![]() |
|
GET LUCKY TOUR - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: GET LUCKY TOUR (/showthread.php?tid=1202) |
GET LUCKY TOUR - koobaa - 21.04.2010 Blado wypadał na koncertach? Jak dla mnie było bomba. Dobry rockowy numer z pięknymi partiami solowymi . Rob, jeszcze mamy inne zdanie co do Monteleone . Eleganckie "nudy na pudy"
GET LUCKY TOUR - Robson - 21.04.2010 Tak to świetny rockowy numer bez dwóch zdań ale nie wiem czy w takich rockerach Mark mnie porusza może bardziej to miałem na myśli. Faktycznie "Monteleone" Myślałem że się jednak trochę przekonałeś ale to w cudzysłowiu świadczy że chyba jednak nie
GET LUCKY TOUR - anrom - 21.04.2010 W tej potyczce co do "Cleaning My Gun" i "Boom, Like That" zdecydowanie popieram Kubę. Za to "Monteleone" jest po prostu cudną piosenką i tutaj zgadzam się z Robsonem. Jeśli mogę się włączyć do dyskusji...
GET LUCKY TOUR - Robson - 21.04.2010 Czyli cały czas remis A jak inni?
GET LUCKY TOUR - JK7 - 21.04.2010 Zdecydowanie 'Boom Like That' a w wersjach koncertowych lepszy niż w studiu. Po prostu lepiej zaaranżowany i wykonany + więcej rock'n'rolla.
GET LUCKY TOUR - filipk91 - 21.04.2010 Zdecydowanie Boom Like That i zdecydowanie na koncertac. A Monteleone zdecydowanie nie
GET LUCKY TOUR - pablosan - 21.04.2010 Boom Like That i CMGun-na koncerty!!! Marku więcej czadu , wywal w końcu te smuty w stylu R&J , to już wolałem WOL w aranżu z akordeonem-było rock'n'rollowo. Jedyny pozytyw R&J to piękna National Steel
GET LUCKY TOUR - filipk91 - 21.04.2010 Akordeon to jest taki r'n'r jakiego świat nie widział...
GET LUCKY TOUR - pablosan - 21.04.2010 Widziałeś materiał Macsy z Kongresowej w 2001 roku? Chłopie-nigdy widziałem ani nie słyszałem lepszego WOL-rewelacja!!! GET LUCKY TOUR - filipk91 - 21.04.2010 Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Nie widziałem. Dla mnie Walk Of Life z późniejszych tras z akordeonem, kontrabasem i tempem konduktu żałobnego nawet do kotleta się nie nadaje. Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo
GET LUCKY TOUR - kuba87 - 22.04.2010 filipk91 napisał(a):Tak jakby zagrać Money For Nothing na banjo o kurka - leże uprzedzaj zanim napiszesz coś podobnego wyobraziłem to sobie... taka wiejska countrowa potańcówa, wszyscy w jeden rytm i rozstrojone banjo... co za sielanka
GET LUCKY TOUR - mirek - 22.04.2010 z tego co wiemy chlopaki cwiczyli 32 utwory na probach przed Tour, narazie jest granych 21 o ile mnie moje obliczenia nie myla, czyli jest jeszcze kilka utworow w zapasie, ciekawe czy cos sie jeszcze zmieni na europejska czesc trasy.jak myslicie? GET LUCKY TOUR - pablosan - 22.04.2010 filipk91 napisał(a):Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Skoro nie widziałeś-to proponuje najpierw zbaczyć a potem zabierać głos
GET LUCKY TOUR - JK7 - 22.04.2010 Akordeon? Odpowiednio wkomponowany w dobry utwór i współgrający z instrumentami, to rzeczywiście rock'n'roll jakiego świat nie widział. W pełni popieram pablosana, bez dwóch zdań. Akordeon świetnie dodaje tego rock'n'rollowego klimatu - bajka! Nie mówiąc o tym, co potrafią np 3 akordeony na scenie...
GET LUCKY TOUR - BET - 22.04.2010 filipk91 napisał(a):Ale chłopie, akordeon i r'n'r to jak saksofon i black metal Mnie sie country'owy wstep do M4N na trasie STP bardzo podoba
GET LUCKY TOUR - JK7 - 22.04.2010 http://www.youtube.com/watch?v=5TtSiuGm6x0 Ja cały chodzę, akordeon gra tu 'pierwsze skrzypce'. Majstersztyk!!! GET LUCKY TOUR - macsa - 22.04.2010 pablosan napisał(a):Widziałeś materiał Macsy z Kongresowej w 2001 roku? Chłopie-nigdy widziałem ani nie słyszałem lepszego WOL-rewelacja!!! W jednym się tylko nie zgodzę z Pablosanem - to nie są moje materiały tylko Jego !! ![]() Akordeon jest rockowy jak najbardziej !! GET LUCKY TOUR - Andrzej - 22.04.2010 Akordeon - potocznie w środowisku muzycznym nazywany jest ZMARSZCZKĄ lub WSTYDEM. Mam jednak, do tego instrumentu mały dystans, a to za sprawą byłego mojego sąsiada, który jak zdrowo popił chwytal się tego instrumentu, uszcześliwiając wszystkich okolicznych sąsiadów. Problem polegał na tym, iż przy graniu walił mocno nogą w podłogę chcąc pomóc sobie w utrzymaniu rytmu, jednocześnie przy tym, skutecznie zagłuszając sam akordeon. Miał też stały, niezawodny repertuar, "LA Paloma" i "Gęsi za wodą", słowem pieśni narodowe porównywalne do "Bogurodzicy" Ach, to były czasy. GET LUCKY TOUR - filipk91 - 22.04.2010 BET napisał(a):Mnie sie country'owy wstep do M4N na trasie STP bardzo podoba Mnie też, ale banjo zamiast LP brzmiałoby 'słabo'
GET LUCKY TOUR - filipk91 - 22.04.2010 pablosan napisał(a):Skoro nie widziałeś-to proponuje najpierw zbaczyć a potem zabierać głos Nie widziałem tego jednego, natomiast widziałem tonę walk of life z innych koncertów z tamtego okresu i wiem czego sie mozna spodziewac zatarla sie granica miedzy r'n'r i country - pora umierac
|