (bezpoœrednich) słuchaczy to Mark nie powinien za nie kasować, z drugiej jednak strony jeœli tak by było to pewnie chętnych stacji radiowych i małych klubów, nie brakowałoby na całym œwiecie... Ciekawe jak to wszystko wyglšda.
Odpowiedz