Liczba postów: 1,453
Liczba wątków: 44
Cytat:Originally posted by Knopfler_18@Apr 18 2006, 12:34 PM
(znakomite dwięki wydobywane na czystej barwie ze Strata wyposażonego w przetworniki Texas special i struny 13' z obniżonym strojem = DZWON )
Nie do konca czysta barwa - przesterowana koncowka mocy we wzmaku lampowym - sorki jelsi sie czepiam ale jestem purysta
A ja chcialbym polecic fundament rocka, z ktorego wyszli min panowie Page i Clapton - grupe Yardbirds. Po prostu oldschoolowe, melodyjne, chwilami popisowe  , granie.
Polecam tez zgasic swiatlo, otworzy okno, zapalic papieroska przy dzwiekach koncertu Simona & Garfunkela - old friends live on stage. Przy America, Homeward bound, Bridge over troubled water czy American Tune mozna sie poczuc niby Chuck N..ekhm, Huck Finn  plynacy z biegiem Mississipi  Ogolnie bardoz klimatyczny i poruszajacy wystep (na dodatek z goscinnym udzialem Everly Brothers).
Chyba jeszcze nikt nie polecal i nic nie bylo na ten temat (ale moge sie mylic - nie chce mi sie calego watku czytac  ) - Panie i Panowie, esencja rock'n'rolla, podwaliny pozniejszego rocka, rewolucja w swiecie muzyki, podpora ideologii hippisowskiej - The Beatles. Polecam posluchac kilku albumow jeden za drugim, od tych najwczesniejszych chronologicznie w gore i zauwazyc ewolucje zespolu...cos pieknego.
Poza tym to polecam napic sie dobrego pifffa (np Grolscha albo Henia), niesmiertelny komiks panow Goscinny i Uderzo - Asterix i Obelix  i chyba to wszystko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
Cytat:Originally posted by BET@May 3 2006, 01:59 PM
Polecam tez zgasic swiatlo, otworzy okno, zapalic papieroska przy dzwiekach koncertu Simona & Garfunkela - old friends live on stage.
Nie no, z tym papieroskiem to przesadziłe. :wacko:
A jeli piwo - to wybieram Kozela. Tubylcze jest kompletnie do niczego.
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
Cytat:Originally posted by BET@May 3 2006, 02:59 PM
A ja chcialbym polecic fundament rocka, z ktorego wyszli min panowie Page i Clapton - grupe Yardbirds. Po prostu oldschoolowe, melodyjne, chwilami popisowe , granie.
a nie mowilam
tos sie indyczyl
wszystkie drogi prowadza do Claptona  B)
p.s. pozdrawiam knopfleromaniakow
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Cytat:Originally posted by Knopfler_18@Apr 18 2006, 12:34 PM
np. Little wing - uczta dla uszu...
Jeszcze mi sie cos przypomnialo odnosnie Little Wing - the best version ever (!!!!!  tego utworu to wykonanie jimmiego z honey-bunnym Anii czyli Claptonem  Jak ktos nie slyszal to moge zrzucic do mp3, naprawde CUDO.
You do what you want to
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Jak co roku na wiosne i na jesieni (zawsze przyjezdzaja dwa razy w roku)-jutro 7 maja wybieram sie z moja Agusiš oraz Patykiem i jego narzeczona Moniš  na koncert Starego Dobrego Małżeństwa do Teatru Miniatura w Gdańsku Wrzeszczu. Klimatyczna muzyka, odpowiednie miejsce i publicznoć taka jak Fani na koncertach Marka Knopflera
POLECAM!!!
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 1,613
Znam te imprezy, miłej zabawy
Cytat:Originally posted by pablosan@May 6 2006, 02:59 PM
Jak co roku na wiosne i na jesieni (zawsze przyjezdzaja dwa razy w roku)-jutro 7 maja wybieram sie z moja Agusiš oraz Patykiem i jego narzeczona Moniš na koncert Starego Dobrego Małżeństwa do Teatru Miniatura w Gdańsku Wrzeszczu. Klimatyczna muzyka, odpowiednie miejsce i publicznoć taka jak Fani na koncertach Marka Knopflera
POLECAM!!!
Ja tez chce..... 
Polecam forum ktore wspolprowadzi nasza forumowiczka Mitzi - http://stevemorsemusic.phorum.pl/ - Steve Morse i Deep Purple
You do what you want to
http://www.cedricgracia.com
piaty w 4X
drugi w Downhill'u
na Pucharze Swiata w Fort William  przegosc kierownicy i pedalow
niesamowicie sympatyczny, zawsze usmiechniety  , medialny- fakt, stad uwielbiany przez tlumy i od wczoraj anule  B)
taki czlowiek z pasja, co to profesjonalista prawdziwym jest i bawi sie tym co robi !!!
zupelnie jak pewien Mark na scenie  ale o tym w innym watku
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 4
nowa Coma - rewelacja - no i jeszcze jedno.. juz piekne wspomenia z ta plyta. CUDOWNE.
http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...8B2892F1309E7B2
Liczba postów: 1,609
Liczba wątków: 172
Cytat:Originally posted by BET@May 3 2006, 01:59 PM
Chyba jeszcze nikt nie polecal i nic nie bylo na ten temat (ale moge sie mylic - nie chce mi sie calego watku czytac ) - Panie i Panowie, esencja rock'n'rolla, podwaliny pozniejszego rocka, rewolucja w swiecie muzyki, podpora ideologii hippisowskiej - The Beatles. Polecam posluchac kilku albumow jeden za drugim, od tych najwczesniejszych chronologicznie w gore i zauwazyc ewolucje zespolu...cos pieknego.
DOKŁADNIE! Beatlesi sš najbardziej niedocenianym zespoem Wszechwiata. Większoć ludzi kojarzy ich tylko z "Love me do", czy czym podobnym. Kiedy o tym napisałem tutaj: http://www.2one.net/rockforum/phpbb2/vie....php?t=138
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 2
SAMBOMASTER
kolesie sš niesamowici, pełny wymiot- dla wielbicieli mocniejszego brzmienia i japonolandu, zresztš sami zobaczcie:
http://video.google.com/videosearch?q=samb...pan+festival+05
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 4
Finaly Mistrzostw Swiata w ktorych zagra..........FRANCJA!
Liczba postów: 786
Liczba wątków: 22
Finał Mistrzostw wiata to był rok temu na Torwarze jak mistrzu grał na gitarze!
FRANCUSKIEMU Lille tez niczego mistrzowskiego nie brakuje
Liczba postów: 786
Liczba wątków: 22
Liczba postów: 1,613
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Zastanawiałem się jaki koncert video jest najlepszy by Dire Straits i chyba wyglšda to tak:
-Bazylea
-Sydney'86
-Rockpalast'79
-Alchemy
"Bazylea" jest boska i to jest poza wszelkš dyskusjš!!!
A long time ago came a man on a track...
Cytat:Originally posted by pablosan@Jul 7 2006, 07:52 PM
-Bazylea
-Sydney'86
-Rockpalast'79
-Alchemy
wbrew wszelkiemu mojemu uwielbieniu aLCHEMY 
zgoda co do Bazyleii i jej boskosci
ale nie mialam zielonego pojecia, ze i Sydney '86 mozna sobie obejrzec :o
a jak to sie przedstawia jesli chodzi o chronologie?
|