Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Setlista Na Tour 2006
Słucham sobie 'How Long' no i mi pasuje do 'All the roadrunning'.

ps Do 'All the roadrunning' jako całej płyty

(Piszę ps ale nie wiem co to znaczy)
Odpowiedz
A mnie ostatnio wzięło na Missing... TNH i słucham sobie badzo często na przemian z All The Roadrunning- polecam. Ponadto odœwieżyłem sobie teledyski DS i TNH. Pamiętacie Wiil You Miss Me? Jestem pewien, że to ta sama droga którš widzimy na okładce najnowszej płyty. Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@May 6 2006, 11:36 PM
Pamiętacie Wiil You Miss Me?
Jaaa, ale mnie wzięło na stare klipy! Duży uśmiech Ktoœ mi tu obiecał "The Videos", zaraz poszukam... :>
Odpowiedz
'TNH i słucham sobie badzo często na przemian z All The Roadrunning- polecam. Ponadto odœwieżyłem sobie teledyski DS i TNH.'

Hmm to nie jest takie łatwe. Szukałem różnic w œpiewie BIA z 2005 i orgilanego wykonania. No i wszytko było by ok bo może nie delekotwałem się utworem ale skoncetrowny byłem na różnicach. Niestety nidopatrzenie nie wpore zatrzymanie i następny utwór odtwarzacz wybrał TR rzym20050613(bo tu szukałem) no i po doœć długiej wstrzemiężliwoœci na rzecz 'All the roadrunning'
znowu zaczšłem słuchać DS. Obecnie wracać do 'All the roadrunning' trochę ciężko.
Ale liczę że dacie jakiœ zaczyn podzieleniem się z jakiegoœ odkrycia na 'All the roadrunnig'. Będzie łatwiej.
Odpowiedz
Chyba rozumiem,
po wydaniu The Rapigers Drem( moja pisownia), dopiero po kilku latach odkryłem jej wielkoœć
Odpowiedz
Pogdanie ja to sobie stopniowo dawkuję Oczko Nie bardzo potrafię to opisać bo do tego potrzebuję odpowiedniego klimatu a ten z kolei zależy od tego jakie wiejš dla mnie wiatry Uśmiech Ale gdybym miał sie skupić na tych dwóch płytach Missing... i All The Roadrunning delektoawnie się powiedzmy na przemian nie jest takie trudne. Ostatnio ze względu na to przepiękne i ujmujšce pożegnanie If This Is Goodbye wracam często do Feel Like Going Home. Mark bardzo podobnie gra na gitarze w tych utworach ale w Feel Like Going Home jeszcze bardziej przejmujšco i gitara łka bardziej. A kiedy już tak słucham jak wzruszajšco gra bardzo chcę usłyszeć jak œpiewa Your Own Sweet Way a stšd już bardzo blisko np. do Donkey Town i tak to się mniej więcej układa. Uśmiech
Odpowiedz
'Your Own Sweet Way' jak dla mnie jest bardzo odległe od Donkey town.
Ten pierszy zahacza o jazz. Donkey Town jest bardziej łatwe w odbiorze, ale ok.

Starałem się znaleŸć coœ co łšczy 'all the roadrunning' z wczeœniejszym repertuarem
jak pisałem How Long mi pasuje dołożyłem do tego jeszcze
Let's see you
The long highway
Camerado
z Guitar Dreams2000-2002
słuchałem tego przez całš noc łšcznie ze snem ( przyœnił mi się Mark i to jeszcze jakie okolicznoœci).
I bardzo dziwne ale kiedy dziœ wychodzę gdzieœ to niestety to co jest ze mnš w myœlach (kiedy nie słucham Marka ) to i 'Dug Up a Diamond' (pomimo że nie słucham tego od dobrego dnia, i nałóżyłem na to). Utwory z 'all the roadrunning' sš przyjeme i wg mnie łatwiejsze i prostsze od Jego wczeœniejszych utworów, ale niestety chyba przyjdzie mi jeszcze nie mało czasu żeby zaczłęy do mnie przemawiać, na tyle co chociażby trzy wspomniane w tym poscie utwory. 'Beyond my Wildest Dreams' jest bliski 'Donkey Town' 'Rollin On' także, ale to cišgle nie to.
Odpowiedz
Your Own Sweet Way zahacza o jazz? Na to bym nie wpadł. Uśmiech Ale ja zawsze miałem kłopoty z podziałem muzyki na okreœlone style i gatunki. Pogdan ale przecież nawet jeœli All The Roadrunning jest lżejsze i prostsze wcale jeszcze nie musi oznaczać gorszego nieprawdaż? Oczko Ty o tym nie wspominasz ale wydaje mi sie ze Twój post ma jakieœ drugie dno. Uśmiech
Odpowiedz
A ja myœlę, że MK pokusi się o SOS, a już na pewno o BIA.

