Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recenzje Płyty "all The Roadrunning"
Dobra robota !!

Duży uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Gdyby nie to, że płytę już posiadam, to po przeczytaniu tej recenzji szybko biegłbym do sklepu. A tak włšczam tylko 'repeat all' w odtwarzaczu i jest ok.
To dobra recenzja o płycie a nie o tym czy Mark chce zarobić i szuka nowych możliwoœci w tym temacie.
Odpowiedz
...gdyby nie ta 'wielka woda' wyslalabym autorowi 'mississippi' Oczko w postaci magnoli Wywracanie oczami Uśmiech bo po lekturze nawet love and happiness brzmi troszke lepiej Oczko
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
brawo! œwietna robota!
Odpowiedz
Też bardzo mi się podoba Uśmiech Rzetelna, fachowa robota i co bardzo ważne opisany utwór po utworze ale nie mogło być inaczej skoro recenzja jest pióra Kuby. Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Przypuszczam ,że Olapha Oczko
Odpowiedz
Ale podpisane jest Kuba Olesiński przecież :wacko:
Odpowiedz
znowu dałem ciała???? :o
Odpowiedz
Autorem jest Kooba, redaktorem - ja. Oczko
Odpowiedz
No to dałem tylko pół ciała Język
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@May 3 2006, 11:13 AM
Gdyby nie to, że płytę już posiadam, to po przeczytaniu tej recenzji szybko biegłbym do sklepu.
A ja szybko włożyłem płytę do mojego starego sprzętu grajšcego i nacisnšłem "play" Duży uśmiech

Ja odbieram muzykę w dużym stopniu intuicyjnie, albo mi się coœ podoba, albo nie. Często nie wiem, dlaczego coœ do mnie przemawia lub odrzuca, nawet jak się nad tym zastanawiam. Recenzent natomiast musi to nazwać, i to w sposób, który czytelnikowi wyda się atrakcyjny. Stšd powstajš krzywdzšce oceny, tym bardziej, jeœli wpływ na ich powstawnie ma brak wiedzy.
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Nie potrafie tego wytłumaczyc, - wstyd się przyznac ale nigdy nie wysłuchałem całej płyty oprócz DS i MK za jednym "podejœciem".
Nowš "Drogę" MK i EH słucham za jednym podejœciem i jeszcze repet all Uśmiech
Odpowiedz
przeglšdam dzisiaj sobie teletydzień... kawka, œniadanie itp... i nagle o mało się nie zakrztusiłam... oto jest recenzja płyty MK & EH... i to jaka Duży uśmiech

w skrócie, bo recenzja jest doœć długa:

"Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyœci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Dlatego właœnie nie ma tu piosenek pisanych z myœlš o listach przebojów. Jest za to pięknie."

"Tym, co łšczy Harris i Knopflera, jest dojrzałoœć i klasa."

"Jednak największym smaczkiem All The Roadrunning nie sš melodie oraz aranżacyjne smaczki, a współbrzmienie głosów Harris i Knopflera. Chwilami słuchajšc tego albumu, mamy wrażenie, że to rozmowa dwojga dojrzałych partnerów. Jego niskie, szorstkie melorecytacje i jej wysoki, mocny œpiew dajš nam poczucie obcowania z mšdrš, doœwiadczonš parš. Dwojgiem luidzi, których mšdroœć życiowa przyda się każdemu z nas.

Tomasz Lada"

Jestem mile zaskoczona takš recenzjš w zwykłej gazecie telewizyjnej.

