Ankieta: ...wiadomo by?o w 100% ?e w repertuarze nie pojawi si?ani jeden utw? Dire Straits?
Ankieta jest zamknięta.
zdecydowanie tak
86.00%
43 86.00%
waha?bym si? ale tak
8.00%
4 8.00%
raczej nie
4.00%
2 4.00%
zdecydowanie nie
2.00%
1 2.00%
Razem 50 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy Poszła/poszedłbyœ Na Koncert M K Gdyby...
Bardzo proste pytanie, które zadałem Robsonowi (w ciut innej formie) w naszej pokoncertowej audycji. Bardzo jestem ciekaw Waszych głosów, szczególnie zachęcam do udziału nowych Forumowiczów (oczywiœcie stare wygi też Oczko)
OdpowiedŸ uzasadnij Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Ludzie przeciez te muzyke tworzy Mark a to wystarczy
Odpowiedz
o ojej jako pierwszy oddałem głos na " Zdecydowanie Tak "

uzasadnić ?

yyy jak ma się całš kolekcję solowych płyt Knopflera gdzie nie ma repertuaru Dire Straits to chyba nie trzeba uzasadniać. Dwa w obojętnie której płycie MK czy to Golden Heart czy Shangri-La , jest gitara z Dire Straits i głos Dire Straits Oczko

a trzy po prostu lubię wolne ballady Knopflera. Nie samym Money For Nothing człowiek żyje Oczko
[Obrazek: dsd6ad.jpg]
[Obrazek: ds25815.jpg]
[Obrazek: ds3cf62.jpg]
[Obrazek: ds4914d.jpg]
Odpowiedz
Zaznaczyłem jedynkę , chociaz byłby żal , Bia, LH, TR Oczko
Odpowiedz
"Zdecydowanie tak" - uzasadnienie jest proste, po prostu wolę twórczoœć solowš MK Uśmiech
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
W sumie tego typu pytanie nie ma raczej sensu na Forum Fanów MK Oczko Sorry Szczęśliwy

Zastanawiam się tylko czy Torwar byłby tak samo pełen gdyby tak postawić sprawę przed koncertem...?
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 15 2008, 11:27 PM
W sumie tego typu pytanie nie ma raczej sensu na Forum Fanów MK Oczko Sorry Szczęśliwy

Zastanawiam się tylko czy Torwar byłby tak samo pełen gdyby tak postawić sprawę przed koncertem...?
Mimo wszystko przypuszczam ,że byłby za mały gdyby koncert reklamowano jako Dire Straits Wywracanie oczami
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 15 2008, 11:27 PM

Problem jest zupełnie inny - Torwar nie byłby wystarczajšcy, gdyby przed koncertem postawić sprawę inaczej, tzn. zareklamować Marka Knopflera i skojarzyć go z Dire Straits. Myœlę, że powinnieneœ zwrócić także na to uwagę.

Z Knopflerem sprawa jest œmieszna, w Polsce zdecydowana większoœć osób skojarzy Stinga z The Police lub Bono z U2.
Knopflera z rozpoznawalnym Dire Straits nie kojarzy bardzo dużo osób.
Znam nawet osoby, które naprawdę lubiš i znajš DS, ale nazwiska Knopflera nie znały. Tak naprawdę jest to doœć paradoksalne, ponieważ doskonale wiemy, że Knopflerem dla Dire Straits znaczył dużo więcej niż np. Bono dla U2, który, choć ważny, ma obok siebie niemniej ważnego The Edge`a. W Dire Straits Knopfler był jedyny i najważniejszy, przynajmniej moim zdaniem.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jambore+May 15 2008, 11:31 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (jambore @ May 15 2008, 11:31 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-koobaa@May 15 2008, 11:27 PM

Mimo wszystko przypuszczam ,że byłby za mały gdyby koncert reklamowano jako Dire Straits Wywracanie oczami [/b][/quote]
Mojego posta napisałem nie widzšc tego ;>
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Zdecydowanie tak - dla mnie od samego poczatku po dzis dzien to jest muzyka Knopflera, mimo ze wczesniej wychodzila pod szyldem DS. Koncert bylby ubozszy o pare klasykow ale bogatszy o nowe melodie. Knopfler to Knopfler, nie ma to tamto :]
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by numitor@May 15 2008, 05:38 PM
Problem jest zupełnie inny - Torwar nie byłby wystarczajšcy, gdyby przed koncertem postawić sprawę inaczej, tzn. zareklamować Marka Knopflera i skojarzyć go z Dire Straits. Myœlę, że powinnieneœ zwrócić także na to uwagę.

Co do tego, że Torwar byłby za ciasny, gdyby skojarzyć koncert Marka z Dire Straits, nie mam ŻADNYCH wštpliwoœci. Zastanawia mnie właœnie sytuacja odwrotna, o której napisałem w pytaniu. Ilu ludzi przyszło na Torwar tylko by usłyszeć stare hity DS a ilu ludzi w Polsce przychodzi na koncert by usłyszeć artystę jakim obecnie jest Mark i dla nich wszystko jedno czy będzie w repertuarze DS czy nie. Oczywiœcie na tym Forum jest to pytanie jest trochę nietrafione ale być może sš tu osoby myœlšce o Marku głównie w kategoriach DS.
Odpowiedz
jak widzę póki co jako pierwszy wyłamałem się z ogólnego trendu, czyli raczej bym nie poszedł.. a dlaczego?? moim zdaniem MK za bardzo przegina z country, to nie moje klimaty, może gdyby bardziej poszedł w kierunku bluesa to bym odpowiedział inaczej, oczywiœcie pojedyncze kawałki z solowej twórczoœci bardzo mi się podobajš, ale jak się porówna iloœć fajnych kawałów do niefajnych (dla mnie oczywiœcie) z twórczoœci solowej do DS jest jako teraz modnie się mówi porażajšca na niekorzyœć solowej, a już płyta Ragpicker's Dream poraża mnie nudš (pisałem już kiedyœ o tym na forum) i country and western, który dla mnie jest po prostu trudny do zniesienia, niestety Mistrz sie starzeje i od dawna podšża w kierunku, który nie do końca jest dla mnie do zaakceptowania...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Piotrd@May 15 2008, 11:52 PM
jak widzę póki co jako pierwszy wyłamałem się z ogólnego trendu, czyli raczej bym nie poszedł.. a dlaczego?? moim zdaniem MK za bardzo przegina z country, to nie moje klimaty, może gdyby bardziej poszedł w kierunku bluesa to bym odpowiedział inaczej, oczywiœcie pojedyncze kawałki z solowej twórczoœci bardzo mi się podobajš, ale jak się porówna iloœć fajnych kawałów do niefajnych (dla mnie oczywiœcie) z twórczoœci solowej do DS jest jako teraz modnie się mówi porażajšca na niekorzyœć solowej, a już płyta Ragpicker's Dream poraża mnie nudš (pisałem już kiedyœ o tym na forum) i country and western, który dla mnie jest po prostu trudny do zniesienia, niestety Mistrz sie starzeje i od dawna podšża w kierunku, który nie do końca jest dla mnie do zaakceptowania...
to nie jest tak, ze myœlę o nim w kategoriach DS, tylko ja lubię starego dobrego rocka, a nie koniecznie przepadam za "wsiowym" Oczko country and western z obecnej twórczoœci MK...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@May 15 2008, 11:50 PM
Zdecydowanie tak - dla mnie od samego poczatku po dzis dzien to jest muzyka Knopflera, mimo ze wczesniej wychodzila pod szyldem DS. Koncert bylby ubozszy o pare klasykow ale bogatszy o nowe melodie. Knopfler to Knopfler, nie ma to tamto :]
Jak przedmówca...
Bet, czytasz w moich myœlach.
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Rozumiem Piotrd Uśmiech. Niefortunnie sformułowanie z mojej strony. Twoje argumenty sš jak najbardziej na miejscu, choć osobiœcie mnie się podoba obcena droga maestro.
Odpowiedz
zaznaczylem odp. nr 1 poniewaz dla mnie Dire Straits kojarzylo i nadal kojarzy się przede wszystkim z Markiem Knopflerem, Markiem Knopflerem otoczonym wysokiej klasy instrumentalistami. Jednak nie zmnienia to faktu, ze caloksztalt tworczosci DS zawdziecza sie jednej osobie - MK.
Moze dlatego bedac 3 lata temu w Spodku i podobnie 2 tygodnie temu na Torwarze czulem sie jakby spelnialo sie jedno z moich najwiekszych marzen, czyli uczestnictwo w koncercie Dire Straits. Dire Straits ktore od jakiegos czasu wystepuje "pod nazwa Mark Knopfler".
Nie wiem czy Wy Drodzy Forumowicze podobnie odbieracie album "On Every Street" ale dla mnie byl on czyms w rodzaju plynnego przejscia spod szyldu Dire Straits do Mark Knopfler, tzn. mam na mysli to ze bardziej przypomina mi on solowa tworczosc Knopflera niz dokonania Dire Straits z czasow "Making Movies".
Innymi slowy podsumowujac: Tak samo bardzo jak pokochalem Dire Straits tak samo mocno nadal kocham brzmienie gitary i glos Marka Knopflera, wiec na informacje o koncercie od razu pobieglbym kupic bilet.

P.S. Zreszta na potwierdzenie moich slow przed zadnym z koncertow nie sprawdzam setlisty (w przypadku Knopflera najwazniejsze jest to ze poslucham i zobacze mojego idola i nie ma znaczenia ktore utwory zagra, bo ktorych by nie wybral i tak bedzie pieknieUśmiech) Moi Towarzysze Podrozy na Torwar moga potwierdzicUśmiech (Macku, Igorze, Bartku - goraco pozdrawiamUśmiech)

W.
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 15 2008, 11:52 PM
Oczywiœcie na tym Forum jest to pytanie jest trochę nietrafione ale być może sš tu osoby myœlšce o Marku głównie w kategoriach DS.
Dyskusja, która rozgorzała na forum po wydaniu K2GC jest dowodem na to, że jest tu wielu zagorzałych fanów Marka głównie w kategoriach DS.
Myœlę, że wszyscy pamiętamy tš dyskusję... :ph34r:
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom+May 16 2008, 12:00 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (anrom @ May 16 2008, 12:00 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-koobaa@May 15 2008, 11:52 PM
Oczywiœcie na tym Forum jest to pytanie jest trochę nietrafione ale być może sš tu osoby myœlšce o Marku głównie w kategoriach DS.
Dyskusja, która rozgorzała na forum po wydaniu K2GC jest dowodem na to, że jest tu wielu zagorzałych fanów Marka głównie w kategoriach DS.
Myœlę, że wszyscy pamiętamy tš dyskusję... :ph34r: [/b][/quote]
Ale koncert pogodził wszystkich Szczęśliwy
Odpowiedz
Bo muzyka lagodzi obyczaje Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Piotrd@May 15 2008, 11:55 PM
to nie jest tak, ze myœlę o nim w kategoriach DS, tylko ja lubię starego dobrego rocka, a nie koniecznie przepadam za "wsiowym" Oczko country and western z obecnej twórczoœci MK...
wsiowym?

Duży uśmiech Szczęśliwy
Odpowiedz