![]() |
|
Co Każdy Fan Znać Powienien - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Co Każdy Fan Znać Powienien (/showthread.php?tid=432) |
Co Każdy Fan Znać Powienien - pablosan - 18.06.2006 Witam Każdy z nas kiedy zaczynał swojš DS&MK edukację i tak sobie pomylałem, że warto by dać nowym fanowm wskazówki odnosnie wydawnictw koncertowych (zakładamy ze kazdy ma wszystko studyjne) DS i MK, które powinny się znaleć w dyskografi i wideografi każdego fana, tzw. kanon muzyki MK i DS. Myle, że powinna byc to mieszanka wydawnictw oficjalnych i bootlegów. Co wy na to? Moja lista byłaby taka: -wczesne DS: CD Rocpalast'79 i DVD Rockpalast'79 (wietne nagrania w bardzo dobrej jakoci) -okres płyt MM i LOG: Alchemy (mylę, ze koncertówka i wideo załatwia sprawę, chyba ze jest jakis bootleg o jakosci audio Alchemy) -BIA: CD Sydney'86 i DVD Sydney'86 (jest co lepszegio i pełniejszego?) -OES: CD On The Night+Encores (jest co porównywalnego jakociš w pełniejszej wersji?), DVD Bazylea!!!!!!!!! (kto widział, ten wie, ze wszelki komentarz zbyteczny...) -Golden Heart: CD Vaison'96 (tu akurat jest kilka bootlegów w super jakoci, ael wybieram Vaison jako najpełniejszy z ekstra Water Of Love!!! , wideo A Night In London (przerobione z kasety wideo daje moim zdaniem bardzo dobry obraz Golden Heartowego Marka )-STP: tu nie mam typów, może CD Lucca'01 lub Hamburg'01 (to słyszałem), jakie lepse propozycja audio i wideo? -Shangri-La: CD z jednego z oficjalnych koncertów z sieci w Stanach, albo nawet ze dwa, bo różniły się setlistš, DVD Lille -ATRR: czekamy na materiłał Jamborego i Anroma!!! dalsze propozycje mile widziane
Co Każdy Fan Znać Powienien - BET - 18.06.2006 Dorzuce: SL - Mark live in SpodeC -dla Polaka jazda obowiazkowa ![]() Jakis wystep typu contributions z Claptonem, np Beetle Clasher albo vcd Spectrum Philadelphia. Dwie bootlegowe skladanki z masa fantastycznych utworow: Guitar Dreams i Brothers in Mark. Co Każdy Fan Znać Powienien - hillbilly - 18.06.2006 Ja bym jeszcze dołożył koncert z CHESTER 78 ..... najlepsze brzmienie i wietne wersje pierwszych utworów, i bootleg PLANET LIVE z trasy OES dużo lepszy niż On the Night. No i obowišzkowo SWAN HUNTER. Co Każdy Fan Znać Powienien - HOWARD - 18.06.2006 Dobrze, że całe życie przede mnš, to zdšżę te swany, planety, chestery, sydneye, dvd i wszystko skompletować :o Co Każdy Fan Znać Powienien - marcin.h - 18.06.2006 Ja bym od siebie dorzucił jeszcze: -Dortmund 1980 DVD -Koncert na urodzinki Nelsona Mandeli audio i video W zamian za Lille równie dobrze mógłby być Stuttgart. Co prawda kręcony chyba z jednej kamery (dokładnie nie wiem jeszcze nie widziałem całego tylko go "przeleciałem" orientacyjnie), ale jakoc obrazu i dwięku sš lepsze Co Każdy Fan Znać Powienien - olaph72 - 19.06.2006 Jeli chodzi o trasę OES, to moim zdaniem bezkonkurencyjny jest dwupłytowy bootleg "Ticket To Heaven" (lub jego klon "European Tour" - choć jak na moje ucho, to ma słabszš dynamikę). Dortmund A.D. 1980 również w audio - na bootlegu "Don't Talk To Strangers" (rewelacyjna jakoć dwięku). Co Każdy Fan Znać Powienien - ania - 27.06.2006 Cytat:Originally posted by HOWARD@Jun 18 2006, 11:35 AMno to teraz juz wiem czego mi brakuje ale moge spac spokojnie bo najwazniejsza aLCHEMY juz mam :wub:
Co Każdy Fan Znać Powienien - Patique - 24.07.2006 Cytat:Originally posted by pablosan@Jun 18 2006, 08:52 AMW moim przypadku musiałby spytać mojego starego Pablo, bo odkšd pamiętam katował ich (zwłaszcza pierwszš płytę) niemiłosiernie i nie dało się nie zarazić. Zresztš całš mojš muzycznš edukację zawdzięczam mojemu kochanemu struszkowi (gdyby nie on ugrzšzł bym pewnie w oprach gangreny disco albo innego shiyu...). To dzięki niemu usłyszałem po raz pierwszy Floyd, Marillion, Yes i wiele innych rzeczy. Potem nasze drogi się rozdziły. On niegdy nie mógł zrozumieć mojej fascynacji rockiem progresywnym. Uważał, że taki Howe czy Emerson "uczš się grać" a Anderson ze Squire'm nie pewajš tylko "żabujš"
Co Każdy Fan Znać Powienien - Andrzej - 24.07.2006 Patique - zabiesz swojego jak to okreliłe "Kochanego Staruszka" na Zlot do Sopotu - mam z nim do pogadania. Co Każdy Fan Znać Powienien - Patique - 25.07.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej@Jul 24 2006, 08:38 PMNiestety Andrzeju, moja siotra zaprosiła moich starych do Irlandii na wakacje na pierwsza połowę sierpnia. Maybe next time... |