Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Setlista Na "private Investigations..."!
No więc taka kompilacja Robsona wzbogacona o No Wonder He's Confused, Secondary Waltz a także Do America i All That I Have In The World zajmuje 2 CD. Jeden 68 minut, drugi 40 minut... Język To tak, dla informacji Oczko
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Tomku masz oryginały czy z mp3 zrobileœ tš kompilację?
Odpowiedz
większoœć oryginały, a brakujšce ogniwa z mp3 dorobiłem (On Raglan Road, The Lilly Of The west, Pyroman, Secondary Waltz i No wonder He's Confused - pozostałe oryginalne z singli)
Odpowiedz
chociaż nie, przepraszam, "No Wonder..." i "Secondary Waltz" z .flac przerobione na audio
Odpowiedz
hmmm jak widac można by zrobić pięknš kolekcjonerskš składankę dla fanów, która jakby się pojawiła to pierwszy bym stał w kolejce...
a wracajšc do nieszczesnego(według mnie oczywiœcie) PI to mmoże uwirzyłbym w ich intencje (czyli płyta nie dla fanów, a dla przypadkowych słuchaczy), gdyby nie jedno: NOWY UTWÓR, którego kazdy fan MK czeka jak kania dżdżu. I w ten sposób za jeden nowy kawałek i 48 stronicowš ksiażeczke chce sie horrendalnych sum.
Oczywioœcie z=daje sobie sprawę z roli koncernów fonograficznych w powstawaniu takich płyt, jednak wydaje mi się, ze MK jest na tyle poważnym i szanujšcym się i słuchaczy człowiekiem, że nie pozwoli na takie robienie ludzi w konia MK to nie "Britnej Spirs", czy inan jedno lub dwu sezonowa pseudo gwiazdka, która swoja karierę zawdzięcza tylko i wyłšcznie działom marketingów koncernów muzycznych i cudom przy konsolecie w studiach nagraniowych (kto oglšdał ostatni odcinek Top Gear na TVN Turbo, wie o czym mówię, tam coœ podobnego powiedział koleœ z Pink Floyd - nazwiska nie pamiętam) i chodzi na ich smyczy. To jest MARK KNOPFLER.
strasznie mnie ubódł ten nowy skladankowy album (strasznie się na niego napaliłem, nim doszedłem, tu nie ukrywam fanom z tego forum, że tak naprawdę to jest "nihil novi sub sole". Boli mnie, że nie mogę p[osłuchać tego nowego kawałka (mógłby ktoœ ew. podesłać na maila nawet mp3????)
Szkoda, ze nie pomyslanio o bardziej wyrafinowanym wyciaganiu od fanów (w tym mnie) pieniędzy z kieszeni. Niwe lubie strasznie polityki koncernów muzycznych (i filmowych też :-), uważam, ze prywatne piractwo (jak to nazywajš koncerny muzyczne) jest w œwietle ich polityki uzasadnione, ale mam też żelaznš zasade: płyty ulubionych wykonawców mam tylko w oryginałach (nie mówię tu o bootlogach), a pobranie z internetu traktuje tylko jako sprawdzenie, czy wartotakš płytę kupić (jedyny wyjatek w tej zasadzie to MK, jego kupuje w ciemno :-)
Odpowiedz
Cytat:Na singlu ze studia WDR nie ma nic nowego
A jak było z Think I Love You Too Much? Trzeba by sprawdzić kiedy dokładnie wyszła płyta Jeffa Healeya - bo może koncert w Knebworth był póŸniej, a w takim przypadku ten element składanki również nie byłbym niczym nowym. Język Na marginesie: Jeff to teraz prawie mój sšsiad. Uśmiech

Cytat:Zapomniałem o niezwykłym nagraniu Do America
Hm... A amerykańska wersja STP? Spora częœć ludzkoœci dostała tę piosenkę na oficjalnie wydanej, pełnej płycie.

