19.04.2010, 19:48
numitor napisał(a):BET --> "My wolimy liberalizm..." - bez komentarza. Będziemy teraz dyskutować o doktrynach ekonomiczno-społecznych? Tak, wolę liberalizm, co z tego? Dlaczego używasz takiego pogardliwego tonu? Też mam teraz pisać: "świat się rozwija, ludzie stają się coraz nowocześniejszy, a Polacy wolą konserwatyzm - Boga, Honor i Ojczyznę"? Ani czas, ani miejsce.
Celowo uzylem takiego sformulowania, bo glowna anty-prezydentowa sila polityczna reprezentuje wlasnie ten nurt. Nie chodzilo mi o krytyke doktryny. Dlaczego uzywam takiego tonu? Dlatego, ze wlasnie taki ton szmacil Kaczynskiego od poczatku prezydentury, spychajac go na ortodoksyjny, katolicki, niepostepowy margines. Moze po prostu wylewam swoja zolc. Wybacz.
A ja wole Boga, Honor i Ojczyzne, jak juz tak skrajnie rozmawiamy. Jakos te wartosci do mnie bardziej przemawiaja. Hmm, ale zaraz, za LK jakos nie czulem sie obywatelem zacofanego kraju. Moze jednak ta polaryzacja na postepowy rzad i konserwatywnego az do bolu prezydenta nie jest do konca prawdziwa?
I po prawdzie to nie chce dyskutowac. Z doswiadczenia wiem, ze dyskusje w sprawach gdzie wchodza w gre przekonania raczej rzadko koncza sie porozumieniem. Chcialem wyrazic tylko swoje zdanie i obserwacje.
You do what you want to
You go your own sweet way...
You go your own sweet way...