22.08.2010, 21:03
oj tak, książki pana Wojciecha które wymieniłaś są niesamowite
|
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
|
|
22.08.2010, 21:03
oj tak, książki pana Wojciecha które wymieniłaś są niesamowite
22.08.2010, 21:13
A jakie audycje w Trójce. Choć trochę więcej country mógłby grać. Audycja podzwrotnikowa polecam 10 rano w sobotę.
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
Na to czekam
http://artrock.pl/aktualnosci/3533/camel...cords.html I jednocześnie podchodzę do tego ambicjonalnie bo wiadomo o kim już dawno powinna być książka
03.09.2010, 18:44
Robson napisał(a):Na to czekam O...chętnie przeczytam książkę o Camel. To w końcu jeden z moich ulubionych zespołów
"It's the end of a perfect day for all the surfer boys and girls..."
03.09.2010, 19:08
Mój również
Tytuł tego wydawnictwa jest mi bardzo bliski
06.09.2010, 23:23
dudageo napisał(a):a gdzie można posłuchać tego Radio 24?? Nie wiem czy ktoś już to znalazł, ale jakby co to mam ich płytę i mogę przegrać chętnym.
07.09.2010, 19:53
Z cyklu fajny film wczoraj widziałem. Taki amerykański
"Crazy Heart" Szalone Serce. W roli głównej fenomenalny Jeff Bridges jako trochę zagubiony muzyk country. Całkiem zasłużony oskar. Polecam. Film bardzo prawdziwy i taki naturalny, ciepły. I oczywiście muzyka country ani na chwilę nie schodzi z planu.
Na takie filmy mógłbym chodzić codziennie. Bardzo polecam "It Might Get Loud" czyli "Będzie głośno" Wcale aż tak nie jest, ale film kapitalny. W roli głównej: The Edge, Jack White i Jimmy Page.
Zapomniałem dodać że po takim filmie nabrałem ochoty na przypomnienie sobie flimu BBC z płyty dołączonej do aLCHEMY co też uczyniłem
06.11.2010, 15:17
Polecam rzecz niezwykłą... Właśnie ukazał się box: "Budka Suflera Collection"-składający się ze wszystkich oficjalnych premierowych studyjnych/koncertowych albumów (w sumie 20 płyt cd) supergrupy z Lublina na przestrzeni 35 lat. Bajecznie wydane-digipacki, w cześć stylizowane na płyty winylowe krążki. Naprawdę warto! O cenie powiem krótko-śmieszna w stosunku do zawartości: 279 PLN (zawiera koszt przesyłki kurierskiej). Mój bardzo dobry kolega był zamieszany w powstanie tego boxu i on poprzez swój sklep internetowy prowadzi sprzedaż tego wydawnictwa. Moim zdaniem nie tylko dla zagorzałych fanów jak ja
![]() http://www.muzyczna24.pl/budka-suflera-c...p-182.html
A long time ago came a man on a track...
06.11.2010, 18:38
A ja w zwiazku z Budka pochwale sie faktem, ze jade do Jaworek na nagranie zapisu koncertowego (2-dniowego), ktory wyjdzie na DVD Zespolu Pi-Er-2 Czyli Marek Raduli, Wojtek Pilichowski oraz Tomek Łosowski. Ciekawostką jest fakt, ze mam stolik razem z Nigelem Kennedym
))) Relacja za tydzien ))
07.11.2010, 10:30
pablosan napisał(a):Zazdroszczę!!!Co ty, Pablo, moge Cie zabrac
08.11.2010, 09:26
Słyszałem Wojtku, słyszałem
![]() Czekam niecierpliwie na długa i szczegółową relację...
08.11.2010, 18:19
Wczoraj, razem z moim serdecznym kolegą, byliśmy w gdańsku na koncercie SBB. Powiem krótko, to trzeba zobaczyć i usłyszeć!!! Pełna rewelacja i profesjonalizm w każdym calu, chylę czoła przed Skrzekiem, Apostolisem i Nemecem. Koncert nas powalił
A long time ago came a man on a track...
08.11.2010, 22:28
Widzę , że forumowa "ELITA" szaleje. Zazdroszczę i z niecierpliwością czekam na relację.
We are the sultans of swing...
09.11.2010, 00:05
Andrzej napisał(a):Widzę , że forumowa "ELITA" szaleje. Zazdroszczę i z niecierpliwością czekam na relację. "ELYTA" ale;nie szaleje;jak ofik,jutro dzwonię
09.11.2010, 22:02
macsa napisał(a):Słyszałem Wojtku, słyszałem Relacja: Wszystko diabli wzieli z powaznych powodow rodzinnych -nie jade... niech to...
14.11.2010, 15:36
przy okazji niedawnych porządków natrafiłem na karton ze swoim skromnym zbiorem płyt i odnalazłem dvd z koncertem Nory Johnes:
http://merlin.pl/Live-In-2004_Norah-Jone...84666.html który chciałbym Wam serdecznie polecić ![]() Odpaliłem i odleciałem... Główna bohaterka - wiadomo - śpiewa i gra niesamowicie na tych swoich pianinkach ale co najbardziej mi sie spodobało to to, że koncert jest tak fajnie prościutko zagrany, Norah i jej muzycy grają oszczędnie i mozna by powiedzieć 'zwyczajnie' ale budują przy tym niesamowite harmonie dźwiękowe. Gitarzyści na swoich starych ale przepięknie brzmiących gitarach elektrycznych, akustycznych oraz dobro, do tego bas/kontrabas, perkusja niekeidy zamieniona na drewniane pudełko na którym muzyk gra samymi rękoma bez użycia pałeczek a na koniec jedna!! dziewczyna w chórkach czasem sięgająca po flet poprzeczny prosty i to wystarczyło żeby zagrać przepiękny koncert w którym dźwięków jest mało ale muzyki mnóstwo
15.11.2010, 12:26
Najlepsze jest to że ta dziewczyna w chórkach zwykle gra na basie w zespole...
Podpisuje się pod Mikołajem - kompletna magia zwłaszcza, że Norah to moja dotychczasowa faworytka jeśli chodzi o kobiety muzykujące.... Niestety po nagraniu ostatniego dobrego albumu "Not Too Late" nasza ulubiona artystka pożegnała się kapitalnymi muzykami z grupy "The Handsome Band" i jej kolejne poczynania nie są już tak smaczne muzycznie... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| coś prostego | chet | 0 | 1,343 |
11.02.2022, 00:17 Ostatni post: chet |
|
| coś łatwego | chet | 0 | 1,504 |
18.08.2021, 14:09 Ostatni post: chet |
|
| Co Tam, Panie, W Polityce? | numitor | 52 | 89,146 |