Cytat:
Cytat:[b]Eastbound Train znamy tylko live, bo inna wersja nie istnieje
Niezupelnie Olaph, istnieje jeszcze wersja demo - kapitalna z reszta i zupelnie inna niz ta, ktora znamy z nagran LIVE.[/b]
Oczywiœcie, ale rozmowa dotyczyła utworów z oficjalnych wydawnictw. Oczko

Cytat:No to w ten sposob rozpatrujac moj zbior nie powinien sie nazywac "B-sides" tylko "Besides"
Dokładnie! I już nie mam się do czego przyczepić! Poza tym zarówno Twoja lista, jak i lista Robsona bardzo mi się podoba.

Cytat:z=daje sobie sprawę z roli koncernów fonograficznych w powstawaniu takich płyt, jednak wydaje mi się, ze MK jest na tyle poważnym i szanujšcym się i słuchaczy człowiekiem, że nie pozwoli na takie robienie ludzi w konia
Nawet muzyk rangi MK może nie mieć nic do powiedzenia, jeœli kontrakt z wytwórniš przewiduje wydanie składanki. Business is business! Uśmiech
Odpowiedz
Olaf, to moze po sasiedzku zapytaj Jeffa jak to bylo... Język

Z tego co mi wiadomo to po raz pierwszy Think I Love You Too Much publicznie wykonano na koncercie w Knebworth 30 czerwca 1990r. Plyta Hell To Pay tez ukazala sie w 1990r. ale kiedy dokladnie?... :mellow:
To moze jednak Olaf to z Jeff'em wyjasni... B)
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
No właœnie amerykańska wersja STP Oczko Nieliczni majš a ludzkoœć w Europie też powinna mieć na płycie Uśmiech Mi się udało dorwać singiel Silvertown Blues w tej bogatszej wersji Język Myœlałem, że czas nie ma tu znaczenia najważniejsze, że Mark jest autorem Think I Love You Too Much a Jego nagrania nie po raz pierwszy wtedy i pewnie jeszcze nie raz usłyszymy w innych wykonaniach Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
dziœ zakupiłem wersję z ksišżkš za 119 zł w nie dla idiotów i mam wrażenie że piosenki sš jakieœ takie bardziej wyraŸne tzn. lepiej słychać każdy instrument Oczko
tea
Odpowiedz
co do Do America to nie tylko w wersji amerykańskiej, ale także brytyjskiej, która jednoczesnie jest najbardziej kompletna, bo jako jedyna zawiera 14 utworów. Do America jest tam w postaci bonusa, a nie w zastępstwie One More Matinee zdaje się, jak w wersji amerykańskiej
Odpowiedz
Zgadza się brytyjczycy dostali najbogatszš wersję Oczko A swojš drogš ciekawe dlaczego akurat One More Matinee było w jakimœ sensie kartš przetargowš i nie dano było usłyszeć amerykanom tego cuda?
Odpowiedz
pewnie z takiej samej przyczyny, dlaczego Do America znalazła sie tylko w Wielkiej Brytanii i Ameryce... Oczko
Odpowiedz
Podobnie i ja uważam Oczko Ale jak dla mnie europejska wersja czyli "nasza" jest w takim razie bardziej spójna i równa bo jednak Do America to bardzo rock'n rollowy kawałek nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że niekoniecznie pasujacy do STP. Ale w sumie np. po Who's Your Baby Now? by się nadawał Duży uśmiech
Odpowiedz
no własnie, tymczasem występuje po The Last Laugh co powoduje bardzo duży kontrast. Wydaje mi się, że bardziej pasowałby do Golden Heart niż do STP, ale coż... nie nam było to wybierać. Nie zmienia to faktu, że mój trzyipółletni synek tylko na ten utwór czeka zawsze z tego albumu Język A co do składanki, o której rozmawialiœmy wczoraj... doskonale się tego zestawienia słucha Oczko Nie miałem pojęcia, że takie zestawienie Besidesów może tak dobre być w odbiorze, mimo że zna się te utwory od lat...
Odpowiedz
a żeby było cielawiej na koniec dodałem Blue Moon Of Kentucky oraz baby Let's Play House Język
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson+Nov 16 2005, 06:35 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ Nov 16 2005, 06:35 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>[i]Bernadette i Nadine to nieukończone z pierwszej płyty DS tak samo Real Girl i Suicide Towers Ten drugi był podobno zbyt mroczny i Mark ostatecznie odrzucił ten fragment (a szkoda)
A Fistful Of Ice Cream nazywam instrumentalnš wersjš Private Investigations Uśmiech To z płyty Comfort And Joyz pięknš "hiszpańskš" gitarš Oczko
Hobo's Lullaby i Lonesome Wind Blues to TNH
No Wonder He's Confused i Two Skinny Kids to nieukończone na GH
Move It Away jeœli dobrze pamiętam nie weszło na MM
A In My Car na jedynkę ale wykonywane na koncertach podczas pierwszej trasy podobnie jak Bernadette Bardzo punkowe kawałki i œwietne Oczko
[/b]
<!--QuoteBegin-koobaa[/i]@Nov 16 2005, 06:52 PM

