Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Hej BET, tylko sobie dyskutujemy, spokojnie. Nie mam do nikogo z Was żalu. Każdy ma swoją opinię i każda śmierdzi. Nigdy wszystkich się nie zadowoli.
Ja sobie wyrabiam zdanie a taki sposób a Ty w inny. I OK. Pewnie nigdy się w tych kwestiach niedogadamy ale takie jest życie i taki jest świat. Na szczęście lubimy tę samą muzykę  .
Ja też stąd już spadam.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Wyluzuj Michaś.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
koobaa napisał(a):Wyluzuj Michaś.
Kuba ja jestem wyluzowany i to bardzo  , ale dyskusja to dyskusja  .
Tylko na drugi raz jak nie masz twardych argumentów to ich nie głoś, bo takie frazesy jak napisałeś to już znam na pamięć i w każdej chwili bez większego zastanowienia mogę obalić
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Jestem już stary ale pamiętam jak pisałem moją pracę magisterską dotyczącą ustawy o portach morskich (rok 2000) i było tam oczywiste, że komercjalizacja jest wstępnym etapem do prywatyzacji-żeby można było porty sprywatyzować, to trzeba je było najpierw skomercjalizować (czyli przekształcić w spółki prawa handlowego, żeby potem sprzedać). Chyba nawe ją gdzieś odkopię i zacytuję, a co tam-hehehehe
Jeśli ktoś mówi, że komercjalizacja to nie oznacza prywatyzacji (w pozniejszym etapie), to po prostu kłamie.
Jedynym celem spółki prawa handlowego jest maksymalizacja zysku  , to chyba jasne
Ps. Od wspomnianego roku 2000 nie sledziłem dalej tematu, ciekawe jak to się skończło.
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 11
Czy jam ma do czynienia z opóźnionymi w rozwoju? Elektorat wiadomej partii- nie rozumieliście mojej ironii z gazeta.pl!!!!!!! ŻAŁOSNE! Jeszcze wklejać link do dziennika! Ja nie moge! Barany!
Śmieje się z Cenckiewicza, później piszę, że wolę informację od niego, ale wasz ogrniczony umysł nie może zrozumieć żartu! Jeszcze o dewiacji piszą, teraz to mi ręce opadły.
Gratuluje horyzontalnego umysłu i pojmowania. Jeśli ktoś nie może zrozumieć porstej ironni, to nie dziwię się, że nie rozumie ani jednego normalnego postu na tej stronie, i już wiem dlaczego słowa Kaczyńskiego są przyjmowane z taką życzliwością.
Widzę Michałeczkuniu, że pomimo "leciwych" lat, zrozumienie pisanego tekstu, i banalnej ironi graniczy z cudem. A co dopiero z czytaniem gazet i książek.....smutne.
P.S. no i mam 100 post
dodam, że jeśli ktoś nie zrozumiał mojej ironii, to w poprzednim poście go obraziłem i wyzwałem od "barana"
och, taka moja dewiacja
w kolejnej będe już przeklinał
(ciekawe czy to też będzie odebrane na poważnie....)
PS pozdrawiam ludzi z poczuciem humoru. Należę do Młodzieżówki Radia Maryja
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
faf123. Merytorycznie Twoje wypowiedzi na łopatki nie rozkładały. Najpierw wypowiadasz się ze stanowiska "Ja nie rozumiem jak można być tak głupim i podziwiać Korwina, albo popierać Kaczyńskiego".
Następnie rzucasz trafną co prawda ironię, ale później bez podejmowania jakiejkolwiek dyskusji (w którą wszedł np. pablosan) znowu ironizujesz. Nie żebym sarkazm uważał za zły, ale na dobrą sprawę to nie dowiedziałem się od Ciebie dlaczego głosując na Korwina albo Kaczyńskiego jestem takim pseudopatriotą.
faf123 napisał(a):Jasny gwint!
A mnie sie zarzucalo, że piszę nie na poziomie i atakuje ludzi bez powodu! Powiedz mi proszę, co przerażającego jest w tym, że popieram Korwina?
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem.
Liczba postów: 2,419
Liczba wątków: 182
To może dla przypomnienia:
"Mój ojciec był węgierskim Żydem, został trzykrotnie skazany za poglądy polityczne. Był komunistą, przed przyjazdem tutaj [do UK], przed II wojną światową.
Opuścił partię, ale zawsze był "na lewo", wszyscy byliśmy. Na przykład - to jest moja gazeta" - mówi pokazując "The Guardian" [byrytyjski lewicowy dziennik] i podejrzliwie spoglądając na mój egzemplarz "The Times".
