Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r.
No i czas powoli zbierać wskazówki, rady, ewentualne dezyderaty co do następnego zlotu fanów Oczko

Co należy poprawić, co wykorzystać z VII Zlotu, jak poprawić reklamę, i jeszcze bardziej uatrakcyjnić spotkanie?

Myślę, że tutaj można powoli zbierać pomysły.

Chciałem powiedzieć, że w tym roku podobał mi sie pomysł z identyfikatorami, konkursem wiedzy, z naprawdę wartościowymi gadżetami, zdjęcia z miejsc ważnych Marka Knopflera z podpisami, jakość dźwięku (nagłośnienie) w lokalu, możliwość przetrzymania sprzętu przed, jak i po samym zlocie w zamkniętym pomieszczeniu, sprawna i życzliwa obsługa..
(na razie tyle mi się przypomina;P )

a co do możliwości na przyszłość, to może zabrakło mapy z możliwością wpisywania i potwierdzania przybycia forumowiczów z nawet najodleglejszych zakątków kraju i większej mimo wszystko reklamy w mediach...

Jeśli chodzi o salkę do prób, myślałem już na ten temat z Mikołajem oraz Pawłem (perkusistą ekipy Martiego na poprzednich zlotach), żeby coś takiego wynajmować w 5-6 osób, i po prostu spotykać sie tam i grać swoje ulubione kawałki.
Paweł podobno też coś wspominał Bartkowi z Nandu o takim pomyśle.

Gdyby było więcej niż 2-3 osoby chętne, to nad tym pomysłem można byłoby się bardziej pochylić Oczko

To chyba na razie tyle, idę spać, bo jutro wyjazd służbowy o 7.00 Duży uśmiech
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
HOWARD napisał(a):Chciałem powiedzieć, że w tym roku podobał mi sie pomysł z identyfikatorami, konkursem wiedzy, z naprawdę wartościowymi gadżetami, zdjęcia z miejsc ważnych Marka Knopflera z podpisami

Wezmę to zatem na barki ponownie Uśmiech Szkoda że słabo przemyślałem miejsce powieszenia zdjęć, przez co nie wszyscy mogli je obejrzeć. Wrzucę je wieczorem na forum. Z drugiej strony, nie było wiele miejsca w sali na takie rzeczy. Identyfikatorów zakupiłem 50, a i tak ich zabrakło!

Co do konkursu - chyba przegiąłem ze stopniem trudności Oczko Ale było wesoło, a o to przecież chodzi. W przyszłym roku planuję nico inną organizację konkursu. Otóż czytam pytanie, a kto zna odpowiedź, podnosi rękę. Biorę najszybszą osobę; jeśli nie odpowie poprawnie - następną. Po poprawnej odpowiedzi delikwent zostaje już na scenie i do niego jest następne pytanie. Jeśli nie wie, pytanie przechodzi na publiczność. Poprawna odpowiedź nobilituje do wejścia na scenę - itd. Co o tym myślicie?

Cytat:jakość dźwięku (nagłośnienie) w lokalu, możliwość przetrzymania sprzętu przed, jak i po samym zlocie w zamkniętym pomieszczeniu, sprawna i życzliwa obsługa..

Centrala wymiata! Ja bym tam został na następny rok.

Cytat:a co do możliwości na przyszłość, to może zabrakło mapy z możliwością wpisywania i potwierdzania przybycia forumowiczów z nawet najodleglejszych zakątków kraju

Biję się w piersi - miałem się zająć tym tematem i w nawale obowiązków zapomniałem... Za rok się poprawię! To był pierwszy zlot, przy którym byłem pomocnikiem Martineza, jeszcze nie byłem wprawiony Oczko

Cytat:i większej mimo wszystko reklamy w mediach...

W tym roku powysyłałem info do niektórych portali i stacji radiowych, ale tylko parę dni przed zlotem. W przyszłym roku mogę wziąć na siebie tę kwestię; muszę tylko zacząć działać odpowiedni wcześniej.

Cytat:Jeśli chodzi o salkę do prób, myślałem już na ten temat z Mikołajem oraz Pawłem (perkusistą ekipy Martiego na poprzednich zlotach), żeby coś takiego wynajmować w 5-6 osób, i po prostu spotykać sie tam i grać swoje ulubione kawałki.

Dobra myśl.

