22.06.2010, 14:37
BET napisał(a):To sie nazywa konflikt tragiczny, po prostu. Przykro mi, ze po raz kolejny glosuje na kogos kto wg mnie jest mniejszym zlem, niz na kogos na kogo chcialbym glosowac.
Tylko ze urzad prezydenta w Polsce raczej nie ma zbyt duzo do powiedzenia w kwestiach o ktorych wspominasz. Jasne, jest veto, ale tylko tyle. No i nie przeciwstawiles niczego opiekunczosci panstwa by PiS.
A co Ci nie odpowiada w jego spojrzeniu na historie? Kwestia lustracji? A IV RP to nie byl projekt, tylko nazwanie pewnej wizji zmian w kraju. Rownie dobrze moglaby ta wizja nie miec nazwy. I moze byloby lepiej, jedna rzecz mniej do straszenia Polakow.
Pewnie tak. A co robi BK jako p.o. prezydenta? A czy poprzedni prezydenci nie obwarowywali sie swoimi ludzmi? Taka jest praktyka wiec nie wiem czemu wytykasz ja akurat Kaczynskiemu.
Co mi nie odpowiada w spojrzeniu na historię? Chociażby kwestia lustracji, Powstania Warszawskiego, widzenie tylko części opozycji komunistycznej, etc., łatwiej byłoby powiedzieć co mi odpowiada.
Spójrz na Kapitułę Orderu Orła Białego jak prezydentem był Kwaśniewski i Kaczyński - naprawdę widać różnicę. A jeśli to Tobie nie wystarczy, to porównaj poprzedniego prezesa NBP z obecnym. Nie mówię o kompetencjach, tylko o środowisku politycznym, z którego obaj pochodzili.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
A new morning has begun..."