11.08.2009, 11:01
Per-Aa napisał(a):z ta szybka to bad idea - przywroc prosze jak bylo bo nie chce mi sie grzebac gdzie to jest
moze i tutaj wiekszej roznicy nie ma ale chodzi o balansowanie predkosci ladowania i ilosci transferu/zasobow procesora zuzywanego przez forum - przy wlaczonej tak jak zrobiles wzrasta
Muszę się czepić :] Poszperałem po necie pod kątem włączenia szybkiej odpowiedzi i nie znalazłem żadnego potwierdzenia powyższego. Na chłopski rozum również nie wiem, w jaki sposób domyślne uaktywnienie SO mogłoby wpłynąć na transfer - wszak to tylko jednak opcja ustawiona inaczej w Java Scripcie.
Owszem, wyłączenie SO ma sens, ale w przypadku, gdy użytkownicy korzystają z trybu wątkowego lub hybrydowego (gdzie odpowiedź pojawia się pod wybranym postem, jak na grupach dyskusyjnych, a nie wszystko ciurkiem). U nas chyba nikt nie korzysta z takowego.
Natomiast włączenie SO pozwala uniknąć dodatkowego, bezsensownego w naszej sytuacji kliknięcia. Ponadto jeśli ktoś ma wolniejsze połączenie, może śmiało zacząć pisać zanim jeszcze strona załaduje się do końca.
Oczywiście wszystkich rozumów nie zjadłem, więc jeśli mi Perua wykaże, że się mylę, to odszczekam