Liczba postów: 1,609
Liczba wątków: 172
Cytat:Originally posted by BET@May 8 2006, 11:32 AM
Bylbym wdzieczny za zrzut. Hmmmmm. B)
Dopiero pod koniec tygodnia wracam z banicji i nie wiem jak będzie z dostępem do skanera, ale postaram się. Art jest naprawdę ciekawy :]
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Tylko nie porównujcie wzmacniaczów lampowych do gitar i do stereo. Bo to nie ma najmniejszego sensu.
Jeli idzie o wzmaki lampowe do stereo to trzeba przyjšć, że nie zagrajš ze wszystkim i wszystko też nie zagra z tym wzmacniaczem.
Cytat:Originally posted by grzegorz@May 8 2006, 12:01 PM
Tylko nie porównujcie wzmacniaczów lampowych do gitar i do stereo. Bo to nie ma najmniejszego sensu.
Jeli idzie o wzmaki lampowe do stereo to trzeba przyjšć, że nie zagrajš ze wszystkim i wszystko też nie zagra z tym wzmacniaczem.
We wspominanym artykule bardziej chodzi o wrażenia z punktu widzenia osoby słuchajšcej muzyki z domowego sprzętu.
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
A w moim odtwarzaczu niepodzielnie od kilku dni króluje Beyond My Wildest Dreams. Po prostu sie uzależniłem.
ps. Kuba nie rób Nam tego.
ps.2 muzyka MK/DS wyzwala pozytywne i przyjazne emocje i mam nadzieję, że wszyscy o tym wiemy
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Ano, stałem się w końcu szczęliwym posiadaczem All the Roadrunning  Dopiero trzeci raz słucham, więc za wczenie na opinię. Ale so far, so good. Bałem się, że moje mało countrowe ucho będzie nieczułe (lub wręcz niechętne) na głos Emmylou, a tymczasem jest OK. Poza tym, jak już tu wspomniano, Mark piewa!
Co mnie tylko wkurza niemożebnie, to że ponad 10% powierzchni pudełka zaklejone jest jakimi reklamodawcami (nie wiem po co oni - płyta chyba nie jest tańsza niż inne) i to nie na folii, tylko bezporednio na pudełku! Banda wandali. Żeby ruszyć drogš z okładki, muszę wycišgać ksišżeczkę z pudełka. W zasadzie to leży wycišgnięta odkšd przyniosłem płytę ze sklepu
No to tyle na razie... Za parę dni może więcej powiem  Chociaż nikt pewnie na to nie czeka jako specjalnie
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 6
jana to mam sposób... wywalam takie pudełka a ksišżeczkę i płytę wkładam do nowego pudełka... ot... taki mały zabieg a zapobiega dalszemu wkurzaniu się
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Cytat:Originally posted by dudageo@May 8 2006, 08:59 PM
jana to mam sposób... wywalam takie pudełka a ksišżeczkę i płytę wkładam do nowego pudełka... ot... taki mały zabieg a zapobiega dalszemu wkurzaniu się
Dobry patent :] Na szczęcie MK jest w standardowym modelu pudełka :]
Ale naprawdę, za taki wandalizm powinny być jakie kary.
Mnie to zawsze też zniesmacza ale i tym razem pudełeczko (bez płyty) poszło pod goršcy czajnik z parš. Jak zwykle pomogło.
Liczba postów: 186
Liczba wątków: 2
Dostałam maila z takim tekstem:
For those of you who didn't manage to hear Mark & Emmylou on Steve Wright's BBC Radio 2 show this afternoon you can listen again on www.bbc.co.uk/radio2/shows/wright/
po nacinięciu linku 'Tuesday' przy Listen Again Steve Wright zacznie się odtwarzać audycja z dnia dzisiejszego, która trwa 2 godziny i 59 minut, ale około 2:31 leci Beachcombing, a potem jest wywiad z MK i EH. Trwa nawet troche. W przerwie jest This is Us. Na koniec jest Love and Happines. Mówiš o płycie itp. Kończy się gdzie koło 2:46
Najlepiej odsłuchać przez Real Player
Liczba postów: 685
Liczba wątków: 55
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
Płytę przesłuchałem kilkanacie, jeli nie kilkadziesišt, razy 
Podoba mi się, więcej napiszę gdy troszkę nabiorę dystansu do nowego produktu z logo MK  , mówišc pół żartem ..
