Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
GET LUCKY TOUR - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: GET LUCKY TOUR (/showthread.php?tid=1202)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

GET LUCKY TOUR - koobaa - 21.04.2010

Blado wypadał na koncertach? Jak dla mnie było bomba. Dobry rockowy numer z pięknymi partiami solowymi Uśmiech.

Rob, jeszcze mamy inne zdanie co do Monteleone Oczko. Eleganckie "nudy na pudy" Duży uśmiech

GET LUCKY TOUR - Robson - 21.04.2010

Tak to świetny rockowy numer bez dwóch zdań ale nie wiem czy w takich rockerach Mark mnie porusza może bardziej to miałem na myśli.

Faktycznie "Monteleone"Uśmiech Myślałem że się jednak trochę przekonałeś ale to w cudzysłowiu świadczy że chyba jednak nieUśmiech

GET LUCKY TOUR - anrom - 21.04.2010

W tej potyczce co do "Cleaning My Gun" i "Boom, Like That" zdecydowanie popieram Kubę.
Za to "Monteleone" jest po prostu cudną piosenką i tutaj zgadzam się z Robsonem. Jeśli mogę się włączyć do dyskusji... Oczko

GET LUCKY TOUR - Robson - 21.04.2010

Czyli cały czas remisUśmiech A jak inni?

GET LUCKY TOUR - JK7 - 21.04.2010

Zdecydowanie 'Boom Like That' a w wersjach koncertowych lepszy niż w studiu.
Po prostu lepiej zaaranżowany i wykonany + więcej rock'n'rolla. Oczko

GET LUCKY TOUR - filipk91 - 21.04.2010

Zdecydowanie Boom Like That i zdecydowanie na koncertac. A Monteleone zdecydowanie nie Oczko

GET LUCKY TOUR - pablosan - 21.04.2010

Boom Like That i CMGun-na koncerty!!! Marku więcej czadu Uśmiech, wywal w końcu te smuty w stylu R&JOczko, to już wolałem WOL w aranżu z akordeonem-było rock'n'rollowo. Jedyny pozytyw R&J to piękna National SteelUśmiech

Akordeon to jest taki r'n'r jakiego świat nie widział... Język

GET LUCKY TOUR - pablosan - 21.04.2010

Widziałeś materiał Macsy z Kongresowej w 2001 roku? Chłopie-nigdy widziałem ani nie słyszałem lepszego WOL-rewelacja!!!

Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Duży uśmiech Nie widziałem. Dla mnie Walk Of Life z późniejszych tras z akordeonem, kontrabasem i tempem konduktu żałobnego nawet do kotleta się nie nadaje. Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo

GET LUCKY TOUR - kuba87 - 22.04.2010

filipk91 napisał(a):Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo

Duży uśmiech o kurka - leże Uśmiech uprzedzaj zanim napiszesz coś podobnego Uśmiech wyobraziłem to sobie... taka wiejska countrowa potańcówa, wszyscy w jeden rytm i rozstrojone banjo... co za sielanka Język

GET LUCKY TOUR - mirek - 22.04.2010

z tego co wiemy chlopaki cwiczyli 32 utwory na probach przed Tour,
narazie jest granych 21 o ile mnie moje obliczenia nie myla, czyli jest jeszcze kilka utworow w zapasie, ciekawe czy cos sie jeszcze zmieni na europejska czesc trasy.jak myslicie?

GET LUCKY TOUR - pablosan - 22.04.2010

filipk91 napisał(a):Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Duży uśmiech Nie widziałem. Dla mnie Walk Of Life z późniejszych tras z akordeonem, kontrabasem i tempem konduktu żałobnego nawet do kotleta się nie nadaje. Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo

Skoro nie widziałeś-to proponuje najpierw zbaczyć a potem zabierać głos Uśmiech

GET LUCKY TOUR - JK7 - 22.04.2010

Akordeon? Odpowiednio wkomponowany w dobry utwór i współgrający z instrumentami, to rzeczywiście rock'n'roll jakiego świat nie widział. W pełni popieram pablosana, bez dwóch zdań.
Akordeon świetnie dodaje tego rock'n'rollowego klimatu - bajka!
Nie mówiąc o tym, co potrafią np 3 akordeony na scenie... Oczko

GET LUCKY TOUR - BET - 22.04.2010

filipk91 napisał(a):Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Duży uśmiech Nie widziałem. Dla mnie Walk Of Life z późniejszych tras z akordeonem, kontrabasem i tempem konduktu żałobnego nawet do kotleta się nie nadaje. Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo

Mnie sie country'owy wstep do M4N na trasie STP bardzo podoba Uśmiech

GET LUCKY TOUR - JK7 - 22.04.2010

http://www.youtube.com/watch?v=5TtSiuGm6x0
Ja cały chodzę, akordeon gra tu 'pierwsze skrzypce'. Majstersztyk!!!

GET LUCKY TOUR - macsa - 22.04.2010

pablosan napisał(a):Widziałeś materiał Macsy z Kongresowej w 2001 roku? Chłopie-nigdy widziałem ani nie słyszałem lepszego WOL-rewelacja!!!

W jednym się tylko nie zgodzę z Pablosanem - to nie są moje materiały tylko Jego !! Oczko

Akordeon jest rockowy jak najbardziej !!

GET LUCKY TOUR - Andrzej - 22.04.2010

Akordeon - potocznie w środowisku muzycznym nazywany jest ZMARSZCZKĄ lub WSTYDEM.
Mam jednak, do tego instrumentu mały dystans, a to za sprawą byłego mojego sąsiada, który jak zdrowo popił chwytal się tego instrumentu, uszcześliwiając wszystkich okolicznych sąsiadów. Problem polegał na tym, iż przy graniu walił mocno nogą w podłogę chcąc pomóc sobie w utrzymaniu rytmu, jednocześnie przy tym, skutecznie zagłuszając sam akordeon. Miał też stały, niezawodny repertuar, "LA Paloma" i "Gęsi za wodą", słowem pieśni narodowe porównywalne do "Bogurodzicy"
Ach, to były czasy.

GET LUCKY TOUR - filipk91 - 22.04.2010

BET napisał(a):Mnie sie country'owy wstep do M4N na trasie STP bardzo podoba Uśmiech

Mnie też, ale banjo zamiast LP brzmiałoby 'słabo' Oczko

GET LUCKY TOUR - filipk91 - 22.04.2010

pablosan napisał(a):Skoro nie widziałeś-to proponuje najpierw zbaczyć a potem zabierać głos Uśmiech

Nie widziałem tego jednego, natomiast widziałem tonę walk of life z innych koncertów z tamtego okresu i wiem czego sie mozna spodziewac Język zatarla sie granica miedzy r'n'r i country - pora umierac Duży uśmiech