Drugi raz w życiu sięgnęłam po tš gazetę... to się nazywa szczęœcie Uśmiech
Odpowiedz
A tytuł brzmi "Piosenki ze smakiem"
"Nastrojowe, oparte na gitarowych tematach ballady".
Odpowiedz
za to pan Ziebinski w Newsweek'a twierdzi, ze 'niby wszystko na plycie pasuje, brzmi znakomicie, ale czuje sie brak czegos'. Mark Knopfler jego zdaniem 'chyba zbyt powaznie podchodzi do granej przez siebie muzyki, pozbawiajac jej luzu'. W glosie Emmy 'zabraklo zas pasji', ktora ponoc pojawila sie w 'podobnych piosenkach na solowym albumie Ryana Adamsa 'Hearbreaker' .

zdecydowanie bardziej wole sniadanie i kawke z panem Lada Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Ptysia a możesz całoœć przytoczyć to tak w razie gdybyœmy już nie dostali tego teletygodnia. Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@May 12 2006, 01:19 PM
Ptysia a możesz całoœć przytoczyć to tak w razie gdybyœmy już nie dostali tego teletygodnia. Oczko
Proszę bardzo Uśmiech

Mark Knopfler i Emmylou Harris - Po raz pierwszy razem

Piosenki ze smakiem

Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyœci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Dlatego właœnie nie ma tu piosenek pisanych z myœlš o listach przebojów. Jest za to piękno.

Emmylou Harris za gwiazdę muzyki country została uznana przed blisko 40 laty. I mimo, że nowe albumy nagrywa rzadko, jej pozycja jest wcišż niepodważalna. Mark Knopfler osišgnšł wyżyny w latach 80., prowadzšc grupę Dire Straits. Jego zespół wylansował kilkanaœcie przebojów i sprzedał kilkadziesišt milionów płyt, zyskujšc aplauz zarówno ze strony publicznoœci, jak i krytyki. Po rozpadzie zespołu z powodzeniem prowadzi karierę solowš. Nie produkuje może teraz takiej iloœci przebojów, ale jego kolejne albumy sš wielkimi wydarzeniami, a na koncerty przychodzš komplety publicznoœci.

Choć zarówno Harris jak i Knopfler sš wielkimi gwiazdami, ich artystyczne drogi sš od siebie bardzo odległe. Choć były lider Dire Straits chwilami romansował z muzykš country, a Harris - w latach 70. - z rockiem, to wydawałoby się, że ich współpraca artystyczna jest niemożliwa, a nawet bezsensowna. A jednak...

Tym, co łšczy Harris i Knopflera, jest dojrzałoœć i klasa. Właœnie wokół nich został zbudowany ich wspólny album. Obydwoje nie muszš nic udowadniać, tworzyć na siłę piosenek z nadziejš na triumfy na listach przebojów. Mogli po prostu napisać dobre piosenki i wspólnie je nagrać.

Album "All the Roadrunning" wypełnia 12 utworów. To podobne do siebie w klimacie, oparte na gitarowych tematach, nastrojowe ballady. Snujš się leniwie, otulajšc słuchaczy smakami dojrzałoœci i spełnienia. Pozbawione nachalnoœci melodie kojš nas, sprawiajšc, że przy tej płycie doskonale odpoczywamy.

Jednak największym smaczkiem "All The Roadrunning" nie sš melodie oraz aranżacyjne smaczki, a współbrzmienie głosów Harris i Knopflera. Chwilami słuchajšc tego albumu, mamy wrażenie, że to rozmowa dwojga dojrzałych partnerów. Jego niskie, szorstkie melorecytacje i jej wysoki, mocny œpiew dajš nam poczucie obcowania z mšdrš, doœwiadczonš parš. Dwojgiem ludzi, których mšdroœć życiowa przyda się każdemu z nas.

Tomasz Lada"
Odpowiedz
Dziękuje Ptysia. Oczko I aż miło poczytać. Autor serio potraktował płytę i jak dla mnie bardzo trafnie odczytał jej mšdroœć i przesłanie.
Odpowiedz
Tacy porzšdni recenzenci, a w takich marnych gazetach pracujš. Oczko
Odpowiedz
wzišłem właœnie do reki program tv (Tele Tydzień), pozycja może nienajambitniejsza ;]...
ale co tam piszš:

tytuł: PIOSENKI ZE ZMAKIEM

"... Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyœci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Slatego właœnie nie ma tu piosenek pisanych z myœlš o listach przebojów. Jest za to piękno..."

i to chyba motto recenzji, z którym nie zgodzić się trudno
Odpowiedz