10.10.2005, 13:24
Witam
Ja wcale nie twierdzę, że to co widziałem w swojej wizji będzie lepsze. Z ładnym opakowaniem dla małej "kostki" nie powinno być żadnego problemu. Taki zestaw może być wielkoci okładek płyt DVD i posiadać w rodku bardzo ładnš, fachowš i treciwš ksišżkę z opisem materiału muzycznego, instrukcjš itp. A powiedzieć można będzie: "kupiłem nowy album Marka Knopflera"
.
Ze cišganiem to już inna sprawa. Faktycznie kojarzy się doć "nielegalnie" ale z drugiej strony jak mam płacić za oryginał 100 albo i więcej zł. to osobicie wolałbym zapłacić powiedzmy 7,50 zł. za wersję "Lite" w postaci obrazu płyty i plików do wydrukowania okładki, ewentualnie opis w formacie PDF lub innym "jedynie słusznym".
Co by jednak nie mówić to faktycznie duża kolekcja, kolorowych, oryginalnych płyt wyglšda dostojnie i okazale. Do tego jeszcze moment gdy z namaszczeniem wkładamy ulubionš płytę do odtwarzacza też ma swojš "magię"
.
Co do dwięku przestrzennego to jak dla mnie jest on idealny do filmów. Jeli chodzi o muzykę to wierzę, że dobre stereo daje nie mniejsze wrażenie przestrzennoci i "powietrza", choć zapewne kosztuje to nieco więcej. Generalnie wcale nie jestem za tym aby nagle muzyka zaczęła się pojawiać tylko w wersji 5, 6, 7.1. Filmy, koncerty owszem.
Pozdrawiam
Ja wcale nie twierdzę, że to co widziałem w swojej wizji będzie lepsze. Z ładnym opakowaniem dla małej "kostki" nie powinno być żadnego problemu. Taki zestaw może być wielkoci okładek płyt DVD i posiadać w rodku bardzo ładnš, fachowš i treciwš ksišżkę z opisem materiału muzycznego, instrukcjš itp. A powiedzieć można będzie: "kupiłem nowy album Marka Knopflera"
.Ze cišganiem to już inna sprawa. Faktycznie kojarzy się doć "nielegalnie" ale z drugiej strony jak mam płacić za oryginał 100 albo i więcej zł. to osobicie wolałbym zapłacić powiedzmy 7,50 zł. za wersję "Lite" w postaci obrazu płyty i plików do wydrukowania okładki, ewentualnie opis w formacie PDF lub innym "jedynie słusznym".
Co by jednak nie mówić to faktycznie duża kolekcja, kolorowych, oryginalnych płyt wyglšda dostojnie i okazale. Do tego jeszcze moment gdy z namaszczeniem wkładamy ulubionš płytę do odtwarzacza też ma swojš "magię"
.Co do dwięku przestrzennego to jak dla mnie jest on idealny do filmów. Jeli chodzi o muzykę to wierzę, że dobre stereo daje nie mniejsze wrażenie przestrzennoci i "powietrza", choć zapewne kosztuje to nieco więcej. Generalnie wcale nie jestem za tym aby nagle muzyka zaczęła się pojawiać tylko w wersji 5, 6, 7.1. Filmy, koncerty owszem.
Pozdrawiam