24.09.2005, 11:09
Cytat:Originally posted by macsa@Sep 22 2005, 09:12 PMJak tak powiedziałe macsa to zaczšłem się zastanawiać, czy my czasem nie próbujemy na siłę polubić niektórych piosenek Marka? My, jego fani, podchodzimy do nich na pewno nie do końca obiektywnie, chyba się zgodzicie. To takie wyznanie grzechów jakby, ale przynajmniej w moim przypadku czasem tak bywało (mówię tylko za siebie i absoulutnie szczerze) i jest mi trochę z tego powodu głupio. Na przykład Private Investigations... nigdy nie rozumiałem tej piosenki, jak puszczałem płytę to jej praktycznie nie słyszałem. Dzisiaj jest inaczej. Często wpływajš na mnie opinie innych, do tego też się przyznaję. Ale z drugiej strony starajšc się polubić to włanie przykładowe PI pierwszy raz w życiu udało mi się naprawdę wsłuchać w muzykę, rozumieć jš. I chociaż pobudki nie były zbyt, powiedzmy, szlachetne, udało mi się znaleć własny punkt siedzienia
To ja będę chyba ewenementem na tym forum...
NIE MA TAKEGO UTWORU MARKA, KTÓRY BY MI SIĘ NIE PODOBAŁ
NIE MA !!!
Każdy ma prawo do własnego zdania...
w muzyce. Dzisiaj raczej doceniam całe płyty niż pojedyncze utwory.Na przykład Dire Straits. Jak słuchałem tego kiedy tam pierwszy raz to piosenki wydały mi się strasznie nudne i wszystkie jednakowe. Ostatnio jednak jak sobie to puciłem, to po prostu poczułem klimat i arcymistrzostwo tego albumu i stawiam go na równi z BIA i Sailing To Philadelphia. Taka to ewolucja kulturalno-muzyczna człowieka następuję...sorry z ten wywód, po długiej nieobecnoci tutaj tak mi się zebrało

A nie lubię za bardzo Expresso Love, które jest pozbawione refrenu - jakby Mark zapomniał napisać rodka (bo zaczyna się kapitalnie). Poza tym, jak już zauważylicie, strasznie wkurzajšce sš talerze w Imeldzie, a ta piosenka jest naprawdę bardzo fajna. No i jeszcze przychodzi mi teraz do głowy Two Young Lovers, które strasznie mi działa nu uszy, tak mi w nich "wrzeszczy".
A Les Boys jest fajne, taka odskocznia do kabaretu
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>