Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pigułka Na Uzdrowienie Forum
Jesli chodzi owy[owiedz Olafa, to dla mnie rowniez Kuba i Robson sa kopalnia wiedzy Oczko I tak jak numitor nie sadze i nie zauwazylam by dawali oni kiedykolwiek komus do zrozumienia ze wiedza wiecej.
Ja ostatnio tez raczej ograniczam sie do czytnia. Dlatego, ze czasem nie mam nic do powiezenia, a jesli mam pisac po to by napisac, to wole sobie poczytac.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
To jedyne forum, na które wchodzę i zanudzam swoimi "mšdroœciami". To, że zdecydowałem się tu zagoœcić wynikało z prostego faktu, że najwięcej muzyki, którš słucham sygnowana jest literkami MK, jak i rzadkiej dziœ - kultury piszšcych.
Mam wrażenie, że mocnš cechš pewnych wypowiedzi jest spontanicznoœć, niestety kosztem refleksji , by kogoœ nie urazić... I nie myœlę tu bynajmniej o Koobie i Robsonie.
Co więcej, uważam, że bez postów Kooby i Robsona, ich czasu i wiedzy tu zainwestowanej, to forum albo by już dawno umarło œmierciš naturalnš, albo stało się towarzystwem leczšcym tylko własne kompleksy.

Wdaje mi się, że temat zasugerowany przez Andrzeja miał na celu uzdrowienie, uatrakcyjnienie forum, a czytam głównie krytyczne zdania, jak to Ÿle się tu dzieje.
A ja tak czarno, - mimo panujšcej teraz jesiennej depresji - nie widzę.
Odpowiedz
Kuba, odebrałeœ mojš wypowiedŸ zbyt dosłownie. Cenię ludzi, którzy wiedzš więcej ode mnie - zwłaszcza w dziedzinie, którš i ja się interesuję. Wcale nie twierdzę, że znajomoœć faktów, techniki grania, sekretów sprzętowych, czy niuansów tekstowych uderzyła Ci do głowy. Bynajmniej. Czy gdyby było inaczej, prosiłbym Cię (już dwukrotnie!Oczko o zrecenzowanie płyt MK na łamach Sprawy? Chodzi mi o promowanie na forum "jedynie słusznego" odbioru twórczoœci MK - na klęczkach. Przejawy krytyki, zwłaszcza tej œmiałej, sš tu mniej lub bardziej delikatnie temperowane. Przoduje w tym zwłaszcza Robson.
Napisałem "w niektórych wypowiedziach". Tłumaczšc literalnie - to znaczy, że nie w każdej. Aczkolwiek jest to wystarczajšco zauważalne. Oczko
Odpowiedz
Aha, jeszcze jedno. Nie cierpię, kiedy ktoœ pisze w liczbie mnogiej. "Gratulujemy", "czekamy", "podziwiamy" itp. Mierzi mnie takie autorytatywne podcišganie szerokiego grona do wspólnego mianownika.
Odpowiedz
Gołym okiem widać, że forum robi się coraz bardziej homogeniczne. Mark nie jest przecież gwiazdš numer 1 pod słońcem i jego popularnoœć nie ukrywajmy spada (zwłaszcza wœród ludzi młodych). Wcale się więc nie dziwię, że nie przybywa nowych forumowiczów.
Skoro Mark nie jest osobš mocno medialnš i towarzyskš to i nowych tematów nie ma za wiele. Jak zauważyliœćie forum ożywa przed imprezami i koncertami. Ptysia i Trissi ładnie wytłumaczyły dlaczego, więc przyjmuję, że dotyczy to większoœći, która tu rzadko zaglšda.
Staram się tu zaglšdać codziennie, ale ciężko jest coœ mšdrego dopisać zwłaszcza po wpisach Kooby i Robsona. Wywindowaliœcie jak dla mnie na wysoki poziom różne tematy, które sš doœć wymagajšce jeœli idzie o wiedzę i znajomoœć języka. To nie jest krytyka - cieszę się, że w języku polskim mogę zgłębić genezę utworów i teksty Marka. Szkoda, że podupadł wštek z tłumaczeniami tekstów - tego mi brakuje.
Co do podziału forum, to byłem goršcym orędownikiem, by oddzielić tematy stricte Markowe od innych. I jestem zadowolony, że tak się stało, ale też nie wierzę, że było to przyczynš spadku popularnoœci forum.
Ogólnie jest bardzo przyjemnie tutaj, choć co nieco można zmienić. Przydaliby się bardziej aktywni admini, może dodatkowo ktoœ z bardziej aktywnych forumowiczów powinien dostać kody dostępu do moderacji i bieżšco reagować na różne sugestie pozostałych osób. Takie częstsze (szybsze) zmiany mogłyby poprawić obraz forum.
Odpowiedz
Może teraz ja dodam kilka słów jako osoba niejako "z zewnštrz"....

