Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa Płyta W Kwietniu!
Cytat:Originally posted by grzegorz@Feb 1 2006, 01:34 PM
THE MASTER SESSIONS - NASHVILLE 1998
Jeœli ktoœ jest zainteresowany to może wrzucę to na serwer (jak już będzie czynny)
Grzegorzu, zrób to KONIECZNIE!!! Będziemy się wsłuchiwać BARDZO INTENSYWNIE Oczko
PS. Dziœ po raz pierwszy od wielu dni udało mi się wejœć do Skarbczyka... Wywracanie oczami Oh, My Darling Pretty... Duży uśmiech
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Z tej informacji Mercury Records wynika, że po raz pierwszy Mark z Emmy spotkali się w 1987 roku podczas wspólnego wieczoru z Chetem Atkinsem i przyjaciółmi. I nasza TV swego czasu pokazała ten dokument. A więc czas go sobie odœwieżyć Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
a skšd mógłbym ten dokument zaczerpnšc...?
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
...z ust mi to... Język
W Skarbczyku BRAK... Smutny
</span>
Odpowiedz
Gdybym potrafił rzuciłbym na FTP-a.
Odpowiedz
hmmm... muszę otworzyć sobie dostęp do FTP-a... "biletu" nie wykupiłem Język ale nadrobię,tylko niech ktoœ mi poda, gdzie to się płaciło i komu... chyba Bartkowi, ale nie mam na niego namiarów... Baaarteeeekkk!!!!!!! Szczęśliwy
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
>Gdybym potrafił rzuciłbym na FTP-a.<

...ale... nie poddawaj się, dobrze...? Uśmiech
</span>
Odpowiedz
Jasne! Uśmiech
Odpowiedz
1998-06-25 THE MASTER SESSIONS jest już na serwerze w formacie mp3 128kHz. Mam nadzieję, że ta jakoœć wystarczy.
Odpowiedz
Kurcze czy ja dziœ pójde spać Uśmiech Dzięki Grzegorz Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom@Feb 1 2006, 02:49 PM
Dla mnie nie ma nic złego w "Irlandzkiej balladzie ze skrzypcami w tle" o poranku.
Uważam też że ów cowboy zupełnie nie pasował do reszty zespołu. Mi bynajmniej przeszkadzała jego zdecydowanie zbyt głoœno grajšca gitara w Warszawie w 2001 roku :angry:
Dla mnie Mike Henderson byl znakomity w Warszawie, dzieki jego grze utwor Walk Of Life, za ktorym nie przepadam, nabral prawdziwego smaku. Bardzo mi sie podobala jego gra i wniosl sporo do koncertow z trasy STP. Szkoda, ze go nie bylo na trasie S-L Smutny
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@Feb 1 2006, 11:08 PM
1998-06-25 THE MASTER SESSIONS jest już na serwerze
Grzegorz, DZIĘKI!!! Uśmiech Dopiero w tej chwili mogę odczytać Twój post.
Wczoraj przed 23. brutalnie wyrzuciło mnie z Forum :angry:
To teraz niech już będzie 16., bo tylko w domu mam wejœcie do Sezamu... Oczko
</span>
Odpowiedz
Piszšc teksty często miałem œwiadomoœć, że mogłyby być zaœpiewane przez kobietę. Z takim niesamowitym głosem Emmylou teraz jeszcze bardziej niż kiedykolwiek potrafi uchwycić, przekazać to kobiece doœwiadczenie, które przemawia do słuchaczy w każdym wieku...

Ale mam nadzieję, że Mark nie tylko w chórkach Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@Feb 1 2006, 01:34 PM

Mark Knopfler - THE MASTER SESSIONS - NASHVILLE 1998

Blair School of Music, Vanderbilt University, Nashville, USA, 25th June 1998.

