Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Recenzje Płyty "all The Roadrunning" (/showthread.php?tid=381)

Strony: 1 2 3 4

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dudageo - 30.04.2006

wiem, że rzetelnoœć dziennikarska to temat stary jak œwiat i już nie raz pojawiał isę na łamach naszego Forum, ale chciałbym podzielić się wrażeniami z przeczytanych różnych recenzji płyty Marka z Emmylou, które pojawiaja się już tu i ówdzie w gazetach... no i niestety sš one bardzo powœcišgliwe, a to ze względu na...ich wyraŸnš nieznajomoœć przez piszšcych recenzję "dziennikarzy"
W sobotnim numerze nowego "Dziennika" jest krótka notka, której podsumowaniem sš słowa "kiedy nagle ryzykantka porzuca eksperyment a muzyczny oportunista wybiera ekstrawagancję, nie ma co liczyć na arcydzieło" hmmm.... :wacko:
ale skoro się pisze takie słowa jak "oprócz premierowych kompozycji na All the Roadrunning trafiły piiosenki znane z wczeœniejszych albumów Knopflera. Dzięki aksamitnemu głosowi Emmylou brzmiš jednak zgoła inaczej niż na wydanym przed szeœciu laty Sailing To Philadelphia' to znajomoœć rzeczy przez tego pana mówi sama za siebie...
W najnowszym numerze "Premiery" także ktoœ się sili na recenzję płyty i pisze, że "pokusie zarobienia paru euro na chwilowej koniunkturze nie oparł się nawet Bogu ducha winny lider Dire Straits. Jego najnowszy album to duet z gwiazda country Emmylou Harris i jak łatwo przewidzieć, zawiera niezbyt wyszukane kowbojskie melodie (!!!Oczko...." i dalej "gdyby usłyszeć w radiu jeden czy dwa utwory, można by jeszcze przejœć oboik nich obojętnie. Jednak w kilkudziesięciominutowej dawce jest to zwyczajnie niestrawne. Ot, kolejny wymyslony w biurze marketingowym produkt, obliczony na wyciœnięcie pieniedzy od fanów Dire Straits i countrowych neofitów..."
No powiem Wam, że jestem oburzony takim postawieniem sprawy, bo po pierwsze jako fan DS nie czuje się oszukany i "wyciœnięty" z pieniędzy a po drugie nie znoszę, jak się do opisaywania sprawy biorš ludzie nie kompetentni, którym do głowy nie przysżło nawet przesłuchanie płyty i zapoznanie się, przynajmniej pobieżnie, z twórczoœcia zarówno MK jak i EH. Ot, kolejny "dziennikarzyna" wymyœlony w biurze marketingowym gazety, aby zapełnić wolnš kolumnę w rubryce "Recenzje"... To tyle ode mnie.... Co o tym sšdzicie?

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 30.04.2006

Ci krytycy chyba nawet nie słyszeli, (albo nie było ich wtedy na œwiecie) że w 1990r Mark już nagrywał płytę w tym stylu z Chetem Atkinsem. Zresztš szkoda słów. Wiem tylko, że słucham niemodnego dzisiaj artysty, który dostarcza mi wrażeń i wzruszeń od 20 lat i wypociny pseudokrytyków nie robiš na mnie żadnego wrażenia.

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - marcin.h - 30.04.2006

Co tu dużo gadać
Duży uśmiech Duży uśmiech Uśmiech Duży uśmiech Uśmiech Uśmiech Duży uśmiech
Tak się uœmiałem przy tekœcie o kompozycjach z poprzednich albumów, reszta jest po prostu żenujšca.

no comments

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 30.04.2006

W poniedziałek będzie do przeczytania recenzja napisana przez człowieka baaaardzo kompetentnego. Oczko

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dudageo - 30.04.2006

gdzie?

