30.03.2008, 13:27
Cytat:Originally posted by macsa@Mar 30 2008, 10:03 AMNo, a mi się nie podoba - "Cannibals" się moim zdaniem na koncert nie nadaje, "Why aye man" - również, jeli go nie otwiera. "True love will never fade" oraz "The fish and the bird" zdecydowanie nie sš piosenkami, które będš brzmieć dobrze na żywo - co, oczywicie - nie oznacza, że nie sš pięknymi piosenkami - bo sš, przynajmniej druga.
No to wklejam moi drodzy :
Cannibals
Why aye man
What it is
Sailing to philadelphia
True love will never fade
The fish and the bird
Hill farmer's blues
Romeo & Juliet
Sultans of swing
Marbletown
Daddy's gone to knoxville
Postcards from paraguay
Speedway at nazareth
Telegraph road
Brothers in arms
Our shangri-la
So far away
Going home
WOOOOOOOWWWW !!
Dla mnie REWELACJA !!
!! Hill farmer's blues !! - mój największy faworyt !!
CANIBALE otwierajš, jest FHILADELPHIA !!
I sš POCZTÓWKI i MARBLETOWN !!
I nie ma już MONEY,BONAPARTA i WALK OF LIFE - tak już niektórym obrzydłych...
wietna, zaskakujšca setlista - EKIPA postarał się wyjštkowo !!
To samo dotyczy "Hill farmer`s blues" - to moja ulubiona piosenka Knopflera. Ale czy na koncercie będzie dobrze brzmiała? Nie wydaje mi się. Jej piękno leży w klimacie, w tonie głosu Knopflera - tego wszystkiego w występie na żywo osišgnšć się - moim zdaniem - nie da.
Zamieszczenie "Marbletowne" i "Daddy`s gone to Knoxville" to dla mnie zupełne nieporozumienie. Mimo że obie piosenki lubię.
"Postcard from Paraguay" - znów mam mieszane uczucia, i znów muszę stwierdzić, że niezbyt widzę jej koncertowe wykonanie, no ale chyba i tak będzie ona brzmiała najlepiej ze wszystkich nowoci serwowanych przez Knopflera.
Nie wiem też dlaczego Knopflerowi tak zależy na "Our shangri-la" - piosenka piękna, ale na płycie - na koncertach ZA DŁUGA i nudna.
"Walk of life" mi akurat nie przeszkadzało, idealnie nadwało się do przedstawienia zespołu, no i to symbol DS.
Jedyny plus nowej setlisty - "Going home" - o ile to naprawdę jest prawdziwe GH.
Największe minusy - brak "Money for nothing" oraz pojawienie się "Daddy`s gone to Knoxville"
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."