Liczba postów: 304
Liczba wątków: 26
Ja przesłuchałem jš dopiero 10 razy ale już teraz moim faworytem jest Beyond My Wildest Dreams - nie wiem czemu ale kojarzy mi się jako Straitsowo.....
Wstęp do Beachcombing (dopóki Mark nie zaczyna piewać) kojarzy mi się... z poczštkiem What it is :] Wiem, że sš to doć różne rzeczy, ale i jeden, i drugi fragmencik przywodzi mi przed oczy taki sam obraz: jadę samochodem, a nad horyzontem włanie wschodzi słońce...
edit: Teraz Mistrz niestety będzie musiał troszkę poczekać, bo włanie kupiłem nowy Pearl Jam... B)
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Wprawdzie jeszcze nie głosowałem ale jestem coraz bardziej skłonny ku Rollin' On. Ma w sobie co takiego ten numer, że ciarki po plecach mi biegajš jak go słucham. Głos Emmylou pasuje do niego bardzo ale mimo wszystko mój ulubiony fragment to I'll go soft shoe whent it rains, I'll go shuffle through the aches and pains... Mr Young at heart - that's what I try to be... - kapitalny. Takiego Marka lubię najbardziej... Gdyby jeszcze chciał tam troszkę więcej pograć na swojej czerwonej gitarze... byłby to pewnie jeden moich NAJ w ogóle.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 474
Liczba wątków: 22
Słucham "All the road.." dopiero od wczoraj. Tyle wrażeń kłębi mi się w głowie że trudno mi cokolwiek sensownego napisać. Jest piękna.
Już od jakiego czasu odszedłem trochę od DS (mam nadzieje ze mnie za to nie wyrzucicie z forum  ), lubię gdy Mark gra oszczędnie, subtelnie, tak jakby w tle. Swój głos oddaje na "Donkey town" - za pięknie przepływajšce akordy, za słodkie dwięki gitar w tle, za klimat. Kurcze, chyba się starzeję
Wcišż dzień w dzień nie rozstaję się z All The Roadrunning ale np. Red Staggerwing i Belle Star nie słucham tak czesto jak pozostałych ale jeli już nic nie pomijam to te dwa utwory póniej słucham sobie obok siebie a nastepnie nucę.  I to zdarza mi się dosyć często. Dzi miałem taki poranek a potem w kolejce w banku w głowie cały czas Red Staggerwing aż do słów 'zapraszam' pani z okienka.
ps. bardzo sie cieszę, że na prowadzeniu I Dug Up A Diamond po wielu przesłuchaniach mylach i refleksjach to jednak jak dla mnie w tym nagraniu jest wszystko za co uwielbiam MK.
ps.2 Mikołaj ja też się starzeję. Powiem więcej: w kwestii muzyki to też proces nieodwracalny.
Liczba postów: 685
Liczba wątków: 55
Czeć Wszystkim!!
No nie gniewajcie się.
Bet, jeli jeste wkurzony i reszta na mnie to przepraszam!!!
Dzisiaj przesłuchałem nowš płytę Willie Nelsona "CountryMan"
Kurcze....niesamowita!!!! Sami się zdziwicie!!!
Tej wierzoci brakuje mi na nowej "Knopflera", chociaż cały czas słucham jš z przyjemnociš i melancholiš...
3mta się i nie denerwujcie się!!!!!
Liczba postów: 804
Liczba wątków: 10
Cytat:Originally posted by koobaa@May 11 2006, 04:16 PM
... jestem coraz bardziej skłonny ku Rollin' On. ... mój ulubiony fragment to I'll go soft shoe whent it rains, I'll go shuffle through the aches and pains... Mr Young at heart - that's what I try to be... - kapitalny. Takiego Marka lubię najbardziej...
I po raz kolejny Koobaa czyta w moim sercu...
Pozdrawiam slonecznie !!! B)
p.s. glosowalem na Rollin' On
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Liczba postów: 474
Liczba wątków: 22
tak mi trochę niezręcznie, bo jestem jedynie szeregowym członkiem forum,
ale....tego...no...
może rozpatrzymy probę kolegi fakungio?
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
Fakungio, ale to naprawdę było okropne co napisałe!
Czy Ty to zrozumiałe??!!
Przyjmuję jednak Twoje przeprosiny jako użytkownik tego forum. Daję Ci szansę.
|