Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
A czy to nie PO przypadkiem stoi za ustawą hazardową?
Czy nowelizacja ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie nie była podpisana przez Komorowskiego?
Czy obstawianie ludźmi związanymi z partią rządzącą instytucji de facto naukowych (IPN) to jest wg Ciebie liberalizm?
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem.
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 11
Ty za to jesteś bardzo merytoryczny! Pisanie takich banialuków jest bardzo sensowne.
Ale dziękuje, wiem, że jestem uroczy.
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
Magis napisał(a):A czy to nie PO przypadkiem stoi za ustawą hazardową?
Czy nowelizacja ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie nie była podpisana przez Komorowskiego?
Czy obstawianie ludźmi związanymi z partią rządzącą instytucji de facto naukowych (IPN) to jest wg Ciebie liberalizm?
Jest liberalizm! Co w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy jest nieliberalnego?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Cytat:Liberalism is the creed, philosophy and movement which is committed to freedom as a method and policy in government, as an organizing principle in society and as a way of life for the individual and community.
Britannica
numitor napisał(a):Jest liberalizm! Co w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy jest nieliberalnego?
To, że pan policjant wraz z panem urzędnikiem może podjąć decyzję o tym, że znęcasz się nad dzieckiem i zabrać Ci je z domu na 24 godziny.
Pójdźmy dalej. Co jest nieliberalnego w ustawie hazardowej?
"Nowe prawo nakłada na zakłady bukmacherskie m.in. 50-procentowy podatek oraz stopniowo wycofuje możliwość gry na automatach o niskich wygranych."
Wolność i swoboda? Obkładanie morderczymi podatkami i zabranianie ludziom gry na automatach to jest liberalizm?
Co do IPNu to chyba nie muszę tłumaczyć.
Nie zgadzam się z ustawą hazardową, natomiast z ustawą o przeciwdziałaniu przemocy - jak najbardziej.
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Polska jest podzielona tak samo jak uczestnicy tej rozmowy. To widać bardzo dokladnie. Zaniżyliście Panowie poziom tej co by nie mówic ciekawej dyskusji. Nie opuszcza mnie wrażenie że trochę szkoda że przed koncertem MK w Polsce polityka wywołała trochę złych emocji. Ale moze jestem przewrażliwiony
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
faf123 napisał(a):Ty za to jesteś bardzo merytoryczny! Pisanie takich banialuków jest bardzo sensowne.
Ale dziękuje, wiem, że jestem uroczy.
jakich banialuków koteczku? cały czas czekam aż odniesiesz się do podjętych przez ciebie kwestii, m.in. dlaczego wyborcy JKM są idiotami?
numitor napisał(a):Nie zgadzam się z ustawą hazardową, natomiast z ustawą o przeciwdziałaniu przemocy - jak najbardziej.
bo nie masz dzieci to się zgadzasz, to cie nie dotyczy, bo innym odbiorą dzieci a nie tobie, śmieszny jesteś po prostu
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Michal napisał(a):jakich banialuków koteczku? cały czas czekam aż odniesiesz się do podjętych przez ciebie kwestii, m.in. dlaczego wyborcy JKM są idiotami?
bo nie masz dzieci to się zgadzasz, to cie nie dotyczy, bo innym odbiorą dzieci a nie tobie, śmieszny jesteś po prostu
Nie gram też na automatach, więc Twój argument jest - jak zawsze - kompletnie bez sensu.
Michałeczku, poziom dyskusji, jaki narzuciłeś nie tylko swoimi zdrobnieniami, które nie wiem do czego służą, zniechęca mnie do rozmowy z Tobą, która w związku z Tobą jako jej uczestnikiem staje się bezcelowym pokazem Twojej brawury słownej, oraz przykładem dominującej agresji nad merytoryką.
Korwin z poglądami się nie kryje, jeśłi go popierasz, popierasz i je, więc o czym tu dyskutować. Ja mam inne poglądy niż Korwin, więc inne niż Ty. Korwina uważam za kretyna, więc.... wszystko zmierza ku logiczej całości. Od Twojego pojmowania zależy, jaki wyciągniesz z tego sens.
Michałeczki, Michału, Michasiu, Michakińku, Misiułku....debilne
Dokładnie jestem tego samego zdania. Gdybym aktywnie uczestniczył w tej dyskusji to poczułbym się jak skończony kretyn bo Michał ustawiasz właśnie w ten sposób dyskusję. Jakbyś wszystko wiedzial lepiej a Twoja podniesiona głowa nie pozwala Ci spojrzeć nieco z wiekszą pokorą. Ciekawe czemu tak niewielu to nie przeszkadza? Jakby Numitor używał takiego jezyka toby na tych językach juz dawno był. Więcej szacunku.
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
Robson napisał(a):Dokładnie jestem tego samego zdania. Gdybym aktywnie uczestniczył w tej dyskusji to poczułbym się jak skończony kretyn bo Michał ustawiasz właśnie w ten sposób dyskusję. Jakbyś wszystko wiedzial lepiej a Twoja podniesiona głowa nie pozwala Ci spojrzeć nieco z wiekszą pokorą. Ciekawe czemu tak niewielu to nie przeszkadza? Jakby Numitor używał takiego jezyka toby na tych językach juz dawno był. Więcej szacunku.
