06.05.2006, 02:00
Cytat:Zauważyłem, że dla przykładu powraca Our Shangri-La jakoby Mark nie wyrabia glosowo na koncertach (jakie inne przykłady?)Przykładów oczywicie jest dużo więcej, np Brothers In Arms, fragment: Through these fields of destruction - (Z naciskiem na destruction) na trasie BIA piewał jeszcze trzymajšc się linii melodycznej takiej jak na albumie, póniej (na szczęcie) zaprzestał i umiejetnie to intonował, akcentował raczej niż piewał, i bardzo dobrze, w tym przypadku to zupełnie nie przeszkadza a wręcz pasuje do jego stylu. Our Shangri-La ma już zupełnie inny charakter, tam nie można tak intonować, trzeba cišgnšć, a to czy się uda bardziej lub mniej, u Marka jest raczej dziełem przypadku (to oczywicie moje zdanie)
. Jeszcze innaczej jest gdy piewa się w duecie, w układzie harmonicznym. Tam wymagana jest precyzja bo innaczej efekt jest taki sobie, albo po prostu go nie ma. Ja uwielbiam Marka 'mruczando' i melorecytacje, podoba mi sie również jak piewa na ostatniej płycie, jestem tylko bardzo ciekaw jak zabrzmiš razem z Emmy na koncercie, bo na tych promocyjnych występach nie zachęcajš do natychmiastowego udania się do sklepu po kopię... Cytat:Paradoksalnie Mark Knopfler jest muzycznym analfabeta i nigdy nie ukrywał, że nie umie czytać nut...Nie przeszkadza to mu jednak być Doktorem Nauk Muzycznych University of Newcastle i tworzyć NMW... Nuty nutami, najważniejsze jest wyczucie i autentyczny talent, a tego Markowi nie brakuje. Wykształcenie (jakiekolwiek) nie ma znaczenia jeli jest czysto teoretyczne i oderwane od życia, Marka życiem jest Muzyka, jest w niej zakochany i to wystarcza...

Cytat:Fakunqio >> Nie jestem egzaltowanym licealistš, ale nie lubię wulgarnego języka. Wyluzuj, facet, albo id pokrzyczeć gdzie indziej.Jeli Fakungio będzie ignorować nasze uwagi (i tym samym Nas) to my będziemy ignorować jego.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...