Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sposób na boty
Zastosowałem na swoim forum i działa przepięknie :] Założę się, że nowi "użytkownicy" (czy raczej nowe użytkowniki Duży uśmiech) mają ustawioną rosyjską strefę czasową Uśmiech U mnie mieli. A VBulletin ma opcję (vBulletin Options -> Human Verification Manager) włączenia weryfikacji typu "pytanie - odpowiedź" (Question & Answer Verification). Zdefiniowałem u siebie dosłownie parę pytań debilnie prostych dla ludzi polskojęzycznych, a nie do przeskoczenia dla botów. "Gdańsk, Sopot i Gdynia to razem ... ?". "Podaj nazwisko aktualnego prezydenta RP". I w tym duchu Uśmiech

Oczywiście spamer mógłby z pomocą znajomego Polaka wychwycić wszystkie pytania i nauczyć bota odpowiedzi, ale wtedy ja mogę zmienić pytania. Dla spamera to skórka za wyprawkę.

Jeśli zaś zarejestrować się chce jakiś obcokrajowiec, to przy polu weryfikacyjnym zobaczy informację, że może się zgłosić do mnie w tej sprawie.
Odpowiedz
czekamy na nowa wersje vB z poprawionym reCAPTCHA - jak bede wrzucal na inne fora to tez tu zaktualizuje - na moim glownym forum zalatwilo to sprawe botow
Odpowiedz
Per-Aa napisał(a):czekamy na nowa wersje vB z poprawionym reCAPTCHA - jak bede wrzucal na inne fora to tez tu zaktualizuje - na moim glownym forum zalatwilo to sprawe botow

super, bo rozmnożyli się jak stonkaDuży uśmiech
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Ania nadaza z usuwaniem jednak najwyrazniej Język
Odpowiedz
Tych co się odezwą, tak. Ale czy naprawdę mamy na forum 1174 fanów MK & DS ? Język

Ja już od jakiegoś czasu się zabieram za skrypt, który mi wyszuka syfiarzy na ateista.pl, a vBulletinem tego nie wyfiltruję. Jak napiszę, to podrzucę Oczko
Odpowiedz
Per-Aa napisał(a):Ania nadaza z usuwaniem jednak najwyrazniej Język
Na bieżąco się staram, bo mnie trafia jak widzę spamy. Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
luzik, my mamy na glownym forum takich ze 100 dziennie i to piszacych po kilkanascie postow na raz Uśmiech

stare zabezpieczenia juz dawno zlamane Język

10 modow nadaza spokojnie jeszcze pilnujac cala gromadke 5tys zalogowanych caly czas ludzikow Język
Odpowiedz