Ja moze jeszcze tylko dodam, ze Nadine to numer Chucka Berry'ego wykonywany na pierwszych koncetach DS jako cover, Bernadette zostala napisana przez Davida Knopflera, In My Car - jak dla mnie niekoniecznie wspanialy Oczko
Za to Making Movies zapowiadal sie interesujaco... szkoda, ze w koncu nie ujrzal swiatla dziennego...
Move It Away - czy ktos to slyszal? Ja przyznaje, ze nie...
Bylo jeszcze cos takiego jak Me and my friends - tez nie slyszalem....
A Real Girl to calkiem fajny numer... Oczko
[/quote]
Moja ciekawoœć chyli czoła i... wstępnie dziękuje za zaspokojenie :wub:
Wiedziała, że może na Was liczyć.
Chodzšce Encyklopedie Markowo-Dire-Straitsowe Uśmiech

A Fistful Of Ice Cream - Mhm... niezwykły deser... Delektuję się nim od wczoraj i wcišż nie mam doœć Uśmiech (w pewnej chwili słyszę tam... wschodniš mandolinę, a czasami wręcz... bałałajkę :blinkUśmiech.
Me and My Friends - marzenie... Wywracanie oczami - tylko tytuł dotšd widziałam Duży uśmiech (w opisie bootlega "Mark Knopfler - Rare Songs").
A może Ktoœ posiada...?

PS. Batting for England to też niezrealizowany z Golden Heart?
A Sucker for Punishment?
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Podejrzewam, że Move It Away to te same dwie minuty co Me And My Friends Uśmiech Ewelino Twoje ps. to tak naprawdę podobnych tytułow z okresu GH i STP jest znacznie więcej Oczko Ale przynajmniej można je dokładnie umiejscowić w porównaiu np. z tytułem Be Mine Od lat moja odwieczna zagadka :wacko:
Tomek dorzuć jeszcze Rock'n' Roll Ruby i Mademeoiselle Will Decide Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 18 2005, 02:39 PM
Podejrzewam, że Move It Away to te same dwie minuty co Me And My Friends Uśmiech Tak naprawdę podobnych tytułow z okresu GH i STP jest znacznie więcej Oczko
To sa numery z okresu GH i STP? A ja bylem pewien ze duuuzo starsze Huh

Batting for England - przyznam sie, ze nie wiem do czego to przykleic...

Sucker for Punishment - o ile wiem istnieje tylko w formie tekstu. Mark czyta go np w filmie dokumentalnym Arenaz 1980r. tak wiec pewnie jest to rzecz z tamtych lat. Jednak skoro znajduje sie na bootlegu to moze jednak istnieje w formie "melodyjnej"? Oczko Tez go jednak nie slyszalem...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Batting For England nie weszło na GH i taki sam los spotkał Sucker For Punishment Było jeszcze Speedway At Nazareth tak, tak -ale na szczęœcie c.d jest nam znany Uśmiech

Kuba dobrze myœlales Uśmiech Tylko ja wyraziłem sie może niejasno a to miała być odpowiedŸ na ps. Eveldy Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 18 2005, 03:39 PM
tak naprawdę podobnych tytułow z okresu GH i STP jest znacznie więcej Oczko
O kurczę... :blink:
Move It Away=Me And My Friends? :wacko:
I jeszcze: Rock'n' Roll Ruby i Mademeoiselle Will Decide...? :o
Czułam, że nie będzie łatwo...
Muszę to przespać... Oczko
Tymczasem WIELKIE DZIĘKI!!!
I weekendowe uœciski dla Markowych Fan(atyków) Uśmiech
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz