![]() |
|
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Zloty Knopfler PL (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=11) +---- Dział: 2011 - Zlot VIII (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. (/showthread.php?tid=1529) |
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - HOWARD - 14.06.2010 No i czas powoli zbierać wskazówki, rady, ewentualne dezyderaty co do następnego zlotu fanów ![]() Co należy poprawić, co wykorzystać z VII Zlotu, jak poprawić reklamę, i jeszcze bardziej uatrakcyjnić spotkanie? Myślę, że tutaj można powoli zbierać pomysły. Chciałem powiedzieć, że w tym roku podobał mi sie pomysł z identyfikatorami, konkursem wiedzy, z naprawdę wartościowymi gadżetami, zdjęcia z miejsc ważnych Marka Knopflera z podpisami, jakość dźwięku (nagłośnienie) w lokalu, możliwość przetrzymania sprzętu przed, jak i po samym zlocie w zamkniętym pomieszczeniu, sprawna i życzliwa obsługa.. (na razie tyle mi się przypomina;P ) a co do możliwości na przyszłość, to może zabrakło mapy z możliwością wpisywania i potwierdzania przybycia forumowiczów z nawet najodleglejszych zakątków kraju i większej mimo wszystko reklamy w mediach... Jeśli chodzi o salkę do prób, myślałem już na ten temat z Mikołajem oraz Pawłem (perkusistą ekipy Martiego na poprzednich zlotach), żeby coś takiego wynajmować w 5-6 osób, i po prostu spotykać sie tam i grać swoje ulubione kawałki. Paweł podobno też coś wspominał Bartkowi z Nandu o takim pomyśle. Gdyby było więcej niż 2-3 osoby chętne, to nad tym pomysłem można byłoby się bardziej pochylić ![]() To chyba na razie tyle, idę spać, bo jutro wyjazd służbowy o 7.00
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Bart - 14.06.2010 HOWARD napisał(a):Chciałem powiedzieć, że w tym roku podobał mi sie pomysł z identyfikatorami, konkursem wiedzy, z naprawdę wartościowymi gadżetami, zdjęcia z miejsc ważnych Marka Knopflera z podpisami Wezmę to zatem na barki ponownie Szkoda że słabo przemyślałem miejsce powieszenia zdjęć, przez co nie wszyscy mogli je obejrzeć. Wrzucę je wieczorem na forum. Z drugiej strony, nie było wiele miejsca w sali na takie rzeczy. Identyfikatorów zakupiłem 50, a i tak ich zabrakło!Co do konkursu - chyba przegiąłem ze stopniem trudności Ale było wesoło, a o to przecież chodzi. W przyszłym roku planuję nico inną organizację konkursu. Otóż czytam pytanie, a kto zna odpowiedź, podnosi rękę. Biorę najszybszą osobę; jeśli nie odpowie poprawnie - następną. Po poprawnej odpowiedzi delikwent zostaje już na scenie i do niego jest następne pytanie. Jeśli nie wie, pytanie przechodzi na publiczność. Poprawna odpowiedź nobilituje do wejścia na scenę - itd. Co o tym myślicie?Cytat:jakość dźwięku (nagłośnienie) w lokalu, możliwość przetrzymania sprzętu przed, jak i po samym zlocie w zamkniętym pomieszczeniu, sprawna i życzliwa obsługa.. Centrala wymiata! Ja bym tam został na następny rok. Cytat:a co do możliwości na przyszłość, to może zabrakło mapy z możliwością wpisywania i potwierdzania przybycia forumowiczów z nawet najodleglejszych zakątków kraju Biję się w piersi - miałem się zająć tym tematem i w nawale obowiązków zapomniałem... Za rok się poprawię! To był pierwszy zlot, przy którym byłem pomocnikiem Martineza, jeszcze nie byłem wprawiony ![]() Cytat:i większej mimo wszystko reklamy w mediach... W tym roku powysyłałem info do niektórych portali i stacji radiowych, ale tylko parę dni przed zlotem. W przyszłym roku mogę wziąć na siebie tę kwestię; muszę tylko zacząć działać odpowiedni wcześniej. Cytat:Jeśli chodzi o salkę do prób, myślałem już na ten temat z Mikołajem oraz Pawłem (perkusistą ekipy Martiego na poprzednich zlotach), żeby coś takiego wynajmować w 5-6 osób, i po prostu spotykać sie tam i grać swoje ulubione kawałki. Dobra myśl. Kurczę, jeszcze parę godzin temu miałem jakiś fajny nowy pomysł, ale umknął... Jak tylko wróci, to go od razu zapiszę ![]() PS Podobały mi się drinki ;] To można podtrzymać. Podobała mi się autoprezentacja i wackowa relacja z koncertu. Jeśli chcecie, to mogę na za rok przygotować taki "teledysk" ze zdjęciami z tego zlotu, jaki puściłem ze zdjęciami z 2006 ![]() PS Przypomniało mi się! Chciałbym przygotować jakiś nieduży album, który stanowiłby swego rodzaju Hyde Park - każdy zlotowicz mógłby tam wpisać cokolwiek mu w duszy gra. Rok później można by to np. odczytać po otwarciu kolejnego zlotu. Dobry pomysł? ![]() Jeszcze o organizacji. Plany były ambitne, jednak nie da się wszystkiego przewidzieć i nad wszystkim zapanować. Okazało się, że godzina 17:00 była zbyt optymistyczna jak na rozpoczęcie - zróbmy to za rok o 18:00. Na pewno też potrzeba więcej testów sprzętu i nagłośnienia (karaoke). Ale to w zasadzie jedyne co nam słabiej wyszło
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - MARTINEZ - 16.06.2010 Bart sugerujesz ze Wacek na nastepnym zlocie powinien to jeszcze raz zaprezentowac ?
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Bart - 16.06.2010 Nie Ale ktoś inny, o innym koncercie.
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - szpilka - 16.06.2010 a może by tak wspomnienia z Wrocławia? zapowiada się ciekawie
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - mikołaj - 17.06.2010 Barto - pomysł z teledyskiem - super pomysł z albumem w którym można by coś wpisać - też a ten album to miało by być coś na kształt twojego słynnego zeszytu?
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Bart - 29.06.2010 mikołaj napisał(a):a ten album to miało by być coś na kształt twojego słynnego zeszytu? Coś w tym duchu
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - szpilka - 05.07.2010 Bart napisał(a):PS Przypomniało mi się!Na spotkaniu pokoncertowym przypomniał mi się ten pomysł. I troszkę go przerobiłam Zrobimy pamiątkowy album forumowy - mamy już pierwszą pamiątkę (kartka z podpisami wszystkich obecnych po koncercie we Wrocławiu).Zbierajcie pamiątki, z koncertów i spotkań forumowych. W przyszłym roku na zlocie można było by je pozbierać i powklejać (osoby które przywiozą pamiątki mogły by coś o nich napisac). Pozbieramy również wpisy z owego zlotu. Poszukuję już fajnego albumu. Zobaczymy co z tego wyjdzie? VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Robson - 05.07.2010 Myślę że bardzo fajny pomysł. Szpilka i Pablo myslicie tak samo
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - mirek - 06.07.2010 Szpilko swietny pomysl
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - HOWARD - 09.07.2010 Szpilka, bardzo fajny pomysł:-) Ja spróbuję poszukać w domu gadżetów ze zlotów, które do tej pory były... VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - szpilka - 09.07.2010 1 na 10 mi się udaje jeszcze Bartka i Martineza pognębię
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - jambore - 09.07.2010 a gdzie jest ten wielki baner KNOPFLER.PL VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - szpilka - 09.07.2010 jambore napisał(a):a gdzie jest ten wielki baner KNOPFLER.PLteż o to wypytywałam, jeszcze przed ostatnim zlotem. Może Martinez coś wie? A jak będzie potrzeba to zrobi się nowy
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Piotrec - 10.07.2010 szpilka napisał(a):też o to wypytywałam, jeszcze przed ostatnim zlotem. Może Martinez coś wie? Pamiętam ten banner z koncertu 2008, widziałem was wtedy, robiliście grupowe zdjęcia gdzieś chyba nawet mam zdjęcie, gdzie w tle jesteście Wy
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - BET - 10.07.2010 Ja nie wiem czy ja go nie mam Sprawdze
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - jambore - 10.07.2010 BET napisał(a):Ja nie wiem czy ja go nie mam ja mam jakiś składany,a chodzi mi o ten z "plandeki tira", chyba na zlocie 2008 wisiał na ścianie-wtedy były z magnesem,parę osób pewnie je ma,u mnie ma ją lodówka. VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Robson - 10.07.2010 Jambi mam do dziś> Choć nie ma go lodówka
VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - LeO - 23.08.2010 Witam. Mój pierwszy post. Czy wiadomo gdzie i kiedy w 2011 roku ma się odbyć zlot? Edycja: aha, chyba doczytałem, ze Kraków. A data? VIII Zlot Fanów Marka Knopflera i Dire Straits, Kraków 2011 r. - Bart - 24.08.2010 Data jest znana na 100% dopiero po rozpoczęciu zlotu
|