21.04.2010, 17:52
faf123 napisał(a):Mylisz się jeśli twierdzisz, że nie manifestujesz. Od samego początku, nawet w tym wątku po przeczytaniu kilku zdań mogę stwierdzić to samo co Marek Kondrat o Donaldzie Tusku-czyli: "Aha, to jest jednak inne rozdanie". I kazdy to stwierdzi po przeczytaniu paru postów.
GW kształtuje myśl społeczną- owszem, ma wpływ, ale czy Nasz Dziennik tego nie robi, czy "Rzepa" tego nie robi i czy to nie one nawołują do agresji i mało pohamowanego komentarza aktualnych wydarzeń czy postaci? Czytam wszystkie te gazety, i to GW wydaje mi się pismem o umiarkownym komentarzu, który jest nim sensu stricto, a nie modyfikacją obrażania, oszczerstw, podawania doniesień czy wytworem frustracji jak to bywa w "Rzepie" czy Gazecie Polskiej. (Nie biorę pod uwagę Dziennika Gazety Prawnej, bo od dłuższego czasu traktuje to jako dodatek do Faktu, z mniejszymi zdjęciami i inną czcionką.)
Tak samo, nie rozumiem tego podejscia,że nadal uważa się w Polsce (tzn uważa ten kto tak uważa), że Gazete Wyborczą uzupełnia pisaniem sam jej król Adam Michnik...Jeśli arogancja wychodzi z tej gazety, to faktycznie- raz na tydzien jak już AM coś napisze, to wszystko jest w takim tonie...- trzeba czytać, żeby wiedzieć w jakim oraz trzeba rozumiec, żeby nie zinterpretować wszystkiego negatywnie. A jeśli chodzi o hipokryzję, to po katastrofie samolotu, nie zauważyłem takiej w Gazecie. Nawet u samego Naczelnika Żydokomuny Polsko-Ludowej.
P.S. Z przyjemnością na prv możesz mi opowiedzieć, co tak Cie zabolało w wypowiedzi Naczelnika.
Kolego czytasz "Rz"???-bo ja tak (w pracy ją prenumerujemy). W zeszła środę z GW był na pierwszej stronie protest przeciw pochowaniu LK na Wawelu, podpisany Redakcja-zdaje się, że we środę (chyba że się mylę to przepraszam, aczkolwiek bardzo to prawdopodobne-miałem GW w ręce na stacji benzynowej), w "Rz"-podzielili 1 stroną na pół i był głos za i głos przeciw-czujesz różnicę miedzy tymi gazetami? Często w "Rz" dzielą strony na pół i jest "za i przeciw"
A long time ago came a man on a track...