08.02.2006, 05:15
Tak, teraz wiem już dużo więcej...
Podobajš mi się Wasze kryteria. Najbardziej chyba przemawiajš do mnie te, mówišce o klasycznoci jako wymiarze nieprzemijania i ponadczasowej aktualnoci a także kryterium niepowtarzalnoci...
Mylę, że aby ocenić że Co jest klasyczne faktycznie trzeba odczekać trochę czasu, zobaczyć czy przetrwa tš największš z prób...
No dobrze, w takim wypadku w kategorii albumy za klasyczne uznałbym... wszystkie DS... bez wyjštku. Każdy z nich moim zdaniem spełnia powyższe kryteria.
Jeli chodzi o utwory?
Sultans Of Swing, Tunnel of Love, Romeo and Juliet, Telegraph Road, Private Investigations, Your Latest Trick, Brothers In Arms, You and Your Friend, Iron Hand........
Jeli chodzi o twórczoć solo zgodzę sie z Hermesem co do Going Home, a reszta według mnie jeszcze musi poczekać...
No i faktycznie wietnie też pasuje do tych kryteriów grupa Dire Straits... niepowtarzalna, nieprzemijalna, niemodna... po prostu... klasyczna
Podobajš mi się Wasze kryteria. Najbardziej chyba przemawiajš do mnie te, mówišce o klasycznoci jako wymiarze nieprzemijania i ponadczasowej aktualnoci a także kryterium niepowtarzalnoci...Mylę, że aby ocenić że Co jest klasyczne faktycznie trzeba odczekać trochę czasu, zobaczyć czy przetrwa tš największš z prób...
No dobrze, w takim wypadku w kategorii albumy za klasyczne uznałbym... wszystkie DS... bez wyjštku. Każdy z nich moim zdaniem spełnia powyższe kryteria.
Jeli chodzi o utwory?
Sultans Of Swing, Tunnel of Love, Romeo and Juliet, Telegraph Road, Private Investigations, Your Latest Trick, Brothers In Arms, You and Your Friend, Iron Hand........
Jeli chodzi o twórczoć solo zgodzę sie z Hermesem co do Going Home, a reszta według mnie jeszcze musi poczekać...
No i faktycznie wietnie też pasuje do tych kryteriów grupa Dire Straits... niepowtarzalna, nieprzemijalna, niemodna... po prostu... klasyczna
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...