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 30.04.2006

Napiszę jutro. Język

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dziadek - 01.05.2006

Strasznie mnie zaciekawił ten temat! Również szukałem muzycznych recenzji tej płyty, i znalazłem tylko jednš, za to w porównaniu z cytowanymi powyżej, chyba najbliższa prawdzie.
Denerwuje trochę powielanie przez wszystkich „znawców” nieprawdziwego zdania o przyczynach powstania płyty: a że to chęć stworzenia „tak jak inni” duetu, sposób na zdobycie- odbudowanie popularnoœci, czy podreperowanie finansów... szkoda, że brak zwykłej rzetelnoœci...
Po przeczytaniu „ Premierowej” recenzji chętnie odpowiedziałbym fraszkš Sztaudyngera:
„Krytyk i eunuch z jednej sš parafii
Obydwaj wiedzš jak, a żaden nie potrafii”

Wprost, 23 kwietnia Nr 16

[Obrazek: scanne1n6yy.th.jpg]

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ania - 01.05.2006

dokladnie dziadku! Sztaudynger genialnie to ujal, do tego dowcipnie Szczęśliwy
przyznam sie, ze przeczytalam tylko jedna recenzje, ta ktora sie pojawila na merlinie- utrzymana zdecydowanie w innym tonie. tymczasem po przeczytaniu tych cytowanych fragmentow na forum prawda okazuje sie byc, ze 'krytyka, to zemsta umysłów jałowych nad twórczymi' ot co!

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 01.05.2006

a propos merlina Uśmiech ...na merlinie "all the road running" utrzymuje się na pozycji 8 wœród bestsellerów za ostatnie 14 dni... zaœ w całym kwietniu została uplasowana na miejscu 25...

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 01.05.2006

Lubię czytać recenzje ale coraz częœciej nie wiem czy się denerwować czy po prostu pokiwać głowš z politowaniem dla piszšcego :ph34r:

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - hillbilly - 01.05.2006

Prawda jest zawsze gdzieœ po œrodku....

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 01.05.2006

Tak do końca to nie ma sensu przejmować się recenzjami bo np. jakaœ płyta ma rewelacyjne recenzje, kupujesz i po kilku przesluchaniach wyrzucasz bo cię skręca. Każdy ma swój gust i nim się powinien kierować. Jeœli coœ się nie podoba to i tysišc pozytywnych recenzji tego nie zmieni.

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Toloth - 02.05.2006

Może nie na temat, ale miło mi się zrobiło jak będšc na wymianie w w Niemczech widziałem wielkie billboardy na ulicach z reklamš płyty "nowy duet dwóch legend" i takie sympatyczne zdjęcie MK i EH na czarnym tle. Fajne te Niemcy. Pozdrawiam Uśmiech

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - MARTINEZ - 02.05.2006

zapros cala klase na zlot Uśmiech czy z kim to tam sie wymieniasz Duży uśmiech

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Adam87 - 02.05.2006

ci dziennikarze powinni 5 razy z rozpędu wbiec na œciane zanim coœ napiszš , żurnaliœci :angry: żaden z nicz nawet do pięt stup Marka Knopflera nie sięga jak majš coœ napisac to niech lepiej nic niepiszš Oczko

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - aaadam - 02.05.2006

Czy ktoœ może wystawić tej płycie ocenę w skali (1-6)?

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 03.05.2006

Już gdzieœ to robiłem - dla mie w skali do 6pkt, 5 z minusem tak jak Shangri La.
Pkt 1- MK
pkt 2 -Gitara MK
pkt 3- vokal MK
pkt 4 - będę na koncercie( przynajmniej mam zamiar)
pkt 5- nie wszystko do mnie przemawia(-)
pkt 6- długo oswajałem się z głosem EH (-)

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - aaadam - 03.05.2006

dzięki Duży uśmiech

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 03.05.2006

Już jest. Miała być w poniedziałek, ale redaktorzy nie zdšżyli na czas. Oczko

Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 03.05.2006

Cytat:Originally posted by olaph72@May 3 2006, 04:46 AM
Już jest. Miała być w poniedziałek, ale redaktorzy nie zdšżyli na czas. Oczko
wreszcie porzšdna recenzja... nie jakieœ kilka zdań, ale rzetelne potraktowanie sprawy Uśmiech ... po prostu super Duży uśmiech