Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co Każdy Fan Znać Powienien
Cytat:Originally posted by pablosan@Jun 18 2006, 08:52 AM
Witam

Każdy z nas kiedyœ zaczynał swojš DS&MK edukację i tak sobie pomyœlałem, że warto by dać nowym fanowm wskazówki odnosnie wydawnictw koncertowych (zakładamy ze kazdy ma wszystko studyjne) DS i MK, które powinny się znaleŸć w dyskografi i wideografi każdego fana, tzw. kanon muzyki MK i DS. Myœle, że powinna byc to mieszanka wydawnictw oficjalnych i bootlegów. Co wy na to?

Moja lista byłaby taka:

-wczesne DS: CD Rocpalast'79 i DVD Rockpalast'79 (œwietne nagrania w bardzo dobrej jakoœci)
-okres płyt MM i LOG: Alchemy (myœlę, ze koncertówka i wideo załatwia sprawę, chyba ze jest jakis bootleg o jakosci audio Alchemy)
-BIA: CD Sydney'86 i DVD Sydney'86 (jest coœ lepszegio i pełniejszego?)
-OES: CD On The Night+Encores (jest coœ porównywalnego jakoœciš w pełniejszej wersji?), DVD Bazylea!!!!!!!!! (kto widział, ten wie, ze wszelki komentarz zbyteczny...)
-Golden Heart: CD Vaison'96 (tu akurat jest kilka bootlegów w super jakoœci, ael wybieram Vaison jako najpełniejszy z ekstra Water Of Love!!!Oczko, wideo A Night In London (przerobione z kasety wideo daje moim zdaniem bardzo dobry obraz Golden Heartowego Marka Uśmiech )
-STP: tu nie mam typów, może CD Lucca'01 lub Hamburg'01 (to słyszałem), jakieœ lepse propozycja audio i wideo?
-Shangri-La: CD z jednego z oficjalnych koncertów z sieci w Stanach, albo nawet ze dwa, bo różniły się setlistš, DVD Lille
-ATRR: czekamy na materiłał Jamborego i Anroma!!! Uśmiech

dalsze propozycje mile widziane Uśmiech
W moim przypadku musiałbyœ spytać mojego starego Pablo, bo odkšd pamiętam katował ich (zwłaszcza pierwszš płytę) niemiłosiernie i nie dało się nie zarazić. Zresztš całš mojš muzycznš edukację zawdzięczam mojemu kochanemu struszkowi (gdyby nie on ugrzšzł bym pewnie w oprach gangreny disco albo innego shiyu...). To dzięki niemu usłyszałem po raz pierwszy Floyd, Marillion, Yes i wiele innych rzeczy. Potem nasze drogi się rozdziły. On niegdy nie mógł zrozumieć mojej fascynacji rockiem progresywnym. Uważał, że taki Howe czy Emerson "uczš się grać" a Anderson ze Squire'm nie œpewajš tylko "żabujš" Duży uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez pablosan - 18.06.2006, 09:52
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez BET - 18.06.2006, 10:11
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez hillbilly - 18.06.2006, 11:23
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez HOWARD - 18.06.2006, 11:35
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez marcin.h - 18.06.2006, 11:55
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez olaph72 - 19.06.2006, 00:26
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez ania - 27.06.2006, 19:04
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez Patique - 24.07.2006, 21:31
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez Andrzej - 24.07.2006, 21:38
Co Każdy Fan Znać Powienien - przez Patique - 25.07.2006, 20:11