03.11.2007, 21:51
Cytat:Originally posted by Andrzej@Oct 30 2007, 10:10 PMAndrzej, ciekawy temat
Od wielu miesięcy zauważam, że co raz mniej ludzi pisze na Forum, ale najbardziej przeraża mnie , że co raz mniej ludzi to Forum po prostu czyta.
Czy znacie powody dlaczego tak się dzieje??????
Czy uważacie ,że czasy wietnoci tego Forum już dawno mineły?????
Czy uważacie, że pomysły i tematy zostały wyczerpane ??????
Czy uważacie, że się Wam po prostu nie chce tu być z takich , a nie innych powodów???????
Czy uważacie, że wszystko jest ok, a Andrzej znów niefortunnie wypalił???????
Czy uważacie, że czasami wygasa tu iskierka spontanicznoci lub po prostu wyjałowilimy się z pomysłów na dobry post???????
Czy uważacie, że rzeczywicie Wasz udział w tworzeniu wizerku tego Forum, jest nadzwyczaj aktywny tudzież niedostateczny i macie z tego powodu wyrzuty sumienia??????
Czy uważacie, że era muzyki Marka już dawno minęła i zasadniczo nie ma już o czym pisać??????( z tym akurat nigdy się nie zgodzę)

Na poczštku chciałem powiedzieć, że wiele z tego co ujšłe w pytaniach, jest prawdš i nie jest czym wyssanym z palca.
Podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Tak na goršco, więc przepraszam za chaotycznoć i niezbyt cisłe wyrażanie myli.
Mianowicie, to się raczej zauważa, że forum zalicza spadek, może nie tyle formy, co iloci napisanych postów. Nie wštpię w to, że liczba czytajšcych nadal jest taka sama, albo i nawet wyższa. Tak sšdzę, że lwia częć Użytkowniczek/Użytkowników jedynie czyta, aniżeli uczestniczy w forum piszšc. Sam codziennie wchodzę, ale nie zawsze piszę.
Chciałbym poruszyć aspekt Administratora. Właciwie potrzebna byłaby osoba-administrator-forumowicz-quasi-przewodnik, który by tutaj naszym forum, tym wszystkim żwawo kierował, nadzorował. Chodzi nie tylko o tematy, posty, ale również i zawartoć poszczególnych kart strony http://www.knopfler.pl. W tym również się mieci od czasu do czasu napisanie jakiego łšczšcego posta, informacji, inicjatywy.. Takiej osoby mi osobicie brakuje. A jeli jest, to jest mało zauważalna

Nie wiem, czy czasy wietnoci już dawno minęły i nie wrócš. Muszę jednak przyznać, że kilka osób, które reprezentowały wysoki poziom, odeszło. Nieodżałowany brak obecnoci Domminique, Jedi_Kr, Shivera, Eveldy i innych znanym nam osób.
Nie znam również odpowiedzi na postawione pytanie czy tematy i pomysły się wyczerpały. Przede wszystkim brakuje osób, które zabierałyby głos. To pocišga za sobš to, że mniej jest dialogu, komunikacji. A to jest w końcu forum wymiany myli.
Co może być powodem..
Każdy z nas czym się pochwali. Jeden zaczyna się przygotowywać do matury, drugi rozpoczšł studia, trzeciemu rozpoczęła się sesja, czwarty zaczšł pracować, pišty otrzymał nowš pracę, szósty zmienia pracę, siódmy wyjeżdża, ósmy...
Forum jest żywe, czuję to; nie jest tak, że posty pozostawione sš bez odpowiedzi od kilku tygodni.
Brakuje jednak siły, chęci, możliwoci, ochoty na pisanie. Na rozmowę, wspólny dialog. Porozumienie. Zabawy, żarty, kontaktowanie się, wymianę zdań, myli.
Może faktyczne - Użytkownikom się po prostu nie chce?
Zdawać by się mogło, że internet stworzył kiedy ogromne możliwoci połšczenia tego, co kto chce innym przekazać, w jednym miejscu, hmmm..
Słyszałem od niektórych Użytkowników, że muzyka Marka to powoli nie ten klimat, że już nie jest tš, która wiedzie prym, a forumowanie na knopfler.pl, to nie jest rzecz najważniejsza w ich życiu. Przecież powstaje ostatnio tyle forów, tyle innych ciekawych zespołów muzycznych, form spędzania wolnego czasu, poczuwania się do rozpoczęcia kariery, itp.
W tym momencie nie wiem w jaki sposób pomóc uzdrowić forum. Nie da się tego chyba zrobić na siłę. Forum to ludzie. Maszyna, komputer, serwer nie wymyli tego. Inicjatywš muszš wykazać się po prostu Użytkownicy. Ci, dla których to wszystko ma jeszcze wartoć. A wierzę, że dla wielu ma. Innej myli nie dopuszczam nawet.
Mógłbym się jeszcze rozpisać i rozpisać, ale nie o to chodzi.
Chciałbym tylko podsumować, że tak jak dla trwałoci zwišzku kobiety i mężczyzny potrzebna jest rozmowa, dialog, podejmowanie wspólnych inicjatyw, rozrywek, zabaw, spędzanie ze sobš czasu, et cetera, tak samo jest i chyba tutaj.
..... Czy mój post jest jednš wielkš pomyłkš i całkowicie mija się z obiektywnym obrazem?
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]
"Drummers have the biggest instruments...
"
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]
"Drummers have the biggest instruments...
"