21.06.2010, 13:16
Zapraszam do dyskusji i głosowania!
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
| Ankieta: Na kogo zag?osujesz w II turze wybor? prezydenckich? Ankieta jest zamknięta. |
|||
| Jaros?aw Aleksander Kaczy?ki | 12 | 48.00% | |
| Bronis?aw Maria Komorowski | 11 | 44.00% | |
| Oddam niewa?ny g?os | 1 | 4.00% | |
| Nie interesuj? mnie wybory, nie g?osuj?w og? | 1 | 4.00% | |
| Razem | 25 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Forumowe Prawybory i dyskusja (II tura)
|
|
21.06.2010, 13:16
Zapraszam do dyskusji i głosowania!
21.06.2010, 13:27
ja głosowałem na przeciwagę Komorowskiego, trochę zasmucił mnie kiepski wynik Korwina, teraz będę głosował na Kaczyńskiego, bo systemy jednopartyjne mnie odstraszają, a PSL jak widać już wypadł z gry.
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding... She is dead...
21.06.2010, 13:36
Ja jak Michał, poza tym że nie wiedziałem czy głosować na JKM czy na Pawlaka. Wypadł orzełek, więc na Pawlaka
![]() W drugiej turze na kaczkę.
21.06.2010, 15:04
Michał, a czy tak samo myślałeś, jak Lech Kaczyński był prezydentem? Tj. czy w 2007 roku głosowałeś na PO, żeby nie "było systemu jednopartyjnego"?
21.06.2010, 15:18
Mój kandydat odpadł, nie popieram żadnego z powyższych, czyli nie głosuję
Love, Peace & Dire Straits
21.06.2010, 15:33
numitor napisał(a):Michał, a czy tak samo myślałeś, jak Lech Kaczyński był prezydentem? Tj. czy w 2007 roku głosowałeś na PO, żeby nie "było systemu jednopartyjnego"? Ooo, dobre pytanie!
21.06.2010, 20:31
Bart napisał(a):Ooo, dobre pytanie! Pytam dlatego, że - jeśli tak - powód jest dla mnie idiotyczny, ale jest przynajmniej zachowana konsekwencja. Jeśli nie, to w ogóle nie rozumiem .
21.06.2010, 21:51
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
22.06.2010, 00:11
Powiem tylko, że na pewno pójdę na II turę, tak jak wczoraj głosowałem w I-szej. Martwi mnie ta mała frekwencja...(mimo, że i tak większa niż w poprzednich wyborach). W ogóle, głosowanie powinno być obowiązkiem, tak myślę.
"It's the end of a perfect day for all the surfer boys and girls..."
22.06.2010, 01:43
No ale przecież demokracja to najlepszy ustrój...
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem.
22.06.2010, 01:53
Zdecydowanie Komorowski. Kaczyńskiemu nie wierzę ZA GROSZ. Nie mogę patrzeć na jego cynizm. Ten człowiek moim zdaniem na prezydenta się absolutnie nie nadaje - podobnie jak jego ś.p. brat.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
22.06.2010, 02:01
koobaa napisał(a):Zdecydowanie Komorowski. Kaczyńskiemu nie wierzę ZA GROSZ. Nie mogę patrzeć na jego cynizm. Ten człowiek moim zdaniem na prezydenta się absolutnie nie nadaje - podobnie jak jego ś.p. brat. Kuba, a może Ty się wypowiesz (jeśli wolisz prywatnie, to może być priv), co sądzisz o relacji fan - muzyk, pod względem poglądów politycznych. Zwracasz na to uwagę? Jest to Tobie obojętne?
22.06.2010, 02:38
Nie ma to dla mnie znaczenia, numitor. Jeśli chodzi o MK to jego twórczość zawsze odbierałem apolitycznie. Nawet teksty, które mówią o tej tematyce bezpośrednio (np. "Don't crash the ambulance"), są napisane z dużą nutką ironii, którą u MK uwielbiam. Ale to, czy jest on lewy, czy prawy, ateista czy wierzący - jest mi obojętne.
22.06.2010, 02:52
Ok, dzięki. Wygląda na to, że tylko dla mnie ma to znaczenie. Jednak pozwól, że nie zgodzę się z Tobą, uważam, że u MK jest bardzo dużo treści politycznych - widać to chociażby w pewnej wrażliwości społecznej, stosunku do religijności, etc. Oczywiście, nie ma czystej polityki, ale myślę, że MK reprezentuje ten sam nurt, co Cohen.
22.06.2010, 02:57
Jeśli tak rozumieć politykę to oczywiście masz rację. Odpowiada mi sposób w jaki MK o niej dyskutuje. Jest mistrzem w przekazywaniu myśli między wierszami.
22.06.2010, 03:14
Dla mnie bardzo polityczne utwory to np. "5.15 am" albo "Border Reiver".
22.06.2010, 03:47
koobaa napisał(a):Zdecydowanie Komorowski. Kaczyńskiemu nie wierzę ZA GROSZ. Nie mogę patrzeć na jego cynizm. Ten człowiek moim zdaniem na prezydenta się absolutnie nie nadaje - podobnie jak jego ś.p. brat. Kaczyński cyniczny, a Komor służalski.
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem.
22.06.2010, 03:58
Magis napisał(a):Kaczyński cyniczny, a Komor służalski. "Uwielbiam" ten luz Polaków. Wygląda na to, że po Kwachu, Donku i Kaczorze, mamy Komora.
22.06.2010, 07:06
Niebezpieczne będzie posiadanie całkowitej władzy wykonawczej i uchwałodawczej przez jedną i tę samą partię.
Musi istnieć kontrola społeczno-polityczna, wzajemny tzw. check and balance, a to może nastąpić tylko jeśli wygra w II turze Jarosław Kaczyński. Nigdy nie będzie idealnego kandydata, bo zawsze coś nie odpowiada nam w sylwetce, ale jeśli wygra Bronisław Komorowski, to właściwie cała władza (także i medialna - poza chyba tylko sądowniczą) przejdzie w ręce Platformy :/
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Forumowe Prawybory | numitor | 75 | 113,055 |
21.06.2010, 13:35 Ostatni post: Bart |
|