![]() |
|
K T G C Tour 2008 - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: K T G C Tour 2008 (/showthread.php?tid=835) |
K T G C Tour 2008 - jambore - 27.03.2008 Za dwa dni Amsterdam-miałem tam byc. :wacko: K T G C Tour 2008 - aaadam - 28.03.2008 Cytat:Originally posted by hillbilly@Mar 20 2008, 03:36 PMeeeee tam kiepski ....... lepiej będzie widać w mniejszym tłumie to co na scenie
K T G C Tour 2008 - Robson - 28.03.2008 Jambi a ja mylałem że to włanie od Ciebie będziemy mieli pierwsze przecieki i wiadomoci z pierwszej ręki. K T G C Tour 2008 - pogdan - 28.03.2008 To jutro rusza tour. Niemcy muszš lubić mocno MK bo aż ok 12 koncertów naliczyłem. K T G C Tour 2008 - Gasper - 28.03.2008 Cytat:Originally posted by pogdan@Mar 28 2008, 09:09 PMLubiš lubiš. Sporo rodziców moich znajomych jedzi na koncerty Marka. K T G C Tour 2008 - Robson - 29.03.2008 I mamy 29 marca. START KILL TO GET CRIMSON TOUR ![]() Amsterdam Heineken Music Hall Bardzo jestem ciekawy co też się dzisiaj wydarzy
K T G C Tour 2008 - dziadek - 29.03.2008 Masz rację Robson, czy koncerty z nowej trasy będš bardzo różnić się od tego, co możemy się spodziewać po dotychczasowych występach Marka? Oto jest pytanie. Ale na moment chciałbym powrócić do tego , o czym napisał Gasper. Niemcy nie tylko lubiš, ale i super grajš muzykę Marka (przynajmniej niektórzy). Przed rokiem chyba dowiedziałem się z naszego forum o "dire strats" . I Włanie dzis wróciłem z ich koncertu: chłopcy sš naprawdę niesamowici. Większš częć ich repertuaru stanowiły piosenki DS (solowe Knopflera były tylko dwie) - czyli jakby powrót do kawałków ostatnio mniej grywanych przez Marka na koncertach. Co warto dodać, gitarę Marka "gra" 26 letni Wolfgang Uhlich, którego muzyczne szaleństwo wyraża się w jak najwierniejszym oddaniu każdego dwięku mistrza. Miałem też możliwoć krótkiej z nim rozmowy. Okazuje się, że Marka nie interesuje to, że kto gra jego muzykę. Na pytanie, czy rozmawiał osobicie z Markiem, powiedział, że udało mu się tylko zdobyć jego autograf - co nie było łatwe - bo to jest artysta bardzo "płochliwy". Oczywicie miałem na sobie koszulkę z poprzedniej trasy (też dzieło Wojtka) z adresem naszego forum. (wzbudziło to zainteresowanie rozmówcy). Moim zdaniem wszyscy doskonale "czujš" te muzykę, a na dodatek ogromnie sympatyczni i kulturalni. Jeżeliby kto miał okazję zobaczyć ich - polecam ogromnie! Najlepiej - zobaczcie sami: http://www.direstrats.de/ K T G C Tour 2008 - grzegorz - 29.03.2008 Poszukałem na YouTube Dire Strats tak z ciekawoci i jestem mile zaskoczony. Wolfgang naprawdę stara się zbliżyć do maestrii Marka i całkiem nieżle mu to wychodzi. 12 koncertów w Niemczech też wiadczy o popularnoci Marka, bo zapełnić tyle sal muzykš prawie że dinozaurów to wielka sztuka. K T G C Tour 2008 - jambore - 29.03.2008 Cytat:Originally posted by grzegorz@Mar 29 2008, 11:03 PMPrzebywajšc przez "chwilę" w Niemczech - potwierdzam ,że bardzo często stacje radiowe korzystajš z nagrań Ds i Marka po 96'.Bardzo miło słuchało się "tego" w pracy. K T G C Tour 2008 - macsa - 30.03.2008 Bardzo mi się podoba nowa aranżacja sceny - ten STARY NATIONAL...
K T G C Tour 2008 - dziadek - 30.03.2008 Dzięki za zdjęcie, Maciek. Coraz bardziej nie mogę doczekać maja... K T G C Tour 2008 - anrom - 30.03.2008 ech... K T G C Tour 2008 - Ania_M - 30.03.2008 Anrom, do Twojej wypowiedzi dodam dwa umieszki: i :wub: - poza tym się zgadzam.
K T G C Tour 2008 - Robson - 31.03.2008 Kapitalny pomysł. Ależ się cieszę że przede mnš dwa koncerty
K T G C Tour 2008 - Stach - 31.03.2008 Podoba się?? Mnie bardzo! http://youtube.com/watch?v=f2BNX-Sdq_0&feature=related K T G C Tour 2008 - Robson - 31.03.2008 Mnie również Mark jest w formie i na moje oko pełen witalnych siłInne ujęcie http://youtube.com/watch?v=JZ9piaFfgAA&feature=related Po prostu gra z zamkniętymi oczami
K T G C Tour 2008 - Stach - 31.03.2008 Dobrze, że ten utwór został w końcu na żywo wykonany. Kiedy z Kubš mówilicie w eterze, że w wersji oryginalnej jest urwany. A ja mylę, że włanie prawidłowo został zakończony. To co w stylu kompozycji "On Every Street". Tam również jš wieńczy finałowe wejcie perkusji. I moim zdaniem wychodzi to znakomicie. Poza tym to moim zdaniem najlepszy utwór na "The Ragpicker's Dream". Przypominajš mi się przy tej sentencji kompozycje The Police z płyty "Ghost In The Machine" - "Secret Journey" i "Omegaman" (na pewno wiesz, które). Bardzo krótkie, za to niesamowicie wyraziste, none. Ten pierwszy - wietny motyw, także kończy się wspaniałš perkusjš, która się nagle wycisza. Mylę, że takie nagłe przerwanie dodaje tylko charakter i klasę piosence. K T G C Tour 2008 - Robson - 31.03.2008 Tak porównienie "Hill Farmer's Blues" do "On Every Street" jest bardzo na miejscu. Konstrukcja tych dwóch utworów ma wiele cech wspólnych. Jednak ja osobicie bardziej przepadam za tymi ukończonymi nie wyciszonymi. A jeli już takowe się zdarzajš to potem jestem ciekawy jak mogłyby wypać na żywo dlatego m.in. tak bardzo się cieszę z "Hill Farmer's Blues" czy wczesniej z "On Every Street" Oczywicie masz rację to nie ujmuje klasy takiego utworu a podkrela charakter czy ukryte znaczenie. Znamienne że na ostatniaj płycie ani jedno nagranie nie jest wyciszone czyli tak jak lubie
K T G C Tour 2008 - macsa - 31.03.2008 Proszę zauważyć, że końcowa solówka w HFB bardzo ładnie się rozwija i utwór jest dłuższy o minutę od wersji albumowej. Mylę, że tego nam brakowało, powiem więcej - tš solówkę Mark mógłby (jak dla mnie) cišgnšć jeszcze ho ho... Niestety nie lubi już utworów, które nigdy się nie kończš... ...a szkoda K T G C Tour 2008 - mirek - 31.03.2008 a ja sie ciesze na trzy nowe koncerty, juz 11 kwietnia w mannheim pozniej warzawa i kolonia. ogladam marka na you tubie no i widze ze jest w formie. aranzacja sceny tez jest swietna pozdrawiam wszystkich |