Po pierwsze: jestem członkiem Waszego forum od około roku i w przecišgu tego okresu jakoœ nie zauważyłem spadku aktywnoœci forum . Co więcej muszę obiektywnie stwierdzić, iż aktywnoœć knopflerowskiego forum w porównaniu do yesowego (które ze smutkiem stwierdzam, że wymarło) to jak porównywanie radioaktywnoœci uranu do radioaktywnoœci kuchennego opiekacza. Co więcej czuję się u Was całkiem dobrze i w zeszłym roku w Sopocie miałem okazję wielu z Was poznać (co zaowocowało ożywionš dyskusjš, zwłaszcza w temacie "Waters - Gilmour") i tamtem dzień strasznie miło wspominam.

Po drugie: stwierdzić należy, iż forumowš społecznoœciš jesteœmy my wszyscy, aczkolwiek samo forum tworzš piszšcy. Z tego co widzę to forum odwiedza sporo osób, ale niewielu z nich pisze, a więcej czyta (zresztš jakiœ czas temu dyskutowaliœmy o tym z PabloSanem). Taka jest prawda. Mogę to stwierdzić po samym sobie: odwiedzam forum niemal codziennie, a piszę natomiast wówczas gdy uznam, że mam coœ wartoœciowego do powiedzenia.

Po trzecie: (pisałem o tym już kiedyœ) fenomenem jest dla mnie w Waszym forum to, że dyskusje nie ograniczajš się jedynie to tematów MK-owych. Wielu z Was (Nas) piszę także o swoich prywatnych sprawach niekoniecznie zwišzanych nawet z muzykš. Sš to często otwarte, szczere wycišgnięte z zakamarków duszy przemyœlenia (myœlę, że tutaj przoduje Ania_M piszšc o swojej chorobie. Aniu, wspieramy Cię !Oczko . A fakt, że nnie boimy się niewłaœciwego odbioru takich postów na tym forum tylko dobrze w Was œwiadczy. I za to Wam chwała !

To takie moje pierwsze przemyœlenia.
Odpowiedz
macie mnie w dupie to ja mam forum w dupie, ot proste
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by kszaq@Nov 2 2007, 06:22 PM
Wyluzuj. Trochę kultury...