Chyba powinnam się wynieœć z tego wštku Oczko To tylko tak szybciutko (na goršco Język)
Fantastyczne Edukacyjno-Radosne Spotkanie!!! Eh, na takim kiedyœ się znaleŸć... Wywracanie oczami
It's Been A While - przez chwilę wydawało mi się, że to to samo wykonanie, które udostępnił Shiver, jednak wyglšda na to, że mamy już dwa Oczko Szkoda tylko, że oba "robocze" i zapomniane...
</span>
Odpowiedz
W sumie sam nie wiem jak przyjmę tę płytę. Emmylou Harris znam tak sobie i generalnie wrzucam jš do ogólnego koszyka Country razem z Dolly Parton czy Gangiem Marcela.(Tak sobie lubię country, i niech mi wybaczš znawcy i zwolennicy tego gatunku).
W końcu nie na wszyskim muszę się znać i zakochiwać się od razu we wszystkich stylach muzycznych.
Ale z drugiej strony cišgle odnoszę wrażenie, tak jakby to Mark wydawał nowš płytę.Uczestniczę we wszystkich Waszych wypowiedziach i nowych ciekawostkach na temat tego okrzyczanego już dzieła i nie wiem dlaczego odnoszę wrażenie, że właœnie Mark bedzie tam wszystkim, a Emmylou kolejnym zaproszonym muzykiem(vocalem).Nie odbierajcie mnie żle.
NIEMNIEJ JEDNAK DZIESZĘ SIĘ JAK NIE WIEM CO - a sama płytka znajdzie miejsce wsród najważniejszych płyt na półce, i przesłucham jš przez pół roku setki razy, jak to jest w moim zwyczaju i wtedy znów coœ napiszę, liczšc że kogokolwiek ta wypowiedz zainteresuję.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Poczekamy, zobaczymy... Sam jestem ciekaw tego albumu. Ale okładka, musisz przyznać jest zachęcajšca
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Feb 2 2006, 02:26 PM
Piszšc teksty często miałem œwiadomoœć, że mogłyby być zaœpiewane przez kobietę.

Ale mam nadzieję, że Mark nie tylko w chórkach Oczko
Głos Marka to tylko skromny dodatek do jego gitary. Liczę więc, że solówek usłyszymy na pozostałych utworach nieco więcej, niż na tytułowym. Oczko Wywracanie oczami
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Akurat 24 kwietnia konczy sie rok szkolny maturzystow... Cos na dodatnie otuchy. Pieknie...
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Stony może i tak ale te pieœni gdzie głos Marka jakby bardziej wyeksponowany to najpiękniejsze utwory Uśmiech Mam tu natychmiast na myœli kilka tytułów ale nic nie chcę sugerować mam nadzieję że podzielacie moje zdanie Oczko

Jeœli to obawy Andrzeju to chyba je rozumiem. Ja też Emmy kojarzę wyłšcznie ze stolicš muzyki country i nie ma co obwijać w bawełnę to może być płyta bardzo country niezależnie jaki mamy stosunek do tego gatunku w muzyce. Zresztš głos Emmy jest bardzo charakerystyczny i jak dla mnie bardzo oryginalny Oczko Ostatnio nastawiłem płytę Desire Boba Dylana z Emmylou H. i po prostu nie moge się doczekać na All The Roadrunning Może warto Andrzeju? Oczko
Odpowiedz
Trudno tak gdybać jaka ta płyta będzie, jednak nie należy zapominać, że Mark już nagrał płytę w stylu country z Chetem Atkinsem i jakby nie było odniosła pewien sukces łšcznie z nagrodš na najlepszš płytę country w 90-tym którymœ roku. Więc styl country nie jest Markowi zupełnie obcy. I można liczyć na miłe zaskoczenie. Należy też pamiętać, że utwory powstawały do tej płyty na przestrzeni kilku lat, więć można się spodziewać klimatów nawišzujšcych do trzech ostatnich solowych płyt Marka.
I tak można gdybać bez końca. Poczekamy - usłyszymy.
Odpowiedz