17.03.2012, 19:14
mam pytanie do gitarzystów, ponieważ dręczy mnie pewna kwestia, proszę tylko pamiętać -błagam- że pyta laik totalny
wklejam Silvertown bo potrzebny mi przykład żeby się wysłowić o co mi chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=OyFYk4p8ABQ
chodzi mi o dźwięk giatry który pojawia się w 0:29, potem w 1:06, 1:32, 2:02, 2;16, itd.
on jest taki...zupełnie inny od tego dźwięku który rozpoczyna utwór i potem cały czas jest w tle
natomiast ten dźwięk który mnie interesuje pojawia sie co jakiś czas
zresztą nie tylko w tym
tak jakby nagle dźwiek gitary robił się bardzo przestrzenny, taki "3D", ale jednocześnie bardzo agresywny, "drący"
na "chłopski" rozum biorąc doszłam do wniosku że tam szarpana jest więcej niż jedna struna, stąd wrażenie współbrzmienia i przestrzenności dźwięku
bo w 2:45 kiedy te wejścia sa dłuższe, ten dźwięk jest już bardziej "pojedynczy"
a to w 3: 44 to jak on to robi..?
(to co się dzieje w tym numerze to w ogóle ludzkie pojęcie przechodzi.. słysze dwie gitary ale czasem mi się wydaje że jest ich dziesięć)
a może to kwestia że to zupelnie inny rodzaj gitary?
nie wiem, pytam
dziękuję
przepraszam jeśli głupie
wklejam Silvertown bo potrzebny mi przykład żeby się wysłowić o co mi chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=OyFYk4p8ABQ
chodzi mi o dźwięk giatry który pojawia się w 0:29, potem w 1:06, 1:32, 2:02, 2;16, itd.
on jest taki...zupełnie inny od tego dźwięku który rozpoczyna utwór i potem cały czas jest w tle
natomiast ten dźwięk który mnie interesuje pojawia sie co jakiś czas
zresztą nie tylko w tym
tak jakby nagle dźwiek gitary robił się bardzo przestrzenny, taki "3D", ale jednocześnie bardzo agresywny, "drący"
na "chłopski" rozum biorąc doszłam do wniosku że tam szarpana jest więcej niż jedna struna, stąd wrażenie współbrzmienia i przestrzenności dźwięku
bo w 2:45 kiedy te wejścia sa dłuższe, ten dźwięk jest już bardziej "pojedynczy"
a to w 3: 44 to jak on to robi..?
(to co się dzieje w tym numerze to w ogóle ludzkie pojęcie przechodzi.. słysze dwie gitary ale czasem mi się wydaje że jest ich dziesięć)
a może to kwestia że to zupelnie inny rodzaj gitary?
nie wiem, pytam
dziękuję
przepraszam jeśli głupie