Trochę.
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Uśmiech proste i fajne Oczko Zartowalem Oczko
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Że ja niby coœ temperuję i w czymœ przoduję? Olaf zlituj się. Ani nie mam zamiaru ani mi się nie chce. Miałem już nie zabierać głosu w tej dyskusji ale skoro Olaf wywołuje po imieniu cóż. Chcesz dyskutować a nie chce Ci się podawać przykładów na obronienie własnej tezy? Wycišgasz po prostu mylne wnioski a ja na to nic nie mogę poradzić. Sam ostatnio namawiałem aby Ktoœ z Was napisał recenzje ostatniej płyty w nieprzychylnym tonie. Czy to nie dziwne jeœli przeczyta się Twoje spostrzeżenie? Oczko Ja wcale nie chce w niczym przodować i nie dzielę sie swoimi wrażeniami aby ktoœ mnie lubił. Interesuje mnie tylko muzyka jakš tworzy Mark. Czy jest to autorytatywne, protekcjonalne i jakieœ tam jeszcze i czy promuje jedyny sposob odbierania muzki MK i jeszcze na klęczkach? Kurcze nie wiem. W ogóle się nad tym nie zastanawiam kiedy coœ tam staram się nabazgrać :wacko: Nigdy nie maskuję i staram sie nie stwarzać pozorów kogoœ uprzejmego. Ale to dobrze że nawet w sieci można się o sobie czegoœ dowiedzieć. Może po prostu za często coœ tam piszę i potem pojawiajš się jakieœ nieporozumienia ale to wynika tylko z faktu mojej wielkiej fascynacji do muzyki MK. Wiele w tym spontanicznego impulsu i reakcji aby jak najszybciej podzielić się radoœciami i wrażeniami. Faktycznie trzeba przystopować. Nie wiem czy przepraszac bo Olafowi znów może to dokuczać ale naprawdę nigdy bym nie pomyœlał że ja kurcze skromny goœć kogoœ mogę temperować czy wygłuszać i to jeszcze w elegancki sposób. Nie wiedziałem że mam tę umięjętnoœć. Jeœli tak to rzeczywiœcie przepraszam. A jednak nie znalazłem innego słowa.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
hehehehe widzę, że zaraz na noże pójdzie Uśmiech
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by HOWARD+Nov 3 2007, 12:44 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (HOWARD @ Nov 3 2007, 12:44 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-kszaq@Nov 2 2007, 06:22 PM

Trochę. [/b][/quote]
Taka prawda, lepiej być brutalny i szczery niż udawać jak jest.

To forum to zamknięta 'enklawa' wspólnych znajomych i nie dziwcie się, że coraz mniej osób ma ochotę pisać na nim. O stronie głównej nie wspomnę bo to wielki syf i wstyd, że takie coœ istnieje. To już dzieci tworzš lepsze strony www. Poza tym na forum nie ma możliwoœci pisania inaczej niż 'Mark to król i basta' bo od razu taka osoba majšca inne zdanie jest na marginesie. Czytam to forum i widzę, że jest coraz większa tragedia.

Nie pozdrawiam.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by kszaq+Nov 3 2007, 03:56 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kszaq @ Nov 3 2007, 03:56 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by HOWARD@Nov 3 2007, 12:44 AM
<!--QuoteBegin-kszaq@Nov 2 2007, 06:22 PM
[b] macie mnie w dupie to ja mam forum w dupie, ot proste

Trochę. [/b]
Taka prawda, lepiej być brutalny i szczery niż udawać jak jest.

To forum to zamknięta 'enklawa' wspólnych znajomych i nie dziwcie się, że coraz mniej osób ma ochotę pisać na nim. O stronie głównej nie wspomnę bo to wielki syf i wstyd, że takie coœ istnieje. To już dzieci tworzš lepsze strony www. Poza tym na forum nie ma możliwoœci pisania inaczej niż 'Mark to król i basta' bo od razu taka osoba majšca inne zdanie jest na marginesie. Czytam to forum i widzę, że jest coraz większa tragedia.

Nie pozdrawiam. [/b][/quote]
Tak, jasne.
A Robson œcina głowy wszystkim, którzy powiedzš coœ złego.
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Toœ Andrzeju napigułkował !!

Teraz Kooba z Robsonem się obrażš i nawet oni przestanš pisać....

Oczko

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by kszaq@Nov 3 2007, 03:56 PM

Nie pozdrawiam.
Krzaq,

1. W jaki sposób zamknięta enklawa wspólnych znajomych? Myœlałem, że każdy Użytkownik forum jest dla siebie kimœ w rodzaju znajomego. Poprzez wspólnš muzykę. Nie odczułem nigdy, by to forum było zamkniętym kręgiem.

2. Zgodzę się. Strona główna nie wyglšda najlepiej. Nieaktualne dane, a właœciwie brak większej iloœci danych, niekoniecznie zachęca.
Natomiast nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że to syf i wstyd.
Liczš się tutaj przede wszystkim: forum, posty, społecznoœć. A nie cała ta oprawa.
Chyba, że forum.knopfler.pl startuje do miana najlepiej stworzonej strony www w internecie w Polsce. A o tym nie słyszałem.
Forum działa szybko, nie ma awarii (prawie).

