Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K T G C Tour 2008
Wszystkie koncerty z tej trasy są profesjonalnie rejestrowane (audio). Na koncercie w Toronto były również profesjonalne kamery. Jednak nie ma co podskakiwać z radości, póki co nie ma żadnych oficjalnych wzmianek o wydawnictwie live.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Fakt z radości podskakiwać jest za wcześnie ale nadzieja bardzo dużaUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
olaph72 napisał(a):Jeden mikrofon był ustawiony na publiczność.

u nas tez byly mikrofony na publicznosc. szkoda ze u nas nie bylo kamer, byloby (precz z poprawnoscia polityczna!) zajebiscie, gdyby torwar zostal oficjalnie wydany Duży uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Myślałem że Money for nothing zagra przynajmiej w Stanach ale widze że nic z tego
nie za bardzo chce zmieniać liste a szkoda.
Odpowiedz
koobaa napisał(a):Na koncercie w Toronto były również profesjonalne kamery.

Oj, a mnie tam nie było...
Odpowiedz
I mamy 31 lipca ostatni koncert Kill To Get Crimson tour w Miami Beach na Florydzie. 4 miesięczne tourne dobiega końca. Zaliczyłem dwa koncerty. Warszawa, Praga. Oba wspaniałe i niezapomniane. Teraz tylko podwójny album koncertowy powinien się ukazaćUśmiech Co Wy na to?
Odpowiedz
My na to: nie ma sprawy, bardzo chętnie, ale co na to Pan MK... Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Yes, yes, yes!

(Przez moment wczułem się w rolę ewentualnego rzecznika MK) Oczko
Odpowiedz
Obyś miał rację Olaph Oczko
We'll make it to

Odpowiedz
Robson napisał(a):I mamy 31 lipca ostatni koncert Kill To Get Crimson tour w Miami Beach na Florydzie. 4 miesięczne tourne dobiega końca. Zaliczyłem dwa koncerty. Warszawa, Praga. Oba wspaniałe i niezapomniane. Teraz tylko podwójny album koncertowy powinien się ukazaćUśmiech Co Wy na to?

Obie ręce w górę za!

Tak naprawdę to od czasu Alchemy nie było porządnego wydawnictwa z tras koncertowych.
85-86 nic,
92-93 mocno okrojone i słabo brzmiące (choćby w porównaniu z bootlegami) On The Night
96 fragment koncertu z RAH na limitowanej płycie (genialny w mojej ocenie - dlaczego bez TR!!!!!)
01 kilka utworów na singlu Why Aye Man i Boom Like That i dodatkowej płycie do Ragpickers Dream
05 koncerty z internetu, wszystkie takie same i tak samo słabo zrealizowane.

Mam wielką nadzieję że chociaż tym razem będzie można "postwić" na półce pięknie wydany 2-płytowy digipack, tym bardziej ża była to jedna z najbardziej dopracowanych tras koncertowych jakie widziałem...

Ps. w Warszawie faktycznie były mikrofony skierowane na publiczność... może ?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
O tak w każdym punkcie. Hillbilly ja mam więcej pytań co do koncertu w RAH. Dlaczego zdecydowano się tylko na DS? Ale te 7 utworów to mistrzostwo świata. No i brzmi genialnieUśmiech

Co szkodzilo 'dorzucić' resztę

Darling pretty
Walk of life
Imelda
The bug
Je suis désolé
Calling Elvis
Last exit to Brooklyn
Romeo and Juliet
Sultans of swing

Done with Bonaparte
Telegraph road
Brothers in arms
Money for nothing
Odpowiedz
No właśnie... pisząc brakującym o Telegraph Road brałem pod uwagę tylko utwory Dire Straits ( i zapomniałem oczywiście o The Bug za którym nie specjanie przepadam).
Szkoda że zabrakło solowych propozycji z pierwszej płyty z utworem do którego mam wielki sentyment czyli Darling Pretty...

Nie wiem czy mieliście okazję słyszeć radiową wersję tego koncertu ale koncert ma bardzo miłą zapowiedźUśmiech
Bardzo przyjemny kobiecy głos zapowiada:
"it's time to visualize yourself in London, England on cold rainy night. You're sitting inside one of the most beautiful venues in the world - the RAH. The lights go down and takeing the stage is MK!" - no a później wiadomoUśmiech

Mam nadzieję tym razem Mark wyda album koncertowy nic nie obcinając...
Tak sobie nawet pomyślałem że skoro tak dużo koncertów było rejstrowanych to może mogłaby to być koncertowa kompilacja z różnych występów... każdy utwór z innego miejscaUśmiech a wśród nich Torwar?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Ja nie mam nic przeciwkoUśmiech
Odpowiedz
I ja Uśmiech

