03.05.2006, 14:59
Cytat:Originally posted by Knopfler_18@Apr 18 2006, 12:34 PMNie do konca czysta barwa - przesterowana koncowka mocy we wzmaku lampowym - sorki jelsi sie czepiam ale jestem purysta
(znakomite dwięki wydobywane na czystej barwie ze Strata wyposażonego w przetworniki Texas special i struny 13' z obniżonym strojem = DZWON)

A ja chcialbym polecic fundament rocka, z ktorego wyszli min panowie Page i Clapton - grupe Yardbirds. Po prostu oldschoolowe, melodyjne, chwilami popisowe
, granie.Polecam tez zgasic swiatlo, otworzy okno, zapalic papieroska przy dzwiekach koncertu Simona & Garfunkela - old friends live on stage. Przy America, Homeward bound, Bridge over troubled water czy American Tune mozna sie poczuc niby Chuck N..ekhm, Huck Finn
plynacy z biegiem Mississipi
Ogolnie bardoz klimatyczny i poruszajacy wystep (na dodatek z goscinnym udzialem Everly Brothers).Chyba jeszcze nikt nie polecal i nic nie bylo na ten temat (ale moge sie mylic - nie chce mi sie calego watku czytac
) - Panie i Panowie, esencja rock'n'rolla, podwaliny pozniejszego rocka, rewolucja w swiecie muzyki, podpora ideologii hippisowskiej - The Beatles. Polecam posluchac kilku albumow jeden za drugim, od tych najwczesniejszych chronologicznie w gore i zauwazyc ewolucje zespolu...cos pieknego.Poza tym to polecam napic sie dobrego pifffa (np Grolscha albo Henia), niesmiertelny komiks panow Goscinny i Uderzo - Asterix i Obelix
i chyba to wszystko
You do what you want to
You go your own sweet way...
You go your own sweet way...

)