Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dire Straits Czy Mark Knopfler
Marcinie to zasługa Pablo Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
http://www.direstrats.de/ a może tak wybrać sie gremialnie na ich koncert? Oczko Chłopaki całkiem fajnie sobie radzš... ale jeszcze im brakuje do naszych chłopaków koncertujšcych na zlotach... Duży uśmiech
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by ania+Nov 19 2005, 02:34 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ania @ Nov 19 2005, 02:34 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-marcin.h@Nov 19 2005, 01:53 PM
Czyżbyœmy mieli w naszych szeregach poetkę??
Niektorzy -
czyli nie wszyscy.
Nawet nie wiekszosc wszystkich ale mniejszosc. Nie liczac szkol, gdzie sie musi,
i samych poetow,
bedzie tych osob chyba dwie na tysiac.

Lubia -
ale lubi sie takze rosol z makaronem,
lubi sie komplementy i kolor niebieski,
lubi sie stary szalik,
lubi sie stawiac na swoim,
lubi sie glaskach psa.

Poezje -
tylko co to takiego poezja.
Niejedna chwiejna odpowiedz
na to pytanie juz padla.

A ja nie wiem i nie wiem i trzymam sie tego jak zbawiennej poreczy.

co prawda na twoje pytanie odpowiedz nie padla,
ale ze mna jest podobnie jak w tym wierszu
JA NIE WIEM I NIE WIEM
I TRZYMAM SIE TEGO JAK ZBAWIENNEJ PORECZY ^_^
ale na tym dosc bo nam sie temat pomerda Oczko [/b][/quote]
Wisława Szymborska "Niektórzy lubiš poezję" Oczko

I koniec offtopa Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 19 2005, 04:23 PM
AAAAAAA !!!!
Ale fatalna pomyłka, jaki ja głupi jestem Uśmiech
Przepraszam Palbo, przepraszam Robson, to sie nie powtórzy. Pełen skruchy idę się ukarać. Możecie mnie za ten błšd zbić przy okazji, będzie zasłużenie Uśmiech
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by dziadek@Nov 18 2005, 07:04 PM
Ciekawy ten temat i dyskusja, z opóŸnieniem weterana piszę więc co myœlę.
Zrobiliœmy taki zbyt prosty i trochę sztuczny podział na muzykę DS i  twórczoœć MK.
Pamięć rezerwisty przypomina mi pewnego znajomego, który zaraził mnie DS, i po wydaniu BiA stwierdził niezbyt pochlebnie, że „to już nie to - zrobili  zbyt duży krok w kierunku muzyki pop...” Osobiœcie tak nie uważam, ale chcę przypomnieć, że również po płycie   OES sygnowanej nazwš DS, Marka spotkała fala krytyki za „kopiowanie” BIA, zarzucała mu powielanie pomysłów na przebój poprzedniczki. Widać więc, że i  sama muzyka DS  nie jest jakimœ zamkniętym monolitem... Przypomina mi się któryœ z wywiadów Marka gdzie mówi – że machina DS w którymœ momencie przerosła go, nie pozwalała robić to, co naprawdę chciał (stšd pomysł NHB), pewnikiem i firma płytowa miała swoje wymagania....Kiedy  Mark założył DS, grali muzykę wtedy niemodnš,  na popularnoœć – musieli  poczekać.
To, co Marek robi na ostatnich płytach, jest  - też mniej „masowe.” Ale cieszę się, że to robi zamiast np. pisać muzykę do  dobrze sprzedajšcych się pioseneczek .... Sprawa jest więc prosta: tylko skromnoœć Marka  powstrzymuje go przed napisaniem nowych przebojów tysišclecia ...

