29.11.2006, 05:01
Cytat:Originally posted by grzegorz+Nov 28 2006, 05:16 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (grzegorz @ Nov 28 2006, 05:16 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Ciekawi mnie czy tš wiedzę czerpiesz z własnego słuchu (jeli tak to gratuluję), czy to efekt poszukiwań i znajomoci, bo tej wiedzy z ksišżeczek do płyt raczej nie uzyskamy.Mylę, że po troszku wszystko co wymieniłe Grzesiek
[/b]
. Od samego poczštku fascynacji muzykš MK interesuje mnie "jak On to robi" i pomimo tego, że pewnie nigdy do końca nie uzyskam odpowiedzi na to pytanie, pewne techniczne kwestie z radociš udaje mi się czasem odkryć. Słuch bywa zwodniczy i nie zawsze udaje się rozpoznać jakiej gitary używa Maestro, a czasem nawet trudno jest wychwycić, czy to faktycznie ON gra. Dlatego ja uwielbiam nagrania video z udziałem MK - wszelkie materiały dokumentalne, koncerty , zdjęcia z sesji nagraniowych (dzięki Guy!
), także oficjalne forum MK jest wspaniałym ródłem infromacji. Wiele pytań zadaję wprost Guy'owi,a po ukazaniu się Shangri La napisałem maila do Chucka Ainlay'a (współproducenta albumu) z probš o podanie jakich gitar i wzmacniaczy używał MK i Richard Bennett. Chuck odpowiedział, że informację przele do MK News i faktycznie się tam ukazała. Jeli kogo to interesuje jest tutaj: Guitars used on Shangri La albumNa te tematy mogę rozprawiać bez końca więc proszę mnie powstrzymać gdy się Wam znudzi
.Cytat:Na którym z bootlegów z ostatniej trasy, po zakończeniu ''Diamentów'' Mark bije brawo Richardowi - jest za co, mam nadzieję, że na następnych trasach Mark bardziej zaufa umiejętnociom Richarda i może usłyszymy jeszcze 'Silvertown Blues".Zdecydowanie! Mylę, że Mark doskonale wie, że jest otoczony wietnymi instrumentalistami, ostatnie koncerty i coraz wiecej swobody jakš daje swym muzykom, tylko to potwierdzajš
Co do Silvertown Blues... wietnie by było ale... raczej wštpliwa sprawa
.<!--QuoteBegin-Robson
tak swojš drogš wcišż się zastanawiam czy Mark jest bardziej malkontentem czy idealistš? Czy jedno wyklucza drugie?[/quote]
Dobre pytanie Robert! Granica między jednym a drugim może być cienka, w przypadku Marka stawiałbym jednak na opcję nr 2
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...