3. Znowu się z Tobš nie zgodzę. Co znaczy, że osoba piszšca o muzyce Marka inaczej niż "ekstra", "super", "niezwykła" jest na marginesie? Rozwiniesz?

4. Czytasz to forum i widzisz, że jest coraz większa tragedia. To znaczy? Pod jakim względem? Bo ja jakoœ nie dopatrzyłem się takich "tragedii".

5. Z tego co wiem, to właœnie Ty masz w tyłku to forum, a nie - jak twierdzisz - Forumowicze Ciebie (złożyłeœ rezygnację ni stšd ni zowšd(?) z konta/loginu na poczštku roku)..

6. Wiesz co? Wcale nie pragnę Twoich pozdrowień Uśmiech Nie musisz się silić.

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Nov 1 2007, 03:35 AM
Zdecydowanie popieram tezę, że krytyka dokonań MK jest na niniejszym forum - że się tak wyrażę, stosunkowo Ÿle widziana. Nie jestem tchórzem i nie będę się krył za ogólnikami - dokucza mi to zwłaszcza w niektórych wypowiedziach Robsona i Kuby. Lubię Was, panowie, ale nie lubię protekcjonalnoœci (zwłaszcza zamaskowanej pozornš uprzejmoœciš), besserwisseryzmu i swoistego dyktatu "poprawnoœci politycznej". Pisałem już o tym parę razy, ale byłem wygłuszany w równie elegancki (?) sposób.
Nie zauważyłem w wypowiedziach Kooby i Robsona jakichkolwiek zachowań, o których Olaph tu piszesz. Po prostu się z Twoim postem całkowicie nie zgadzam.

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Oct 30 2007, 10:10 PM
Od wielu miesięcy zauważam, że co raz mniej ludzi pisze na Forum, ale najbardziej przeraża mnie , że co raz mniej ludzi to Forum po prostu czyta.
Czy znacie powody dlaczego tak się dzieje??????
Czy uważacie ,że czasy œwietnoœci tego Forum już dawno mineły?????
Czy uważacie, że pomysły i tematy zostały wyczerpane ??????
Czy uważacie, że się Wam po prostu nie chce tu być z takich , a nie innych powodów???????
Czy uważacie, że wszystko jest ok, a Andrzej znów niefortunnie wypalił???????
Czy uważacie, że czasami wygasa tu iskierka spontanicznoœci lub po prostu wyjałowiliœmy się z pomysłów na dobry post???????
Czy uważacie, że rzeczywiœcie Wasz udział w tworzeniu wizerku tego Forum, jest nadzwyczaj aktywny tudzież niedostateczny i macie z tego powodu wyrzuty sumienia??????
Czy uważacie, że era muzyki Marka już dawno minęła i zasadniczo nie ma już o czym pisać??????( z tym akurat nigdy się nie zgodzę)
Andrzej, ciekawy temat Uśmiech
Na poczštku chciałem powiedzieć, że wiele z tego co ujšłeœ w pytaniach, jest prawdš i nie jest czymœ wyssanym z palca.
Podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Tak na goršco, więc przepraszam za chaotycznoœć i niezbyt œcisłe wyrażanie myœli.

Mianowicie, to się raczej zauważa, że forum zalicza spadek, może nie tyle formy, co iloœci napisanych postów. Nie wštpię w to, że liczba czytajšcych nadal jest taka sama, albo i nawet wyższa. Tak sšdzę, że lwia częœć Użytkowniczek/Użytkowników jedynie czyta, aniżeli uczestniczy w forum piszšc. Sam codziennie wchodzę, ale nie zawsze piszę.
Chciałbym poruszyć aspekt Administratora. Właœciwie potrzebna byłaby osoba-administrator-forumowicz-quasi-przewodnik, który by tutaj naszym forum, tym wszystkim żwawo kierował, nadzorował. Chodzi nie tylko o tematy, posty, ale również i zawartoœć poszczególnych kart strony http://www.knopfler.pl. W tym również się mieœci od czasu do czasu napisanie jakiegoœ łšczšcego posta, informacji, inicjatywy.. Takiej osoby mi osobiœcie brakuje. A jeœli jest, to jest mało zauważalna Uśmiech
Nie wiem, czy czasy œwietnoœci już dawno minęły i nie wrócš. Muszę jednak przyznać, że kilka osób, które reprezentowały wysoki poziom, odeszło. Nieodżałowany brak obecnoœci Domminique, Jedi_Kr, Shivera, Eveldy i innych znanym nam osób.

