Liczba postów: 83
Liczba wątków: 8
Ksiazka Nicka Masona "Moje wspomnienia" (Inside Out). Pozycja obowiazkowa w biblioteczce kazdego "Think Pink Fana".
Fantastycznie wydana, wspaniale zdjecia, specyficzne poczucie humoru Masona. Pod jednym ze zdjec, na ktorym widac Nicka w wieku nastoletnim z kolegami, z ktorymi tworzyl pierwszy jego zespol umiescil podpis: Reaktywacji i wspominkowego tourne nie planujemy.  )
mencin
You get the shiver in the dark...
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 2
Cytat:Originally posted by olaph72@Oct 28 2005, 02:07 PM
zwierzak>> Jestem ciekaw, czy w "The Thin Ice" i "Mother" widać (i słychać) te same wpadki techniczne, które zdarzyły się wtedy na koncercie. Jeli nie, to znaczy, że jest to materiał dograny podczas bezprecedensowego "bisu". Nie każdy bowiem wie, że prawie natychmiast po zakończeniu koncertu na Placu Poczdamskim artyci zagrali go jeszcze raz - dla potrzeb płyty.
A skoro polecamy tu różne rzeczy, to ja polecam recenzję wspomnianej płyty autorstwa Beksy. Zamiast komentarza.
Olaph na tej plytce utwory "Mother" i "The Thin Ice" sa juz bez wpadek. Kometuje to sam mistrz ceremoni Roger Waters gdzie tam w dodatku Menu plytki. Mialem okazje ogladac to co bylo transmitowane do telewizji. Ale to bylo na żywo i 15 lat temu. A to co teraz wyszlo na DVD jest zupelnie czyms innym, poprawione w 100%. Dlatego to polecam.
Money for nothing and chicks for free
F I R E M A N 998[COLOR=red]
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
Może jestem zbyt zasadniczy, ale zawsze wolę oryginał od powtórki (albo kopii). Jako że również oglšdałem tamten koncert na żywo w TVP, nie obdarzę równie goršcym uczuciem wznowienia na DVD - choćby nie wiem jak dopieszczonego. I powtórzę za Beksš: oszustwo pozostaje oszustwem, nawet jeli popełnia się je w dobrej wierze.
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 2
Cytat:Mark z Rory nagrali płytę Ain't I A Woman (1992) tzn. Mark zagrał w jednym nagraniu Faithless World Cudo naprawdę
No tak jak mylałam! to musiało brzmieć przecudnie i tak włanie jest.
Widzę tylko jednš wadę- dlaczego tak mało ;( . wiat jest piękny i takie utwory to potwierdzajš
dzięki Robsonie! jeli jeszcze co wygrzebiesz to polecam się Twej uwadze.
PS1. dolaczam sie do wsyzstkich pochlebstw w kierunku SBB!
PS2. ksiazka Masona to naprawde godna polecenia lekura, a ze wzgledu na naprawde ogromna doze humoru, polecam jš nie tylko tym "różowym", ale wszystkim fanom Muzyki przed duże eM. Zdjęć w ksišżce cała masa, a jeszcze lepsze sš te spoza ksišżki- z Autorem we własnej osobie  ten przemieszny fragment przytoczony przez Mencina to jedn z wielu przy których naprawdę wybuchnęłam smiechem
seeEMILYplay
Emilka, juz nie pamietam czy znalazlem te informacje w tej ksiazce, czy tez moze w "O krowach, swiniach i innych robakach" Weissa, ale gdzies wyczytalem, ze Floydzi byli fanami Monty Pythona i TO WIDAC w tej ksiazce Masona. Rzeczywiscie, tak jak napisalas, co chwila parskalem smiechem czytajac Inside Out.
Polecam jeszcze raz
mencin
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
A ja polecam aby nastawić dzisiaj "Donegan's Gone". Lonnie odszedł dokładnie 3 lata temu...()
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Polecam Michaela Boltona.
Taki ciepły,pocielowy,niemniej jednak solidny vocal.
KURCZĘ - CHYBA SIĘ STARZEJE
We are the sultans of swing...
Liczba postów: 187
Liczba wątków: 4
Dorzucę swoje 3 grosze...
The Straight Story (Prosta hostoria) w reżyserii Davida Lynch'a. Jak dla mnie wypasiony film, zupełnie inny i ambitniejszy od typowej Hollywoodzkiej papki, film drogi, bez krwi, trupów, intryg itp, taka sobie... prosta historia
Poza tym cieżka dwękowa do tego filmu (Angelo Badalamantei - Straight story).