Myœlałem cały czas, że jestem większym fanem tego koncertowego DS.  Po przeczytaniu tej „bombowej” dyskusji ,   zauważyłem  jednak, że częœciej słucham  ostatnio samego Marka...
Sam więc już nie wiem...  Z  ciepłym jak żołnierska grochówka   szczególnie dla Andrzeja pozdrowieniem.
<Dziadek>
Ach, ta wojskowa grochówka.W wojsku nie mialem okazji poznac jej smaku , takiej prawdziwej z poligonowego kotła. , a to za sprawš , że w wojsku byłem w orkiestrze wojskowej , takiej co chodzi po ulicach , robi dużo hałasu i gdy gra - to biegnš za niš wszystkie psy i zasmarkane dzieciaki z pobliskich podwórek.
Cóż zrobic - wladza ludowa tak chciała i tak było.
Kiedyœ podczas podroży samochodem na trasie zobaczylem potęzny szyld - "Grochówka wojskowa". Cena przystepna 5zł(z Vat),na pierwszy rzut oka wojskowy klimat(namiot,kuchnia polowa) - nie mozna było nie wstšpić. Niestety moje podniebienie nie uraczyło smaku tej zupy. Tym razem skutecznie odstraszyl mnie widok starej ,klejšcej sie ceraty na stołach, i muzyka płynšca z głoœników.
A było to nie byle co:
SHAZA - pamietacie ten twór muzyczny, ktory swego czasu miał więcej zwolenników wœród naszego narodu niż Kaczyński z Tuskiem aktualnie razem wzięci.
Pomyslałem sobie "TERAZ POLSKA" oto godło i wizerunek naszego kraju.
Ale i na to wszystko znalazla się recepta.Juz w domku sprawilem sobie grochóweczkę z torebki, ale za to Markowš - KNORRA.

Ponoć MK posmakowal polskiego żurku, i tak mu posmakował ,że jednego z polskich dziennikarzy poprosił o przesłanie przepisu.
Ale ja to złoœliwy jestem - grochówki sie czepiam, pomijajšc że na Forum MK temat kulinarny , a przecież to nie Forum Makłowicza.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by marcin.h+Nov 19 2005, 08:30 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (marcin.h @ Nov 19 2005, 08:30 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@Nov 19 2005, 04:23 PM
AAAAAAA !!!!
Przepraszam Palbo, przepraszam Robson, to sie nie powtórzy. Pełen skruchy idę się ukarać. Możecie mnie za ten błšd zbić przy okazji, będzie zasłużenie Uśmiech [/b][/quote]
Marcinie - aktywnosć zarowno Robsona jak i Pablosana na Forum jest tak duża, że miało prawo Ci się pomylić.
Jak gryzie Cię sumienie - mam coœ na poprawienie humoru. Strzel sobie dwie pięćdziesištki z pieprzem i dziewięć tak sobie. To pomaga - zapewniam.
Odpowiedz
Ciekawa sprawa z tymi piędziesištkami Andrzejku Szczęśliwy ja tez musze spróbować - oczywiœcie jak mnie sumienie będzie gryzło. Szczęśliwy
Money for nothing and chicks for free
F I R E M A N 998[COLOR=red]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej+Nov 20 2005, 03:50 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Andrzej @ Nov 20 2005, 03:50 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by marcin.h@Nov 19 2005, 08:30 PM
<!--QuoteBegin-Robson@Nov 19 2005, 04:23 PM
[b] Marcinie to zasługa Pablo Oczko
AAAAAAA !!!!
Przepraszam Palbo, przepraszam Robson, to sie nie powtórzy. Pełen skruchy idę się ukarać. Możecie mnie za ten błšd zbić przy okazji, będzie zasłużenie Uśmiech [/b]
Marcinie - aktywnosć zarowno Robsona jak i Pablosana na Forum jest tak duża, że miało prawo Ci się pomylić.
Jak gryzie Cię sumienie - mam coœ na poprawienie humoru. Strzel sobie dwie pięćdziesištki z pieprzem i dziewięć tak sobie. To pomaga - zapewniam. [/b][/quote]
no... bo Oni to zawsze wszystko wiedzš, to sie pomyliłem.
Co do pięćdizesištek, to chciałem tylko odpokutować, ale nie aż tak żeby się od tego pokutowania przekręcić... Smutny Chyba aż tak nie nabroiłem Uśmiech
It never rains around here
It just come pouring down
Odpowiedz
Ja też chyba sobie strzele Szczęśliwy A co mi tam raz się żyje Duży uśmiech
Odpowiedz
To ja cie andrzejku zapraszam .... na miedzynarodowy
przeglad kapel wojskowych do Krakowa ... naprawde fajne widowisko
na stadione WKS Wawel - koncert finalowy a dzien wczesniej na rynku...

moze sie uda polaczyc to ze zlotem dire straits to nie jechalbys dwa razy Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Nov 20 2005, 03:26 PM
w wojsku byłem w orkiestrze wojskowej , takiej co chodzi po ulicach , robi dużo hałasu i gdy gra - to biegnš za niš wszystkie psy i zasmarkane dzieciaki z pobliskich podwórek.
mozna wiedziec, w ktorej dokladnie?

