Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
GET LUCKY TOUR - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: GET LUCKY TOUR (/showthread.php?tid=1202)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

GET LUCKY TOUR - adam82 - 03.09.2009

Osobiście liczę na tę nową halę w Łodzi. Kongresowa może ma i brzmienie (którego nie mają ani Spodek ani Torwar), oraz urok, ale jest mała, przec co będzie mało biletów. A co za tym idzie będzie drożej.

GET LUCKY TOUR - olaph72 - 03.09.2009

macsa napisał(a):liczyłem jednak, że przelecisz się z nami konfortowym samolocikem do Londynu

Z tym komfortem to chyba przesadziłeś, Maciek. Oczko

GET LUCKY TOUR - macsa - 03.09.2009

Olafie - w porównaniu z pięciogodzinną podróżą pociągiem, która miał na myśli Robson ?

GET LUCKY TOUR - koobaa - 03.09.2009

Gdzie te czasy w których wyjazd do Londynu na koncert to była prawdziwa wyprawa. 24 godziny w samochodzie lub autobusie, potem chwile nerwów w Dover czy pan urzędnik imigracyjny wpuści czy nie.
Teraz to się wydaje tak odległe. Wsiadasz w samolot, który jest tańszy od autobusu i jesteś w centrum Londynu w 2 godziny.

W sumie to dobrze, że tak jest. Ale tamte wyprawy okupione znacznie większym wysiłkiem mają w sobie coś takiego nostalgicznego czego trochę mi brakuje w dzisiejszym "łatwym" świecie. To trochę podobne do zbierania bootlegów za dawnych lat, kiedy płaciło się za nie ciężkie pieniądze a teraz można mieć największe skarby za jednym kliknięciem. Lepiej? Niby tak! Tylko jakoś o wiele mniej sentymentalnie. Ale kto dzisiaj jest sentymentalny...? Oczko

GET LUCKY TOUR - Robson - 03.09.2009

Wydaje mi się że to proces nieodwaracalny i będzie jeszcze mniej sentymentalnie ale doskonale wiem o co Ci chodzi Kuba bo mam tak samo.

GET LUCKY TOUR - ania - 03.09.2009

koobaa...this is all the heaven we've got, right here where we are, in our shangri-la... Oczko

GET LUCKY TOUR - Ania_M - 03.09.2009

Z tego, co zrozumiałam, daty wszystkich koncertów będą uzupełniane w ciągu kolejnego miesiąca, więc liczę na to i głęboko wierzę, że Polska jeszcze się pojawi... I obym się nie pomyliła, tego życzę i sobie i WamUśmiech

GET LUCKY TOUR - Andrzej - 03.09.2009

koobaa napisał(a):Gdzie te czasy w których wyjazd do Londynu na koncert to była prawdziwa wyprawa. 24 godziny w samochodzie lub autobusie, potem chwile nerwów w Dover czy pan urzędnik imigracyjny wpuści czy nie.
Teraz to się wydaje tak odległe. Wsiadasz w samolot, który jest tańszy od autobusu i jesteś w centrum Londynu w 2 godziny.

W sumie to dobrze, że tak jest. Ale tamte wyprawy okupione znacznie większym wysiłkiem mają w sobie coś takiego nostalgicznego czego trochę mi brakuje w dzisiejszym "łatwym" świecie. To trochę podobne do zbierania bootlegów za dawnych lat, kiedy płaciło się za nie ciężkie pieniądze a teraz można mieć największe skarby za jednym kliknięciem. Lepiej? Niby tak! Tylko jakoś o wiele mniej sentymentalnie. Ale kto dzisiaj jest sentymentalny...? Oczko

Kiedyś na Forum poruszano już ten wątek, że my "starsi" forumowicze, którzy wyrażnie zaniżają średnią wieku na tym Forum, ciągle podkreślamy , a że to kiedyś..... to było bardziej nostalgicznie, sentymentalnie itd.
Wtedy było fajnie , dlatego tak czesto wracamy do tamtych chwil, ale teraz Cooba tez jest fajnie.
P.S. Ja jestem sentymentalny.

GET LUCKY TOUR - Andrzej - 03.09.2009

ania napisał(a):Wacku pozwole sobie na adnotacje punktu 2go Oczko

Otoz o ile mi wiadomo Ania nie ma jeszcze zadnego z biletow.
Jak kupi beda to dwa bilety na 3 czerwca Uśmiech
Ale poniewaz Ania chce sie spotkac ze wszystkimi postara sie byc w Londynie wczesniej zeby wypic kawe u Angeluccich Oczko

Trzymaj kciuki zeby wszystko poszlo wedlug planu Ani Oczko Duży uśmiech

ANIU!!!!!!!!! do malej czarnej u Angeluccich dokładam szarlotkę spod samiuśkich Tater.

GET LUCKY TOUR - koobaa - 04.09.2009

ania napisał(a):koobaa...this is all the heaven we've got, right here where we are, in our shangri-la... Oczko

...If heaven's like this
Well, that's OK with me
Where the living is fine
And living is free

If heaven's like this
Well, then here's where I'll be
On the edge of the field
On the edge of the world
Before gas and TV...

Oczko

GET LUCKY TOUR - Robson - 04.09.2009

Zaiste! A teraz czekamy na sam utwór Kuba nieprawdaż?

GET LUCKY TOUR - koobaa - 04.09.2009

Teksty na tym nowym albumie są niesamowite... Nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej z muzyką.

PS. Ostatni raz się z tym czekaniem męczę. Tak się już nie da w tych czasach. Musieli by nas poodłączać od netu, radia i TV. Żeby było jak w "Before gas and TV" Oczko

GET LUCKY TOUR - Robson - 04.09.2009

Dobrze powiedzianeUśmiech Ale słyszałeś już Kuba ten kawałek? Ja zaliczylem oficjalną trójkę i do 12 września ani nuty więcejUśmiech

GET LUCKY TOUR - macsa - 04.09.2009

Czyżby to już okrągłe 270 ?

GET LUCKY TOUR - Igor23 - 04.09.2009

269,5

GET LUCKY TOUR - Robson - 05.09.2009

To ja może rozopocznę odliczanie do PragiOczko

GET LUCKY TOUR - seska - 12.09.2009

Pojawiły sie daty zza Oceanu Uśmiech

GET LUCKY TOUR - numitor - 13.09.2009

koobaa napisał(a):Teksty na tym nowym albumie są niesamowite... Nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej z muzyką.

PS. Ostatni raz się z tym czekaniem męczę. Tak się już nie da w tych czasach. Musieli by nas poodłączać od netu, radia i TV. Żeby było jak w "Before gas and TV" Oczko

Tak, tekstowo to najlepszy album MK. Zdecydowanie.

GET LUCKY TOUR - Robson - 13.09.2009

Za każdym razem tak mówimy kiedy ukazuje się nowa płytaUśmiech Ale rzeczywiście te opowieści są zajmujące i dla mnie w wielu momentach bardzo nostalgiczne.

GET LUCKY TOUR - filipk91 - 13.09.2009

Jutro wszyscy tłumnie idziemy do empików, nieempików po bilety?