Pozdrawiam - zapracowany anrom. Huh
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Your Own Sweet Way zahacza o jazz? Na to bym nie wpadł. smile.gif

Tršbka na poczštku kojarzy mi się z jazzem.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pogdan@May 10 2006, 08:19 PM
Your Own Sweet Way zahacza o jazz? Na to bym nie wpadł.
Chyba chodzi o partię klawiszy. Jest tam taka z lekka jazzujšca jazdka (jazzdka Oczko). Ale ogólnie cały kawałek to raczej ciepły blues.
Odpowiedz
Chyba chodzi o partię klawiszy.
http://www.bitmania.home.pl/pub/02YourOwnSweetWay.mp3
Tš wersję miałem na myœli. Kontrabas i tršbka na poczštku kojarzš mi się z jazzem.
Odpowiedz
jeżeli chodzi o jazzujšcego Marka to nieodparcienamyœl przychodzi Comfort & Joy no i Last Exit To Brooklyn
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Ładna i oryginalna wersja. Oczko
Odpowiedz
Chyba jest mały przeciek. Malutki ale zawsze Oczko
Emmy puœciła trochę pary podczas jednego z wywiadów promujšcych album i Zdradziła, że w repertuarze pojawi się All That Matters (faktycznie pasuje, nie pomyœlałem o tym), podobno wspomnieli również coœ takiego jak Love Hurts - Grahama Parson'a (nie znam), a Mark stwierdził, że jeœli we Włoszech nie zagra Romeo and Juliet to go pewnie wyniosš z sali Duży uśmiech Szczęśliwy ... A skoro we Włoszech, to pewnie gdzie indziej też... a skoro R&J to może faktycznie i Sultans... ciekawe... Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Pięknie, pięknie. Uśmiech A ja przed momentem jak Kuba wspomniał o All That Matters tzn. Emmy wspomniałaUśmiech pomyœlalem sobie o Daddy's Gone To Knoxville tez uważam wspaniale by pasowało tym bardziej, że płyta The Ragpicker's Dream na koncertach przeszła nam koło nosa. Może Mark ma to na uwadze? Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 12 2006, 02:26 PM
podobno wspomnieli również coœ takiego jak Love Hurts - Grahama Parson'a (nie znam)
Chodzi pewnie o "Love Hurts" Grama Parsonsa, z płyty "Grievous Angel" z 1974 roku. W tej piosence razem z Gramem zaœpiewała Emmylou, więc chyba jesteœmy w domu. Oczko
Odpowiedz
CZY WIADOMO JUZ CO DZIS BEDZIE GRANE W BRUKSELI :wub:
Odpowiedz
Na razie cisza. Na stronie dr Fletchera jest już kilka zdjeć i czeka wolne miejsce pod 26 maja. No to pewnie jutro coœ już bedziemy wiedzieć. A w samym Hamburgu czeka nas wieczór pełen niespodzianek bo jeœli nie podglšdniemy na setlistę sprzed dwóch dni tym większe oczekiwanie i zaskoczenie. To lubię. Uśmiech
Odpowiedz
I wszysto jasne. Setlista z 26.05. (mam nadzieję, że prawdziwa):
1) Right now
2) Red staggerwing
3) Michelangelo (EH)
4) I dug up a diamond
5) Born to run
6) Red dirt girl (EH)
7) Bonaparte