Ponadto Ksišżka "Egzorcysta" (film w porównaniu do ksišżki cienki), "Smętarz dla zwierzków" Stephena Kinga.
Niele się ubawiłem sluchajšc Knockin' on heaven's Door w czeskiej!!!! wersji językowej (bardzo trudno znaleć, przez przypadek odebrałem czeskš stację rafowš :-)) oraz "zdrowasiek" po czesku (bez zamiaru obrazy czyi uczuć religijnych).
Dalej, polecam wietny spektakl teatralny "Okno na parlament", serial "Lost" (zagubieni) (tvp1, czwartki 20:20). Narazie tyle...
It never rains around here
It just come pouring down
Liczba postów: 265
Moi Drodzy
Chciałam się zapytać kto z Was lubi zespół Quidam? Zakładam oficjalny funklub zespołu i zbieram chętnych
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 5
A ja polecam ksišżkę "Paragraf 22" Josepha Hellera. Ksišżke doć trudno zdobyć ale warto się postarać... absurdalny, momentami szokujšcy humor, a opowieć jest o wojnie.
Poza tym dorzucam się do poleceń Marcina: kto jeszcze nie widział niech obejrzy Straight Story. Koniecznie.
It's what it is...
Liczba postów: 187
Dzięki Tawnuk za popracie :-)
Film mi się nie prędko znudzi, pomimo że większoć uznałaby go za nudny już po 10 minutach oglšdania.
Do swojej małej listy dorzucę jeszcze regularne wizyty u dentysty
It never rains around here
It just come pouring down
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Cytat:Originally posted by Trissi@Nov 5 2005, 01:11 AM
Moi Drodzy 
Chciałam się zapytać kto z Was lubi zespół Quidam? Zakładam oficjalny funklub zespołu i zbieram chętnych
Ja bardzo ale z Emiliš D.
ps. a skoro Marcin przywołał Egzorcystę to i ja polecam film "Egzorcyzmy Emily Rose". Naprawdę mocna rzecz i przekonywujšca bo oparta na prawdziwych zdarzeniach.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 25
Nie mogę milczeć: Andrzej Poniedzielski i 13 Łatwych utworów tanecznych (dla mnie klasyka gatunku) i nie tylko na jesienne wieczory...
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 16
A ja sobie polecam Aerosmith "Dont wanna miss a thing.." bom z dala od kraju 
Ale bede w piatek
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 21
Mencin,
Jeli lubisz humor pythonowski to polecam ksišżkę "Autostopem przez galaktykę" Douglasa Adamsa. Tok przyczynowo-skutkowy w tej ksišżce jest tak absurdalny i nonsensowy, że przywodzi na myl najlepsze dzieła Cleese'a i s-ki. Stwierdzeniem najbardziej oddajšcym klimat "Autostopu" sš słowa pewnej niewiasty któr stwierdziła że "gociu sie najarał i w tym stanie usiadł i pisał co mu lina na język przyniosła"
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 14
Jean Michel Jarre- Oxygene
doskonała płyta
i REM- Leaving New York
Patique,
Wiem, mam, czytalem i ogladalem
mencin
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Witam
byłem ostatnio na filmie "JESTEM" Doroty Kedzierzawskiej. Przejmujacy obraz z przesliczna muzyka Michaela Nymana
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 104
Liczba wątków: 3
witam!
co do fantastystycznych muzyków to bardzo goršco polecam Pana który jest w Polsce zupełnie nie znany i nie doceniany a to jest jeden z najlepszych giatrzystów na wiecie, jego płyty sš w Polsce bardzo ciężko dostępne, wspaniałe solówki, niezwykły ciepły romantyczny vocal 
najpierw go posłuchajcie a potem bedziecie mi dziekować hehe
a goć nazywa się:
ERIC JOHNSON
mogę jeszcze polecić Steviego Raya Vaughana którego to już wczesniej polecał jeden z kolega z forum, wietny blues-rock a jego koncerty sš o wiele wiele lepsze niż płyty studyjne
to na dzi tyle
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
ANDRZEJA MILOSC :wub:
miedzy innymi ze wzgledu na moja mala obsesyjke na punkcie saksofonu tenorowego  a chodzi o plyte STRONG PERSUADER Robert'a Cray'a, na ktorej Andrew Love gra partie tenorowego saksofonu wlasnie.
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
|