Nie znam również odpowiedzi na postawione pytanie czy tematy i pomysły się wyczerpały. Przede wszystkim brakuje osób, które zabierałyby głos. To pocišga za sobš to, że mniej jest dialogu, komunikacji. A to jest w końcu forum wymiany myœli.

Co może być powodem..
Każdy z nas czymœ się pochwali. Jeden zaczyna się przygotowywać do matury, drugi rozpoczšł studia, trzeciemu rozpoczęła się sesja, czwarty zaczšł pracować, pišty otrzymał nowš pracę, szósty zmienia pracę, siódmy wyjeżdża, ósmy...

Forum jest żywe, czuję to; nie jest tak, że posty pozostawione sš bez odpowiedzi od kilku tygodni.
Brakuje jednak siły, chęci, możliwoœci, ochoty na pisanie. Na rozmowę, wspólny dialog. Porozumienie. Zabawy, żarty, kontaktowanie się, wymianę zdań, myœli.
Może faktyczne - Użytkownikom się po prostu nie chce?
Zdawać by się mogło, że internet stworzył kiedyœ ogromne możliwoœci połšczenia tego, co ktoœ chce innym przekazać, w jednym miejscu, hmmm..

Słyszałem od niektórych Użytkowników, że muzyka Marka to powoli nie ten klimat, że już nie jest tš, która wiedzie prym, a forumowanie na knopfler.pl, to nie jest rzecz najważniejsza w ich życiu. Przecież powstaje ostatnio tyle forów, tyle innych ciekawych zespołów muzycznych, form spędzania wolnego czasu, poczuwania się do rozpoczęcia kariery, itp.

W tym momencie nie wiem w jaki sposób pomóc uzdrowić forum. Nie da się tego chyba zrobić na siłę. Forum to ludzie. Maszyna, komputer, serwer nie wymyœli tego. Inicjatywš muszš wykazać się po prostu Użytkownicy. Ci, dla których to wszystko ma jeszcze wartoœć. A wierzę, że dla wielu ma. Innej myœli nie dopuszczam nawet.

Mógłbym się jeszcze rozpisać i rozpisać, ale nie o to chodzi.

Chciałbym tylko podsumować, że tak jak dla trwałoœci zwišzku kobiety i mężczyzny potrzebna jest rozmowa, dialog, podejmowanie wspólnych inicjatyw, rozrywek, zabaw, spędzanie ze sobš czasu, et cetera, tak samo jest i chyba tutaj.

..... Czy mój post jest jednš wielkš pomyłkš i całkowicie mija się z obiektywnym obrazem? Uśmiech

Odpowiedz
Nie Howard, Twój post nie jest pomyłkš.
Zawarłeœ w nim dużo mšdroœci.
To Mark jest winien.
Gdy płyta KTGC zapowiadana była przez Guy'a jako zupełnie inna - nowatorska chyba nawet, wielu z nas czekało na powrót Marka do gry gitarowej. Sam też na to czekałem, chciałem, by Mark rozruszał nas muzykš w klimacie On Every Street. Tak się jednak nie stało, Guy miał jak się okazało co innego na myœli mówišc, że ta płyta nas zaskoczy.
Zaskoczyła, tylko że wielu fanów bardzo negatywnie. Pokazał nam pan Marek bardzo wyraŸnie w jakim kierunku muzycznym teraz podšża.
I tu jest sedno spadku aktywnoœci Forum. Po prostu większoœć lubi klimaty rodem z DS. Pochlebnie wypowiadajš się Ci, których nowa płyta urzekła, niepochlebnie Ci, którzy czujš się zawiedzeni. I siłš rzeczy częœć Forumowiczów odeszło. To bardzo naturalny proces. Jesteœmy od 11 lat (1996 - Golden Heart) œwiadkami zmiany kierunku MK. Ostatnia płyta niejako przypieczętowała obrany kierunek. Obawiam się, że nie ma już powrotu do muzyki z lat młodoœci mistrza.
Pozostaje więc nam uczestniczyć w tej drodze, albo wybrać innš.
Jestem pewien, że to nie tyle kryzys Forum prowadzšcy do destrukcji, ile naturalne osłabienie jego aktywnoœci. Przyjdzie czas, że muzyka MK, którš tworzy obecnie przysporzy mu kolejnych nowych fanów, a oni odnajdš to miejsce w sieci i œwiat potoczy się dalej swoim (choć może już nieco innym) torem.