znam chlopakow z lotniczej, ale chyba slabo dmuchaja w traby bo zadni smarkacze za nimi nie lataja...za to tercjanki (kobiety w sile wieku, ktore upodobaly sobie tercje do wszelkiego rodzaju piesni, z przewaga tych koscielnych) i owszem Duży uśmiech

p.s.
przy okazji pozdrawiam pana- panie Heniu Duży uśmiech
"pierwsza traba"- w orkiestrze!!
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
<Ania>
Orkiestra Wojsk Ochrony Pogranicza w Szczecinie.
Ciekawostka - W tej orkiestrze swš walecznš służbę wojskowš odbywał również Janek Borysewicz i grał na waltorni - he,he
Odpowiedz
Andrzej!
Widzisz -Twojš wojskowš saperkš odkopałeœ nowy temat (sam też nie byłem w wojsku, a grochówkę z kotła znam z fimów...) Czyli my obaj to tylko tacy Markowi BROTHERS IN ARMS !
Odpowiedz
Mmmm grochowka... Uśmiech Pysznosci Duży uśmiech Taka prawdziwa, wojskowa z kotla jadlo mi sie raz - w czasie ktorychs tam Gwarkow w Tarnowskich Górach. Ale mam za to takie szczescie, ze moj uzdolniony kulinarnie tata bierze pod uwage sugestie ludu co do menu i jak mi przyjdzie ochota na grochowke, to wystarczy grzecznie poprosic Duży uśmiech
Odpowiedz
jeszcze jest gra komputerowa Brothers in Arms Uśmiech
w ogole gry i filmy jak Romeo i Juliet powinny byc z markowymi przebojami Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
A ja cišgle nie wiem czy MK czy DS, dlatego chciałem zaczerpnšć Waszych opinii i przez przypadek stalem się autorem najbardziej poczytnego posta na Forum w ostatnich tygodniach(cóż za skromnosć).ALE TO WASZA ZASŁUGA.
Zawsze natomiast zastanawia mnie fenomen Marka, dlaczego tak bardzo wpłynšł i wpływa na moje życie poprzez swojš muzykę.
Nie jest przeciez szołmenem,powolny,chrapliwy głos(przenikajšcy angielskš flegmš), nie szuka przygód i sensacji,skromny i normalny.
W dzisiejszych czasach nie sš to atuty gwiazd.
A może włšsnie na tym polega jego mistrzostwo?
Nie, no nie tylko - przecież jest wirtuozem gitary. To przecież ON wymyœlił tš technikę gry i sprzedał ludzkim sercom na całym œwiecie.
OJ MARK - COŒ TY ZE MNĽ NAROBIŁ - BRAK SŁÓW
Odpowiedz
Uwielbiam czytac takie posty jak powyzej w niedzielny ranek Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Andrzeju Twoje drukowane literki praktycznie mówiš wszystko Uśmiech
Odpowiedz
Ja przedłużajšc tš dyskusje, polecam przesłuchać sobie co Mark ma do powiedzenia na temat wielkich koncertów. Niestety nie jestem w stanie zacytować, ale można znależdż/ć tę wypowiedŸ na pierwszej płytce z koncertu Vaison 96'
It's what it is...
Odpowiedz
Witam

Na wstępie zaznaczam, że każdy rodzaj twórczoœci pana Marka niezwykle przypada mi do gustu (może poza "Last Exit to Brooklyn", jako całoœć). Z resztš wypowiadałem się w tym wštku odnoœnie uwielbienia dla pana Knopflera.

Ostatnio jednak sięgnšłem do pierwszych płyt Dire Straits i muszę przyznać, że słuchajšc ich mam wrażenie obcowania z czymœ wyjštkowym i ponadczasowym. Nie powiem co "wolę", bo wolę "wszystko" ale coœ w tym Dire Straits jest. Poza tym wydaje mi się, że jest to jeden z najbardziej szanowanych zespołów. Mówię tutaj o melomanach, którzy nie uważajš się za specjalnych fanów ani Dire Straits ani Marka Knopflera.

No nic, to tylko takie moje wynurzenia po dwóch zimnych, w tym jedno z sokiem.

Pozdrawiam
Odpowiedz