Kurczę, jeszcze parę godzin temu miałem jakiś fajny nowy pomysł, ale umknął... Jak tylko wróci, to go od razu zapiszę Uśmiech

PS Podobały mi się drinki ;] To można podtrzymać. Podobała mi się autoprezentacja i wackowa relacja z koncertu. Jeśli chcecie, to mogę na za rok przygotować taki "teledysk" ze zdjęciami z tego zlotu, jaki puściłem ze zdjęciami z 2006 Uśmiech

PS Przypomniało mi się! Duży uśmiech Chciałbym przygotować jakiś nieduży album, który stanowiłby swego rodzaju Hyde Park - każdy zlotowicz mógłby tam wpisać cokolwiek mu w duszy gra. Rok później można by to np. odczytać po otwarciu kolejnego zlotu. Dobry pomysł? Oczko

Jeszcze o organizacji. Plany były ambitne, jednak nie da się wszystkiego przewidzieć i nad wszystkim zapanować. Okazało się, że godzina 17:00 była zbyt optymistyczna jak na rozpoczęcie - zróbmy to za rok o 18:00. Na pewno też potrzeba więcej testów sprzętu i nagłośnienia (karaoke). Ale to w zasadzie jedyne co nam słabiej wyszło Oczko
Odpowiedz
Bart sugerujesz ze Wacek na nastepnym zlocie powinien to jeszcze raz zaprezentowac ?Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Nie Duży uśmiech Ale ktoś inny, o innym koncercie.
Odpowiedz
a może by tak wspomnienia z Wrocławia? zapowiada się ciekawie Uśmiech
Odpowiedz
Barto - pomysł z teledyskiem - super
pomysł z albumem w którym można by coś wpisać - też
a ten album to miało by być coś na kształt twojego słynnego zeszytu? Oczko
Odpowiedz
mikołaj napisał(a):a ten album to miało by być coś na kształt twojego słynnego zeszytu? Oczko

Coś w tym duchu Oczko
Odpowiedz
Bart napisał(a):PS Przypomniało mi się! Duży uśmiech Chciałbym przygotować jakiś nieduży album, który stanowiłby swego rodzaju Hyde Park - każdy zlotowicz mógłby tam wpisać cokolwiek mu w duszy gra. Rok później można by to np. odczytać po otwarciu kolejnego zlotu. Dobry pomysł? Oczko
Na spotkaniu pokoncertowym przypomniał mi się ten pomysł. I troszkę go przerobiłam Uśmiech Zrobimy pamiątkowy album forumowy - mamy już pierwszą pamiątkę (kartka z podpisami wszystkich obecnych po koncercie we Wrocławiu).

Zbierajcie pamiątki, z koncertów i spotkań forumowych. W przyszłym roku na zlocie można było by je pozbierać i powklejać (osoby które przywiozą pamiątki mogły by coś o nich napisac). Pozbieramy również wpisy z owego zlotu.

Poszukuję już fajnego albumu. Zobaczymy co z tego wyjdzie?
Odpowiedz
Myślę że bardzo fajny pomysł. Szpilka i Pablo myslicie tak samoUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Szpilko swietny pomyslUśmiech
Odpowiedz
Szpilka, bardzo fajny pomysł:-)

Ja spróbuję poszukać w domu gadżetów ze zlotów, które do tej pory były...
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
1 na 10 mi się udaje Duży uśmiech
jeszcze Bartka i Martineza pognębię Uśmiech
Odpowiedz
a gdzie jest ten wielki baner KNOPFLER.PL
Odpowiedz
jambore napisał(a):a gdzie jest ten wielki baner KNOPFLER.PL
też o to wypytywałam, jeszcze przed ostatnim zlotem. Może Martinez coś wie?
A jak będzie potrzeba to zrobi się nowy Uśmiech
Odpowiedz
szpilka napisał(a):też o to wypytywałam, jeszcze przed ostatnim zlotem. Może Martinez coś wie?
A jak będzie potrzeba to zrobi się nowy Uśmiech

Pamiętam ten banner z koncertu 2008, widziałem was wtedy, robiliście grupowe zdjęcia Oczko gdzieś chyba nawet mam zdjęcie, gdzie w tle jesteście Wy Oczko
"It's the end of a perfect day for all the surfer boys and girls..."
Odpowiedz
Ja nie wiem czy ja go nie mam Duży uśmiech Sprawdze Język
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
BET napisał(a):Ja nie wiem czy ja go nie mam Duży uśmiech Sprawdze Język

ja mam jakiś składany,a chodzi mi o ten z "plandeki tira",
chyba na zlocie 2008 wisiał na ścianie-wtedy były z magnesem,parę osób pewnie je ma,u mnie
ma ją lodówka.
Odpowiedz
Jambi mam do dziś> Choć nie ma go lodówkaUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Witam. Mój pierwszy post. Czy wiadomo gdzie i kiedy w 2011 roku ma się odbyć zlot?

Edycja: aha, chyba doczytałem, ze Kraków. A data?
Odpowiedz
Data jest znana na 100% dopiero po rozpoczęciu zlotu Oczko
Odpowiedz