Robson napisał(a):4 miesięczne tourne dobiega końca. Zaliczyłem dwa koncerty. Warszawa, Praga. Oba wspaniałe i niezapomniane.
Chciałam napisać to wcześniej, ale czas mnie troszkę pogonił, więc napiszę z opóźnieniem.
Ja zaliczyłam również Warszawę i Pragę. Koncert w Polsce widziałam i słyszałam na miejscu. Wspaniały i niezapomniany. Siedziałam na widowni pośród nie-wiem-ilu-tysięcznej widowni i chłonęłam to co działo się kilka metrów przede mną na scenie. Każde słowo wypowiedziane i zaśpiewane. Byłam oczarowana wszystkim tym na co miałam okazję patrzeć. Wcale nie przejmowalam się tym, że z oczu kapią mi łzy, w końcu były to łzy szczęścia. Dziś, prawie 3 miesiące po tym wydarzeniu, chłonę nagrania swoje i Banalnego tak, jakby więcej to miało się nie zdarzyć. Jakby to nie miało więcej się powtórzyć. I być może tak, jakbym sama nie wierzyła, że to wszystko się wydarzyło? Przy Telegraph Road i Sultans of swing ciarrry chodzą jak szalone, a to przez rozbudowane partie solowe...
Tydzień później, kiedy emocje nie opadły, przez telefon słuchałam Hill Farmer's Blues z Pragi i przez chwilę poczułam się jakbym była znowu na Torwarze, i jakbym właśnie dojechała do Was, do Pragi. Oczywiście dzięki Tobie Robson Uśmiech
Takich chwil się nie zapomina i chciałoby się przeciągnąć je w nieskończoność. W tym wypadku nieistotne jest powiedzenie, że wspomnienia z czasem się zacierają. Nie takie. Uśmiech

A więc kiedy K2GC TOUR dobiegło już końca, życzę Wam i sobie koncertu Marka w Polsce przy najbliższej i następnej trasie koncertowej i upragnionego wydawnictwa DVD. Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Tak nam dopomoz Bog!! Duży uśmiech
Odpowiedz
hillbilly napisał(a):Obie ręce w górę za!

Tak naprawdę to od czasu Alchemy nie było porządnego wydawnictwa z tras koncertowych.
85-86 nic,
92-93 mocno okrojone i słabo brzmiące (choćby w porównaniu z bootlegami) On The Night
96 fragment koncertu z RAH na limitowanej płycie (genialny w mojej ocenie - dlaczego bez TR!!!!!)
01 kilka utworów na singlu Why Aye Man i Boom Like That i dodatkowej płycie do Ragpickers Dream
05 koncerty z internetu, wszystkie takie same i tak samo słabo zrealizowane.

Mam wielką nadzieję że chociaż tym razem będzie można "postwić" na półce pięknie wydany 2-płytowy digipack, tym bardziej ża była to jedna z najbardziej dopracowanych tras koncertowych jakie widziałem...

Ps. w Warszawie faktycznie były mikrofony skierowane na publiczność... może ?

Witam

zgadzam się w 100%-tylko dlatego kupiłem "SOS The very Best of DS"-bo z tego co pamiętam 2 lata po wydaniu płyty trafiłem 2 płytowe wydawnictwo, a 2 płyta z RAH jest po prostu magiczna! No i jeszcze Wild Theme na płycie pierwszej Uśmiech

Byłoby cudownie dostać na jesieni takiego digipacka: dvd+2cd, bo co tu dużo mówić trasa ta była po prostu genialna!!!
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Oj, Panowie, Panowie, ciśnienie przez Was wzrasta Duży uśmiech Dałabym się pochlastać za takie DVD a za DVD+CD to już nie wiem co bym dała z sobą zrobić Duży uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
no wlasnie za mna 4 koncerty Marka w tym roku szkoda ze nie wiecej ale i za to jestem wdzieczny a do tego autograf i bycie pod scena w Luxemburgu naprawde warto bylo, brakuje mi teraz tylko jakiegos wydawnictwa bo wiem i potwierdzaja to wszyscy ze trasa byla perfekcyjna az sie wola Mark DVD I CD wydaj. pozdrawiam po dluzszej nieobecnosci wszystkich tu obecnych Mirek
Odpowiedz
jak sie mozna wbic po autograf? ciagle rozkminiam jak mozna sie do niego dostac Język
Odpowiedz
Dzisiaj Guy uzupełnił ostatni wpis w swoim dzienniku...

"..to może mogłaby to być koncertowa kompilacja z różnych występów... każdy utwór z innego miejsca a wśród nich Torwar?"

ależ to by była wspaniała rzecz...
Odpowiedz