20.05.2013, 19:07
wAcEk napisał(a):Na sobotę mam propozycję wycieczki śladami Dire Straits i Marka Knopflera. Na trasie m.in.
1. Farrer House – miejsce gdzie wszystko się zaczęło. Obowiązkowe zdjęcia z pamiątkową tabliczką.
2. British Grove Studios
3. Londyński dom Marka Knopflera – gdzie miałby nocować Knopfler jak nie w swoim londyńskim domu podczas cyklu koncertów w RAH? Może to i naiwne, ale kto wie czy przypadkiem nie będzie nam akurat dane przeżyć tego samego co Mirek i Jambore w Luxemburgu? A poza tym to bardzo przyjemne dzielnica do spacerowania.
4. OPCJA - Pub (kiedyś The White Swan, teraz podobno Millers) – tak czy inaczej według biografii, w trakcie lektury której właśnie jestem, jest to miejsce, w którym zrodził się pomysł nagrania Sułtanów Swingu. Opcja dlatego, że z tego co wyczytałem pub jest teraz nieczynny, budynek na zdjęciu wygląda jak do rozbiórki - zresztą zobaczcie sami: http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=W...-8&sa=N&tab=il jednakże wydaje mi się, że dla fana może to być istotne miejsce, a poza tym jest całkiem blisko Farrer House.
5. Przejście dla pieszych i studio nagraniowe na Abbey Road– całkiem niedaleko od naszego hostelu (biorąc pod uwagę rozmiary Londynu).
Wacku wspaniały plan, idę za Tobą

– całkiem niedaleko od naszego hostelu (biorąc pod uwagę rozmiary Londynu).