Czyje to słowa?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Bardzo Ci dziękuję za wyciągnięcie mnie z bagna nieświadomości i ciemnoty. Co mnie uderzyło w Twojej wypowiedzi to nieoceniona elokwencja i jasność myśli zawartych w słowach. Same ochy i achy z mojej strony.
numitor napisał(a):Czyje to słowa? Nie mam pojęcia. A jaki to ma związek z dyskusją?
Magis napisał(a):Nie mam pojęcia. A jaki to ma związek z dyskusją?
Lubisz tę osobę.
Ale nadal nie widzę związku z dyskusją. To, że Mark jest osobą przeze mnie podziwianą, cenioną etc. nie ma związku z moimi poglądami. Korwin ma skrajnie różne poglądy od Komorowskiego, a jakoś się kumplują.
Jeśli ojciec Marka był komunistą to nic dziwnego, że on sam ma ciagąty na lewo. Ale jaki to ma wpływ na to, że poglądy lewicowe wg mnie są chore i nienaturalne społecznie?
http://www.youtube.com/watch?v=X-w46W5Zdu4
dziwie się, że tego nie słuchacie zamiast Knopflera
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 8
faf123 napisał(a):Czy jam ma do czynienia z opóźnionymi w rozwoju? Elektorat wiadomej partii- nie rozumieliście mojej ironii z gazeta.pl!!!!!!! ŻAŁOSNE! Jeszcze wklejać link do dziennika! Ja nie moge! Barany!
Śmieje się z Cenckiewicza, później piszę, że wolę informację od niego, ale wasz ogrniczony umysł nie może zrozumieć żartu! Jeszcze o dewiacji piszą, teraz to mi ręce opadły.
Gratuluje horyzontalnego umysłu i pojmowania. Jeśli ktoś nie może zrozumieć porstej ironni, to nie dziwię się, że nie rozumie ani jednego normalnego postu na tej stronie, i już wiem dlaczego słowa Kaczyńskiego są przyjmowane z taką życzliwością.
Widzę Michałeczkuniu, że pomimo "leciwych" lat, zrozumienie pisanego tekstu, i banalnej ironi graniczy z cudem. A co dopiero z czytaniem gazet i książek.....smutne.
P.S. no i mam 100 post 
no i wyszło szydło z worka, a jeszcze przed chwilą fafik mi zarzucał, że zaniżam poziom dyskusji  czyż chłopiec nie jest uroczy
hehehe
PS. Żeby używać takiej formę językowej jaką jest ironia, to trzeba mieć ugruntowaną opinię w danym środowisku dyskusyjnym, bo inaczej nie będzie zrozumiałego przekazu, a muszę Cię zmartwić fafiku, Ty takiej opinii jeszcze tutaj nie masz, bo ani razu merytorycznie na żaden temat się nie wypowiedziałeś, mało tego niektóre Twoje posty same się wykluczały. Także z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru i umiejętności retoryki, skąd do cholery jasnej możemy wiedzieć kiedy żartujesz, kiedy ironizujesz, a kiedy piszesz na serio??  . Wybacz, że pytam, w końcu jestem tylko idiotą, który popiera Korwina
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Albo tego:
http://www.youtube.com/watch?v=CqjKx-1ax...re=related
"Obdarliście mnie z połowy dochodu, potem w sklepie znowu też, na zabieg czekałem długie pół roku, w szpitalu złapałem wredną wesz"
A czy możecie podjąć dyskusję zamiast rzucać porady czego mamy słuchać?
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
Nie, nie potrafię. Sam mam liberalne poglądy polityczne, od kilku lat aktywnie działam w różych liberalnych organizacjach, jednak nie potrafię dyskutować z miłośnikami JKM, którzy nie rozumieją, że ich idol nie jest liberałem tylko politykiem, który kompromituje tę doktrynę. Na szczęście jesteście po prostu bardzo głośni, w wyborach przegrywacie wyraźnie  .
1. Nie jestem miłośnikiem JKM.
2. Jeśli Korwin nie jest to kto w Polsce jest liberalnym politykiem?
Magis napisał(a):1. Nie jestem miłośnikiem JKM.
2. Jeśli Korwin nie jest to kto w Polsce jest liberalnym politykiem?
Frakcje wielu partii - w dużej części PO i PD, w mniejszej - SLD, SDPL. Liberałów jest w Polsce dużo, nie tylko wśród polityków: Leszek Balcerowicz, Wojciech Sadurski, Jan Hartman, nawet Robert Gwiazdowski.
|