Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7281 - czy istnieje etyka w biznesie?
Bart napisał(a):Czytuję oba te dzienniki, choć nieregularnie. W obu trafia się porównywalna liczba ciekawych artykułów. Przy czym wydaje mi się, że dla Ciebie artykuł wart uwagi to taki, które mile łechce twoje poglądy. W ten sposób zamykasz się na inne poglądy i nie rozwijasz się. W wieku kilkunastu lat określiłeś sobie wizję świata, a jeśli coś nie pasuje do twych dogmatów, to jest z automatu "lewackie". To już nawet nie jest śmieszne, to jest żałosne...

Nie różnisz się od smarkaczy noszących koszulki z podobizną Che lub też sierpem i młotem. Wybrałeś tylko innych bogów.

Ja, niestety, regularnie czytam tylko "GW". Dlaczego niestety? Ponieważ, gdyby czas mi pozwalał, starałbym się regularnie czytać inne dzienniki. To, że tego nie robię nie oznacza jednak, że ich unikam Oczko. Obiektywnie - "GW" wygrywa, moim zdaniem!, z "Rz" jeśli chodzi o część sportową, "Duży Format", akcje społeczne oraz dziennikarstwo śledcze. Poglądy polityczne mają tutaj tak naprawdę mało do rzeczy - chociaż, przyznam, że bliżej mi do centrowych (ewnetualnie centrolewicowych - na pewno nie "lewackich") poglądów "GW". Paradosalnie - to właśnie część polityczną uważam za zbliżoną w "GW" i "Rz". Nie mam także żadnego wstrętu do "Rz" - nie bojkotuję ich serwisu internetowego, ani nie przekręcam złośliwie nazwy.
Co jeszcze lubię w "GW"? Zaangażowanie w wolność słowa na Białorusi czy przemiany ustrojowe na Ukranie. Uważam, że przydałoby się to także - tak podreślającej swoją antykomunistyczną naturę - "Rz".
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
7281 - czy istnieje etyka w biznesie? - przez Bart - 03.09.2009, 12:59
7281 - czy istnieje etyka w biznesie? - przez Bart - 04.09.2009, 19:56
7281 - czy istnieje etyka w biznesie? - przez Ania_M - 05.09.2009, 16:50
7281 - czy istnieje etyka w biznesie? - przez Bart - 08.09.2009, 09:29
7281 - czy istnieje etyka w biznesie? - przez numitor - 09.09.2009, 04:39