![]() |
|
GET LUCKY TOUR - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: GET LUCKY TOUR (/showthread.php?tid=1202) |
GET LUCKY TOUR - macsa - 16.04.2010 anrom napisał(a):Można by powiedzieć, że koncert Marka Knopflera bez "Going Home" to już nie to samo. Dla mnie wersja z "Piper..." i "Going..." byłaby strzałem w dychę, no ale pewnie MK uważa inaczej. Szkoda. "Going..." był swego rodzaju kropką nad "i", po nim było już wiadomo - więcej żadnych bisów nie będzie, to koniec koncertu. "Piper..." jest póki co tylko kolejną piosenką. Ładną (jak "So far away", "If This Is Goodbye", "In The Sky") ale bez tej magii... W jednym się nie zgodzę - gdyby "In The Sky" było na końcu było by dla mnie jeszcze bardziej magicznie niż "Going Home"... To nie jest kolejna piosenka, to jest kompletne arcydzieło... GET LUCKY TOUR - Robson - 16.04.2010 I z tym się też zgodzę. Pięknie kończy się ta płyta i to mogłoby być cudowne zwieńczenie koncertu. GET LUCKY TOUR - koobaa - 16.04.2010 Na YouTube i wielu stronach z torrentami są już pierwsze nagrania z trasy. Border Reiver, Coyote i Remembrance Day brzmią niesamowicie! GET LUCKY TOUR - Robson - 16.04.2010 I wywołałeś Kuba temat o który też chciałem zahaczyc. Bo pierwotnie miałem taki plan aby do czasu koncertu podejść na podobnej zasadzie jak do premiery nowej płyty MK czyli bronić się przed próbkami z sieci. Pewnie jak zwykle nie wytrzymam a słyszałem kilka pojedyńczych fragmentów koncertu z Eugene i będzie magicznie. GET LUCKY TOUR - koobaa - 16.04.2010 Ja się nie czaję bo w tym roku trasa MK prawdopodobnie mnie ominie. ![]() ![]() ![]() Ale za to będzie DVD.
GET LUCKY TOUR - Robson - 16.04.2010 Kuba ja myślę że może jakoś szczęśliwie dotrzesz na koncert czego Ci bardzo życzę. Ta kamerka na gryfie gitary bardzo mnie podbudowała. GET LUCKY TOUR - koobaa - 16.04.2010 Dzięki Rob... Niestety, Kanada jakkolwiek piękna to jednak ogromna. Najbliższy koncert MK na który mógłbym się teoretycznie wybrać odbędzie się ok 1000km ode mnie. Ale poza odległością są jeszcze inne, trudniejsze logistyczne kwestie. Podobnie jak Ty, wierzę że dostaniemy tym razem oficjalny album koncertowy (DVD). Zapewne nagrają go w Europie, pod koniec trasy. GET LUCKY TOUR - Robson - 16.04.2010 Tak, przy okazji koncertów i przemieszczania się jakby na nowo zdajemy sobie sprawę jak wielkim krajem jest Kanada czy USA. Wy tam na miejscu pewnie macie taka świadomość na co dzień. Oby tylko tym razem rejestracja znalazła swój szczęśliwy finał. GET LUCKY TOUR - pablosan - 16.04.2010 A czy tak samo nie miało być na STP i KTGC Tour?-wszyscy wiemy jak te oficjalne dvd wyszły... GET LUCKY TOUR - aaadam - 17.04.2010 koobaa napisał(a):Dzięki Rob... Niestety, Kanada jakkolwiek piękna to jednak ogromna. Najbliższy koncert MK na który mógłbym się teoretycznie wybrać odbędzie się ok 1000km ode mnie. Ale poza odległością są jeszcze inne, trudniejsze logistyczne kwestie. obstawiam, że 2 lipca nagrają - wtedy będą mieć najlepszą publiczność na świecie GET LUCKY TOUR - koobaa - 17.04.2010 pablosan napisał(a):A czy tak samo nie miało być na STP i KTGC Tour?-wszyscy wiemy jak te oficjalne dvd wyszły...Podczas STP była szansa, w trakcie KTGC - nie. GET LUCKY TOUR - pablosan - 17.04.2010 Fakt, nie nagrywali nic na KTGC, za to poszli na całość na trasie z EH-jak pisałem płyta ciekawostka i traska (nie trasa) koncertowa ciekawostka. Szkoda, że MK tak bardzo ignoruje/ma w nosie swoich fanów jeśli chodzi o DVD. Możemy mieć tylko nadzieję, że się to zmieni, oby nie była ona matką głupich. Na stronie MK jest informacja, żeby nie podawać setlisty-gdyż ma to być swojego rodzaju dla uczestników każdego koncertu. GET LUCKY TOUR - filipk91 - 17.04.2010 Dlatego może wróćmy do mojego pomysłu z dawaniem linków, albo zróbmy oddzielny wątek do dyskusji nad setlistami, bo może ktoś chce pogadać o trasie, DVD, koszulach MK na koncertach,a nie o setliście, a tu spoiler. Bart? GET LUCKY TOUR - Robson - 18.04.2010 Czasami wydaje mi sie że muzycy, artyści Marka Knopflera nie wyłączając i całe otoczenie żyje w jakiś iluzji i innym świecie. Bo przecież fani i tak sprawdzą co było grane wcześniej. Niespodzianka będzie pewnie tylko dla osób które przyjdą na koncert z sentymentu czy Bóg wie czego tam jeszcze. No nie rouzmiem tego. Pierwsze co włączyłem komputer 8 kwietnia a własciwie dzien później to sprawdziłem setlistę z Seattle. Ot cała niespodzianka. W dzisiejszym świecie trudno się powstrzymac aby koncertu nie przesłuchać prawie na drugi dzień a co dopiero nie sprawdzić co było grane. Oficjalna strona MK miewa rózne pomysły
GET LUCKY TOUR - Robson - 18.04.2010 Świetne zdjęcie z Temmacula: http://www.guyfletcher.co.uk/images/cms/diaries/GL%202010%20Tour%20Diary%20images/Temecula/DCMKGF@sfGAterminal.jpg I jeszcze to też fajne z Los Angeles: http://www.guyfletcher.co.uk/images/cms/diaries/GL%202010%20Tour%20Diary%20images/Los%20Angeles%201/Pantages1.jpg GET LUCKY TOUR - olaph72 - 18.04.2010 Robson napisał(a):Świetne zdjęcie z Temmacula: Było nas trzech... GET LUCKY TOUR - filipk91 - 18.04.2010 Mark się rozłożył, a Danny, mimo że największy, skulony
GET LUCKY TOUR - pablosan - 18.04.2010 Chciałbym mieć zdjęcie z Maestro , będę miał na to 1 szansę i muszę to wykorzystać!
GET LUCKY TOUR - filipk91 - 18.04.2010 Farciarz, że w ogóle będziesz miał szansę Chyba że mówimy o zwykłym koncercie i zwykłej wejściówce
GET LUCKY TOUR - pablosan - 18.04.2010 Tak jest, zwykły koncert i zwykła wejściówka, to jest moje jedyne marzenie związane z MK
|