Gdyby Mark po zakończeniu okresu DS zaczšł grać np. rocka progresywnego lub poszedł w kierunku dajmy na to prostego popu - prawdopodobnie i ja odpuœciłbym sobie uczestnictwo w Forum jego fanów. Przestałbym pewnie być fanem. Tymczasem on robi dokładnie takš muzykę, do jakiej i ja dorastam.
Dlatego dalej będę tu zaglšdał w każdej wolnej chwili przed komputerem. I dalej będę wypatrywał Kooby, czy Robsona postów, z których zawsze czegoœ mogłem się dowiedzieć. Szkoda tylko, że zanosi się na mniejszš ich częstotliwoœć.

Co do Admina - faktycznie właœciwie jego działalnoœci tu nie ma. Czytuję kilka innych o wiele bardziej rozbudowanych forów - rola administratora jest niezwykle ważna.

ps. Też zaliczam się do tych, którzy mało piszš zazwyczaj - po prostu brak czasu i skromna wiedza. Ale czytam często.

Pozdrawiam
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by kszaq@Nov 2 2007, 05:22 PM

Kszaq - zmień używki, wtedy przestanie podobać Ci sie BiA w wykonaniu Metaliki - przestanie Ci się też podobać to co piszesz. Jeœli Forum to "SYF" - jak twierdzisz , to tylko przypomnę Tobie ,że masz w tym syfie swój całkiem pokażny udział (w końcu puknołeœ tutaj prawie 800 postów)
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Włšczę się do dyskusji jeszcze raz.
Myœlę, że jednak jak wskazuje temat posta Andrzeja powinniœmy się skupić na znalezieniu tej pigułki, a nie jak teraz przybrała dyskusja obrzucanie błotkiem (choć i to jest potrzebne, wiecie eskalacja konfliktu to w końcu sposób rozwišzania również).
Wracajšc do meritum.
Po słowach "anroma", że MK obrał nowš drogę i częœć osób zrezygnowała ze społecznoœci MK, częœć się przystosuje i co najważniejsze POJAWIĽ SIĘ NOWI. Co widać poprzez przeglšdanie forum przez nie zrzeszonych.
I wg. mnie jedna z dróg na ożywienie forum jest POZYSKANIE nowych członków, tak jak pisaliœmy ich zdanie nt. MK, ich życie codzienne po prostu może ożywić społecznoœć.
Wg. 2 jedna z dróg do pozyskania nowych ludzi jest poprawa wizerunku strony www (nie samego forum). Bo nowi obserwatorzy zaczynajš od tego...
Takie jest moje zdanie, jeœli chodzi o samš aktywnoœć...

Sam widzę po sobie jakoœ tam spotkaliœmy sie z ptysia, koleżankš i shiverem, pogadaliœmy, mamy sie powymieniać CD (bo niestety ja nie mam wszystkiego ;-) noo i mamy w planach wspólne odsłuchy - niby głupota ale zawsze jakaœ aktywnoœć (nawet zdjęcia się pojawiły). A z tego co ja widzę, jestem jedynym nowym członkiem forum (jako tako aktywnym) od paru miesięcy (może się mylę)

Co sšdzicie na tš drogę rozwoju ?
Odpowiedz