Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki
Wyglšda na to, że informacja podana przez Anroma jest niestety prawdziwa... Wielka strata dla Trójki... Tak naprawdę nie wyobrażam sobie NiedŸwiedzia w innym radiu i Trójki bez NiedŸwiedzia. Myœlę, że właœnie to przeważyło o decyzji odejœcia - kompletne zaszufladkowanie i rutyna, która zabija nawet najbardziej twórcze osobowoœci.

Jestem jednak przekonany, że Marek wróci do Trójki jak działo się to z innymi wielkimi osobistoœciami radia. Nie będzie go już na pewno tak dużo na antenie, ale jakaœ autorska audycja po północy ukaże się za kilka lat. I to bedzie na pewno wyjštkowa audycja tak jak obecnie sš "MiniMax", "Około Północy" czy "Noc Muzycznych Pejzaży"

Oto wypowiedŸ samego NiedŸwiedzia :

– Przejœcie do Radia Złote Przeboje to dla mnie duża, życiowa zmiana – mówi NiedŸwiecki. – Z hasłem "złote przeboje" kojarzy mi się cała moja młodoœć. Lata 60., 70., 80. to najpiękniejszy czas mojego życia. Naturalnie więc przechodzę do radia, które gra takš muzykę – tłumaczy swojš decyzję NiedŸwiecki. – Będę mógł jš przypominać sobie i moim słuchaczom, wspominać młodoœć mojego pokolenia. To właœnie chcę robić – zapewnił w komunikacie prasowym.

I kolegów z anteny:

Decyzja NiedŸwieckiego zaskoczyła Wojciecha Manna. – Marek był tak zroœnięty z Trójkš jak adres Myœliwiecka 3/5/7 – powiedział dziennikarz portalowi Gazeta.pl. – Ale każdy z nas, kto pracował tak długo w jednym miejscu, myœlał o zmianie. Sam kilka lat temu odszedłem z Trójki żeby założyć własne radio. Decyzję Marka na razie trudno ocenić. Dopiero po pewnym czasie da się powiedzieć czy to dobra zmiana.

– Prawdziwy radiowiec na zawsze pozostanie radiowcem, niezależnie od tego, dla jakiego radia pracuje – komentuje decyzję NiedŸwieckiego Roman Rogowiecki. – Możliwe, że Marka bolało trochę serce, że po tylu latach odchodzi z Trójki. Jestem jednak przekonany, że pozostanie on sobš i będzie mógł dalej rozwijać swój talent. Wierzę, że wybrał najlepszš opcję, i że pomoże Radiu Złote Przeboje. Życzę mu powodzenia.

– Jestem kompletnie zaskoczony przejœciem Marka – mówi Paweł Sztompke. – Dla mnie Marek to głos Trójki. A że jestem jego redakcyjnym kolegš, wolałbym, żeby tak było nadal.

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez macsa - 31.07.2007, 09:59
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 31.07.2007, 15:04
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 01.08.2007, 22:36
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 01.08.2007, 23:28
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 08.08.2007, 23:10
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 09.08.2007, 21:37
Pan Marek Niedzwiecki Odchodzi Z Trójki - przez BET - 27.05.2010, 12:03

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: