![]() |
|
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Recenzje Płyty "all The Roadrunning" (/showthread.php?tid=381) |
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dudageo - 30.04.2006 wiem, że rzetelnoć dziennikarska to temat stary jak wiat i już nie raz pojawiał isę na łamach naszego Forum, ale chciałbym podzielić się wrażeniami z przeczytanych różnych recenzji płyty Marka z Emmylou, które pojawiaja się już tu i ówdzie w gazetach... no i niestety sš one bardzo powcišgliwe, a to ze względu na...ich wyranš nieznajomoć przez piszšcych recenzję "dziennikarzy" W sobotnim numerze nowego "Dziennika" jest krótka notka, której podsumowaniem sš słowa "kiedy nagle ryzykantka porzuca eksperyment a muzyczny oportunista wybiera ekstrawagancję, nie ma co liczyć na arcydzieło" hmmm.... :wacko: ale skoro się pisze takie słowa jak "oprócz premierowych kompozycji na All the Roadrunning trafiły piiosenki znane z wczeniejszych albumów Knopflera. Dzięki aksamitnemu głosowi Emmylou brzmiš jednak zgoła inaczej niż na wydanym przed szeciu laty Sailing To Philadelphia' to znajomoć rzeczy przez tego pana mówi sama za siebie... W najnowszym numerze "Premiery" także kto się sili na recenzję płyty i pisze, że "pokusie zarobienia paru euro na chwilowej koniunkturze nie oparł się nawet Bogu ducha winny lider Dire Straits. Jego najnowszy album to duet z gwiazda country Emmylou Harris i jak łatwo przewidzieć, zawiera niezbyt wyszukane kowbojskie melodie (!!! ...." i dalej "gdyby usłyszeć w radiu jeden czy dwa utwory, można by jeszcze przejć oboik nich obojętnie. Jednak w kilkudziesięciominutowej dawce jest to zwyczajnie niestrawne. Ot, kolejny wymyslony w biurze marketingowym produkt, obliczony na wycinięcie pieniedzy od fanów Dire Straits i countrowych neofitów..."No powiem Wam, że jestem oburzony takim postawieniem sprawy, bo po pierwsze jako fan DS nie czuje się oszukany i "wycinięty" z pieniędzy a po drugie nie znoszę, jak się do opisaywania sprawy biorš ludzie nie kompetentni, którym do głowy nie przysżło nawet przesłuchanie płyty i zapoznanie się, przynajmniej pobieżnie, z twórczocia zarówno MK jak i EH. Ot, kolejny "dziennikarzyna" wymylony w biurze marketingowym gazety, aby zapełnić wolnš kolumnę w rubryce "Recenzje"... To tyle ode mnie.... Co o tym sšdzicie? Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 30.04.2006 Ci krytycy chyba nawet nie słyszeli, (albo nie było ich wtedy na wiecie) że w 1990r Mark już nagrywał płytę w tym stylu z Chetem Atkinsem. Zresztš szkoda słów. Wiem tylko, że słucham niemodnego dzisiaj artysty, który dostarcza mi wrażeń i wzruszeń od 20 lat i wypociny pseudokrytyków nie robiš na mnie żadnego wrażenia. Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - marcin.h - 30.04.2006 Co tu dużo gadać Tak się umiałem przy tekcie o kompozycjach z poprzednich albumów, reszta jest po prostu żenujšca. no comments Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 30.04.2006 W poniedziałek będzie do przeczytania recenzja napisana przez człowieka baaaardzo kompetentnego.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dudageo - 30.04.2006 gdzie? Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 30.04.2006 Napiszę jutro.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - dziadek - 01.05.2006 Strasznie mnie zaciekawił ten temat! Również szukałem muzycznych recenzji tej płyty, i znalazłem tylko jednš, za to w porównaniu z cytowanymi powyżej, chyba najbliższa prawdzie. Denerwuje trochę powielanie przez wszystkich znawców nieprawdziwego zdania o przyczynach powstania płyty: a że to chęć stworzenia tak jak inni duetu, sposób na zdobycie- odbudowanie popularnoci, czy podreperowanie finansów... szkoda, że brak zwykłej rzetelnoci... Po przeczytaniu Premierowej recenzji chętnie odpowiedziałbym fraszkš Sztaudyngera: Krytyk i eunuch z jednej sš parafii Obydwaj wiedzš jak, a żaden nie potrafii Wprost, 23 kwietnia Nr 16
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ania - 01.05.2006 dokladnie dziadku! Sztaudynger genialnie to ujal, do tego dowcipnie przyznam sie, ze przeczytalam tylko jedna recenzje, ta ktora sie pojawila na merlinie- utrzymana zdecydowanie w innym tonie. tymczasem po przeczytaniu tych cytowanych fragmentow na forum prawda okazuje sie byc, ze 'krytyka, to zemsta umysłów jałowych nad twórczymi' ot co! Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 01.05.2006 a propos merlina ...na merlinie "all the road running" utrzymuje się na pozycji 8 wród bestsellerów za ostatnie 14 dni... za w całym kwietniu została uplasowana na miejscu 25...
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 01.05.2006 Lubię czytać recenzje ale coraz częciej nie wiem czy się denerwować czy po prostu pokiwać głowš z politowaniem dla piszšcego :ph34r: Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - hillbilly - 01.05.2006 Prawda jest zawsze gdzie po rodku.... Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 01.05.2006 Tak do końca to nie ma sensu przejmować się recenzjami bo np. jaka płyta ma rewelacyjne recenzje, kupujesz i po kilku przesluchaniach wyrzucasz bo cię skręca. Każdy ma swój gust i nim się powinien kierować. Jeli co się nie podoba to i tysišc pozytywnych recenzji tego nie zmieni. Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Toloth - 02.05.2006 Może nie na temat, ale miło mi się zrobiło jak będšc na wymianie w w Niemczech widziałem wielkie billboardy na ulicach z reklamš płyty "nowy duet dwóch legend" i takie sympatyczne zdjęcie MK i EH na czarnym tle. Fajne te Niemcy. Pozdrawiam
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - MARTINEZ - 02.05.2006 zapros cala klase na zlot czy z kim to tam sie wymieniasz
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Adam87 - 02.05.2006 ci dziennikarze powinni 5 razy z rozpędu wbiec na ciane zanim co napiszš , żurnalici :angry: żaden z nicz nawet do pięt stup Marka Knopflera nie sięga jak majš co napisac to niech lepiej nic niepiszš
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - aaadam - 02.05.2006 Czy kto może wystawić tej płycie ocenę w skali (1-6)? Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 03.05.2006 Już gdzie to robiłem - dla mie w skali do 6pkt, 5 z minusem tak jak Shangri La. Pkt 1- MK pkt 2 -Gitara MK pkt 3- vokal MK pkt 4 - będę na koncercie( przynajmniej mam zamiar) pkt 5- nie wszystko do mnie przemawia(-) pkt 6- długo oswajałem się z głosem EH (-) Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - aaadam - 03.05.2006 dzięki
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 03.05.2006 Już jest. Miała być w poniedziałek, ale redaktorzy nie zdšżyli na czas.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 03.05.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@May 3 2006, 04:46 AMwreszcie porzšdna recenzja... nie jakie kilka zdań, ale rzetelne potraktowanie sprawy ... po prostu super
|