Ale odnośnie czego to napisałeś?? Przeczytaj sobie całą dyskusję od początku i wtedy konstruuj jakiekolwiek wnioski, bo skoro nie jestem na językach, to najwidoczniej też nie ja ustawiam poziom tej dyskusji. Kilka stron dalej padły konkretne argumenty a nasz kochany troll je zignorował i zaczął kampanię emocjonalną, jak to nie jest wykluczany z forum itd.  . Więc zanim otworzysz szanowny dziobek, to bądź łaskach zapoznać się z problemem od początku  . Salut  .,
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Michal napisał(a):Więc zanim otworzysz szanowny dziobek, to bądź łaskach zapoznać się z problemem od początku . Salut .,
Boskie...
No właśnie o takim stylu wypowiedzi jaką przed chwilą napisałeś próbowalem Ci coś przekazać ale w ogóle albo tego nie rozumiesz albo nie chcesz rozumieć. Czy do Ciebie dociera że Twoj styl nie wszystkim może odpowiadać a wręcz razić? Uważasz że to takie zabawne, fajne i w ogóle jesteś cool? A choćby Twoje ostatnie zdanie pod moim adresem kurde czy Ty tego nie widzisz? Napisałem przecież że to ciekawa dyskusja więc powinieneś się domyslić że czytam ją od początku tylko nie dociera do Ciebie fakt że Twój sposób wypowiedzi, forma- delikatnie rzecz ujmując jest przynajmniej dla mnie nie do przyjęcia.
ps. żałuję że dałem się wciągnąć ale z drugiej strony trzeba reagować na taki poziom dyskusji
Michal napisał(a):Ale odnośnie czego to napisałeś?? Przeczytaj sobie całą dyskusję od początku i wtedy konstruuj jakiekolwiek wnioski, bo skoro nie jestem na językach, to najwidoczniej też nie ja ustawiam poziom tej dyskusji. Kilka stron dalej padły konkretne argumenty a nasz kochany troll je zignorował i zaczął kampanię emocjonalną, jak to nie jest wykluczany z forum itd. . Więc zanim otworzysz szanowny dziobek, to bądź łaskach zapoznać się z problemem od początku . Salut .,
Michał, jesteś po prostu pewnym siebie, nadętnym bufonem, z którym nie da się rozmawiać. Bardzo często dyskutowałem tutaj o polityce z osobami, które mają zupełnie inne poglądy niż ja: z BET-em, Howardem i Pablosanem. Zawsze było miło i sympatycznie. To jak się Ty się zachowujesz, świadczy wyłącznie o Tobie.
Liczba postów: 1,632
Liczba wątków: 79
Wiecie co? Najmiej odpowiednie miejsce na polityke to miejsce muzyczne. Jak to powiedzial wielki orator Obelix: alez glupi ci Rzymianie  Wspolczuje politycznego belkotu  )))) Nie karmic trolla!
Raingod napisał(a):Nie karmic trolla! Paradoksalnie - właśnie to robisz.
Magis napisał(a):Paradoksalnie - właśnie to robisz.
Paradoksalnie jestem paradosyjnie anty-trollo-paradoksem, czerwonym swiatlem dla dalszych czestujacych trolla pozywka trutka, niesmaczna zupa, zlym kotletem  bawi mnie to, olewam to i rechocze w swej proznej antypolitycznej duszy. A troll nakarmiony peknie moze a jak nie to i tak go zycie zweryfikuje ;D
23.06.2010, 23:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.06.2010, 08:37 przez Raingod.)
A tak powaznie, jezeli sadzisz ze to robie to sam trolluje nienawistnie: cieszy mnie fakt, ze ktos bedzie sie w tym szambie kapal ;D
W kazdym razie ma sie ochote zacytowac fragment utworu Gałczyńskiego z 1934 roku:
"A u was nuda i bieda, myszy, deszcz i Polska".
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 16
REWOLUCJA - JKM na Króla !!!
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Cześć Wszystkim
Czy ktoś może zacytować co będzie obejmować koszyk bezpłatnych (finansowanych z NFZ-to trochę głupie stwierdzenie, bo przecież tak naprawdę ludzi płacą na to podatki) świadczeń zdrowotnych po prywatyzcji służby zdrowia? Czy w ogóle jest prowadzona jakaś kampania informacyjna w tej kwestii?
pozdrawiam
Ps. Michał używa mocnego jezyka, ale tak naprawdę mało kto z jego oponentów odpowiada/odpowiedziął mu merytorycznie na jego zarzuty? To nie jest tak, że czytając jakąś gazetę, słuchając radia czy oglądając jakąś tv stajemy się mądrzy, inteligentni czy przynależymy do "lepszej grupy społeczeństwa", analogicznie uważając tych innych ludzi za gorszych obywateli. Tak mi się wydaje. Warto dużo czytać/ogladać/słuchać-z róznych źródeł, a powiem nawet tak, że i Lepper i Giertych mieli wg mnie dobre pomysły (np. równe dopłaty dla rolników w Polsce z rolnikami innych krajów UE, wprowadzenie mundurków do szkoły)
A long time ago came a man on a track...
|