29.11.2009, 18:11
Znalazłem
To był wywiad Davida Hamiltona i w pewnym momencie wywiadu było o Northumberland i o tym, że "Why Aye Man" był wykorzystany jako tło muzyczne do ostatniej serii odcninków "Auf Wiedersehen Pet" DH: Jak do tego doszło, że wybrano akurat ten temat?
MK: Jimmy Nail swego czasu opowiadal mi o swoich wrażeniach z ceremonii półnócnoamerykańskich Indian i zauważył że brzmią oni jak 'Geordies' z tymi swoimi okrzykami 'why aye man'! I to z tej jego opowiastki wziąłem pomysł. Ale tak naprawdę nigdy nie napisałem niczego specjalnie na potzreby osattniej cześci serialu, właściwie to napisałem coś, co dotyczyło znacznie wcześniejszych części, które opowiadały o emigracjach na kontynent za pracą, z powodu ogromnego bezrobocia w UK. No, ale to nie pasowało do kontekstu ostatniej części, więc wpadliśmy na pomysł, żeby użyć samego refrenu, który składa się z tylko trzech słów...No i tak się stało"
To był wywiad Davida Hamiltona i w pewnym momencie wywiadu było o Northumberland i o tym, że "Why Aye Man" był wykorzystany jako tło muzyczne do ostatniej serii odcninków "Auf Wiedersehen Pet" DH: Jak do tego doszło, że wybrano akurat ten temat?MK: Jimmy Nail swego czasu opowiadal mi o swoich wrażeniach z ceremonii półnócnoamerykańskich Indian i zauważył że brzmią oni jak 'Geordies' z tymi swoimi okrzykami 'why aye man'! I to z tej jego opowiastki wziąłem pomysł. Ale tak naprawdę nigdy nie napisałem niczego specjalnie na potzreby osattniej cześci serialu, właściwie to napisałem coś, co dotyczyło znacznie wcześniejszych części, które opowiadały o emigracjach na kontynent za pracą, z powodu ogromnego bezrobocia w UK. No, ale to nie pasowało do kontekstu ostatniej części, więc wpadliśmy na pomysł, żeby użyć samego refrenu, który składa się z tylko trzech słów...No i tak się stało"
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day