22.06.2010, 11:01
numitor napisał(a):"Uwielbiam" ten luz Polaków. Wygląda na to, że po Kwachu, Donku i Kaczorze, mamy Komora.
A czego Ty sie spodziewalas? Ze przy takich nastrojach spolecznych ludzie beda mowic jezykiem Sarmatow?
Co do Border Reiver to we wrzesniu w wydawnictwie UW ukaze sie publikacji Instytutu Anglistyki pod moja redakcja, w ktorej znajduje sie takze moj artykul traktujacy o nowej plycie MK i jej relacji do tresci utworow Woody Guthri'ego, z dosc dokladna analiza Border Reiver - jesli ktos bylby zainteresowany to juz polecam

Kooba - zapewne Kaczynski jest cyniczny. Zapewne nie jest najlepszym kandydatem na prezydenta. Jednak to, co Ty czujesz wobec niego, ja odczuwam wobec PO, ich polityki i pijaru - robienie ludziom wody z mozgow, cwaniactwo i obluda, ale wszystko pieknie opakowane wiec latwiej to kupic. Co mysle o BK jako kandydacie na prezydenta tez napisalem - merytorycznie nie ma gosciu startu do Kaczynskiego.
Numitor - nie moge sie tez z Toba zgodzic, ze strategia glosowania Michala jest idiotyczna. Jesli zadna z partii nie przekonuje mnie swoja polityka w 100% to wybieram taka opcje, w ktorej zadna z nich nie bedzie w stanie bez problemu (czyt. publicznej debaty, dyskusji, walce) forsowac swoich pomyslow. Prezydent i rzad z tej samej frakcji = w zasadzie wladza absolutna, a to jest dla mnie jeden z najgorszych mozliwych scenariuszy.
You do what you want to
You go your own sweet way...
You go your own sweet way...